Меркел видя тъмни сили в Европа, не съжалява, че е поканила бежанците

Трябва да се изправим пред призраците от миналото, смята канцлерът
28 май 2019 14:20, Нели Христова
107
Меркел видя тъмни сили в Европа, не съжалява, че е поканила бежанците
Снимки: Reuters

"Много работа трябва да свършим в Германия, за да се изправим срещу тъмните сили, които се надигат в цяла Европа", заяви канцлерът на страната Ангела Меркел в специално интервю за CNN.

Още по темата
"В Германия, очевидно, те винаги са в контекста на нашето минало, което означава, че трябва да сме много по-бдителни от останалите", казва Меркел ден след края на изборите за Европейски парламент. В родината й националистите не успяха да получат предвидената голяма подкрепа от народа.

Според канцлера, "трябва да се изправим пред призраците от миналото" и да "научим младите, какво историята е донесла на нас и на другите.“

През последните дни евреите в Германия бяха предупредени да не носят традиционната кипа на публични места, за да избегнат антисемистки атаки. Запитана защо има толкова антисимитизъм в страната, Меркел отговори: "Тук винаги е имал голям брой антисемити за жалост... И до този ден няма нито една синагога, нито един център за еврейски деца, нито едно еврейско училище, което да няма нужда да го охранява полицията".

Меркел, която прекара близо 13 години като канцлер на Германия, винаги е била обвинявана, че е предизвикала вълната от крайно-десни партии, заради начина по който се справи с мигрантската криза. Но тя защитава решението си да позволи близо 1 милион бежанци в Германия.

"Това беше най-добрият начин за справяне с миграцията по време на такива хуманитарни кризи като Сирия и Ирак. Не трябва да се отцепваме един от друг, а да сме по-бдителни, че за тези хора ще се положат адекватни грижи", категорична е Меркел.

Националистите не успяха да завоюват победа в Европа благодарение на факта, че има все повече зелени и либерални партии. В Германия "Зелените“ станаха втори след "Христян-демократичната прати“. Меркел е доволна от това, че повече хора са отишли да гласуват на Евроизборите този път, а в добрия резултат на "Зелените“ откри желанието на хората да се говори повече за теми, които ги интересуват, като глобалното затопляне.

Ангела Меркел навлиза в своя последен, четвърти мандат като канцлер. Тя е определяна за една от най-силните жени в света. Запитана дали е феминист, тъй като служи за пример на много момичета, политикът отговаря, че са и задавали този въпрос и преди. Холандската кралица Максима била тази, която и дала правилния отговор.

"Тя ми каза: "Феминизмът е жените да имат еднакви права с мъжете навсякъде...жалко е, че все още това не се случва. Трябват ни повече жени на такива важни позиции, за да могат мъжете да променят виждането си за живота".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
8
 
! Отговори
до Да живее Меркел преди 4 години
и как точно ти пречи това което тоя пич прави? Или как би ти се подобрил живота ако него го нямаше? Или просто те е яд, че трябва да работиш, а не можеш като него? Не забравяй, ти си българин, отличителната ти черта е трудолюбието!!!
75
2
 
16
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
И кой предизвика хуманитарните кризи в Ирак , Сирия, ? И защо? Какво се цели с "нахлуването" на милиони хора с различни традиции и култура? Как тези техни традиции и култура ще се интегрират в Европа ? И колко успешен ще е процесът на интеграция?
74
10
 
17
 
! Отговори
Да живее Меркел преди 4 години
Живея в Германия. Мигрантите са напаст божия. Не работят и не искат да го правят. Съученик на приятелката ми (немски курс) беше 2 пъти във Венеция , веднъж Барселона и веднъж в Париж. Наскоро изкара книжка (2000 евро) Той не иска да работи, защо му е да го прави? Носи само маркови дрехи, пътува из цяла Германия БЕЗПЛАТНО и постоянно се снима по кафетата. Има още милион такива търтей. Ходя на Фитнес вечер защото РАБОТЯ, а те защо ходят вечер в блъсканицата не разбирам....
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм се оплакваш за себе си а за двете скорости на Европа..От една страна твърдиш, че работиш там където се движат на първа скорост, от друга се оплакваш от втората скорост на новите членки. Ами кой им е виновен? Трябва ли Германия да ги дърпа за сметка на себе си? Германия ли е виновна за корумпираните и крадливи политици тук или бежанците са виновни? Както виждаш Германия и с бежанци дърпа напред, това не ти ли говори нещо?
72
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 4 години
:)
71
0
 
