Brexit - причина за високата избирателна активност в ЕС

Това се оказва реакцията на европейското семейство срещу вота на британците
30 май 2019 18:47, Екип на Bloomberg
5
Brexit - причина за високата избирателна активност в ЕС
Снимка: Pixabay

Европейският съюз официално избра състава на новия Европейски парламент (ЕП), като избирателната активност бе най-високата от 40 години насам. Проф. Ингрид Шикова от катедрата по Европеистика към Софийския университет определя Брекзит като основна причина за това в офира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Хубавото е, че европейските граждани разбраха колко важен е ЕС, възползвайки се от поуките от Brexit", казва проф. Шикова.

Загубите за британската икономика след референдума за напускане на ЕС се изразяват в стотици милиарди. Това доказва калко ценно е близкото партньорство между 28-те членки в съюза за бизнеса на всяка една отделна държава.

Мнението на проф. Ингрид Шинкова в пълните му детайли може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Брекзитер преди 4 години
На снимката - една висока, полово-активна избирателка
2
6
 
8
 
! Отговори
V преди 4 години
Абсолютни глупости .Изтока подбива цените на труда и запада ще трябва да го изолира .В световен мащаб Китай и България подбиват цените на труда .Затова Тръмп налага санкции на Кирай и ЕС .Ако източно европейските държави се държат извън общия пазар ,може да бъдат принудени да направят МРЗ то 1000 ? .Друг начин за спасение на съюза няма .Това ще е най важната битка за Европа
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поблем е че нищо не се приизвежда в ЮКей. Свърши се чадо авантата от колониите. В Австралия 25 милиона не мога та изхранят арабите на острова.