Шефът на унгарския парламент разгневи гей общността

Той сравни с педофили гейовете, които искат да осиновят дете
17 май 2019 07:31, Александър Попов
75
Шефът на унгарския парламент разгневи гей общността
Снимка: Reuters

Изказване на председателя на унгарския парламент, който сравни гейовете с педофили предизвика остри реакции от опозицията и ЛГБТ сдруженията, предаде Франс прес.

Вчера Ласло Кьовер, който е член на партията ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, заяви по адрес на гейовете, че "от нравствена гледна точка няма разлика между поведението на един педофил и този, който иска да стане осиновител, защото и в двата случая детето е обект на желание".

"Трябва да се засрами. А е председател на парламента!", възмути се съпредседателката на лявата партия "Диалог за Унгария" Тимея Сабо.

Според независимата депутатка Бернадет Сел, едно от главните лица на опозицията, партията ФИДЕС е станала крайнодясна и вече няма задръжки.

Левоцентристката партия "Демократична коалиция" заяви, че депутатите й повече няма да стават за поздравяване на председателя на парламента и го нарече "политически престъпник".

Да сравняваш желанието да станеш осиновител с педофилия наранява не само родителите от ЛГБТ общността, а всички родители осиновители", заяви главното унгарско сдружение за защита на правата на ЛГБТ.

Правителството на Виктор Орбан заявява, че иска да защити традиционното семейство и се противопоставя на еднополовите бракове в името на християнските ценности на обществото, споменати в унгарската конституция, в която бяха внесени изменения през 2011 г. от консервативното мнозинство на Орбан, припомня АФП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
40
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ви е страх от джендърите бе явно са сериозна конкуренция
5
5
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат да осиновяват деца, защото не могат да се възпроизвеждат. А едно дете, отгледано в такова семейство, ще стане същото. Битието определя съзнанието и ето ти нови поколения гейове.
4
5
 
64
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Абсолютно прав е човекът.Ако искаш да имаш деца,Господ е постановил как става...Мъж и жена ги създаде и ги благослови с плодете се...Другото е мерзост Господу.
3
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След такива вопли на ЛГБТ-сбърканяците, все повече симпатизирам и на Орбан, и на партията му. Жалко, че в България няма такива политици. Нашите са родени членове на ЛГБТ-общността.
2
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно прав е!
1
6
 
68
 
! Отговори
Са преди 4 години
И едното и другото са болести и извратености,така че браво на човека!Де да имахме и ние такива политици по високите етажи на властта!