3
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 4 години
Копирания Текст кой знае пак за пореден път от къде не отговатя с интервюто на немски oт техните Медии , а заглавието е 100% FAKE NEWS
70
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До 68Да съжалявам за емигрант вместо имигрант.А в поста имах друго предвид . Не съм се оплакваш за себе си а за двете скорости на Европа.Не зная всъщност дали си наясно с това и спирам до тук.Не ми е в стила да съм интернет "БАБАИТ".
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека попитам защитниците на имигрантите ....Господа,Вие тук в Европа ли сте ?! .Не бе, в Африка сме ..
68
1
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 4 години
Щазибабичката ще бъде съдена на новия Потсдамски Процес...
67
0
 
8
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Нека попитам защитниците на имигрантите ....Господа,Вие тук в Европа ли сте ?! На ясно ли сте с проблема?!И в своя защита.Тук съм от години,но не като гастербайтер или както там се пише.Служител съм на българска компания,но от години съм по Европа .....доста години!!!
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на идея си нямаш,какъв ми е стандарта,незнайни заядливи човече.Много рядко споделям за своето благополучие,което е завидно ,за България.Това не означава,че човещината ми е чужда!!!.Не споделяш ама в оня пост се оплакваш именно от стандарта. Като ти гледам "стандарта" на правопис ми е напълно ясно какво ти е и благополучието ама хайде, всеки има право да се изживява за какъвто си иска. Поне "анонимността" в интернет му го позволява.
65
0
 
7
 
! Отговори
До 65 преди 4 години
Ами властите да им помагат ПО ИЗБОР в техните страни, а не да ги карат тук!
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Меркел видя тъмни сили в Европа, не съжалява, че е поканила бежанците"===Тя така и не разбра, че тъмните сили се надигнаха заради "бежанците", които тя самата покани, а после се опита да разпредели "справедливо" в цяла Европа. Но не съжалява.Истинска глупачка.
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ли? Докато се изясни техният статут, кой ги храни? Плюс това НПО-тата от години се опитват да разширят дефиницията за бежанец и тя да включва бежанци по ЛГБТИ признак, климатични бежанци, бажанки заради полово насилие. На практика цяла Африка и Близкият изток могат да се преселят в Европа по този начин..Хайде хайде...едва ли ще натежи къшей хляб за гладен. Като изключим обратните какво лошо има да помогнеш на хора от наводнение, суша или каквото и да е природно бедствие или насилие.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да се разбере какво искат от зелените-глобално затопляне или глобално застудяване,ако не им харесва туй едва ли ще им харесва онуй и все не може да им угоди климата,ни туй ни онуй,ако не им харесва затопляне да се молят за застудяване както са правели в миналото,тогава да не би да не е имало зелени,че те са първите,имало е много даже повече от сега и всичките са били производители на основа зелени площи.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами именно бе облъчения, за това ти казвам, че не сме бежанци ама какво да ти обяснявам сложно е да го разбереш..Не разбрах какво ми обясняваш. Както прекрасно разбра колкото законово право имаш ти точно толкова право има и бежанец получил статут на такъв да пребивавате в Германия. Какво има да делиш с него освен социала? С какво повече ти е длъжна системата на теб отколкото на него? Схващаш ли изобщо какво те питам....едва ли?
60
0
 
6
 
! Отговори
До 58 преди 4 години
Така ли? Докато се изясни техният статут, кой ги храни? Плюс това НПО-тата от години се опитват да разширят дефиницията за бежанец и тя да включва бежанци по ЛГБТИ признак, климатични бежанци, бажанки заради полово насилие. На практика цяла Африка и Близкият изток могат да се преселят в Европа по този начин.
59
0
 
5
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До Анонимен 34И на идея си нямаш,какъв ми е стандарта,незнайни заядливи човече.Много рядко споделям за своето благополучие,което е завидно ,за България.Това не означава,че човещината ми е чужда!!!
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледнете уродливото и лице.Всичките и тъмни мисли са изписани на него.Анатема.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами именно бе облъчения, за това ти казвам, че не сме бежанци ама какво да ти обяснявам сложно е да го разбереш..Ами като не сте защо се държиш като такъв? Защо смяташ, че Германия на тебе е длъжна нещо повече от тях?