Станишев обясни: Водещ е ангажиментът ми към ПЕС

Той сам се е отказал от номинацията за шеф на ЕП
Обновена: 3 юли 2019 11:47 | 3 юли 2019 11:46, Елка Василева
17
Станишев обясни: Водещ е ангажиментът ми към ПЕС
Сергей Станишев. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев сам се е отказал от номинацията си за председател на Европейския парламент. Това става ясно от негово изявление, публикувано в профила му във Facebook.

"За мен е голяма чест, че Европейският съвет е разглеждал (и постигнал широко съгласие за) моята кандидатура за председател на Европейския парламент. Това е признание за моите политически позиции и поведение през годините и оценка на моята категорична европейска ангажираност. Благодаря на премиерите и на европейските лидери за инициативата и номинацията“, заявява Станишев.

Той обаче посочва, че за него водещият политически ангажимент е бил и остава този към политическото семейство на социалистите като президент на ПЕС.

Обрат: Станишев не е кандидат за председател на Европарламента

„Не мога да не скрия моето разочарование, че голямата промяна в Европа, която можеше да се постигне с Франс Тимерманс начело на ЕК, се отлага. Това породи недоволство и в Групата на социалистите и демократите в ЕП по отношение на постигнатия в Брюксел пакет, както и сред повечето евродепутати. Отстъплението от принципа за Общия кандидат, отстояван вече в два избора, ще разочарова и отдалечи европейските граждани. Логичен е въпросът защо издигаме кандидати и участваме в кампании, щом накрая някой друг взема решенията“, пише още Станишев.

Още по темата

„Позицията председател на ЕП е една от 5-те ключови за ЕС. Тя би била чест за мен и висок престиж за страната ми. Но кандидатурата ми като президент на ПЕС е обвързваща за политическото семейство и парламентарната група по отношение на постигнатия пакет. Моето участие в състезанието щеше да послужи като печат на взетите решения. Ето защо вчера се обърнах към председателя на групата на социалистите Ираче Гарсия, да не разглеждат моята номинация за президент на Европейския парламент“, обяснява решението си Станишев.

Той посочва, че за него на първо място винаги са били и остават интересите и единството на социалистическото семейство и голямата промяна в ЕС.

„Отстояването на Социална и справедлива Европа изисква друга моя роля - тази на лидер на европейската левица, която да превърне нашата битка в реални политики - вече имаме повече премиери в Съвета, втори сме в ЕП, а лявата вълна на Стария континент ще укрепи и позициите на партиите ни в отделните държави-членки. А тази битка далеч не е приключила. Бих казал, че тя сега започва“, пише лидерът на ПЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
5
 
! Отговори
:) преди 4 години
Песоглавците го избраха защото си плати с парите които откраднаха с Моника от България,а и нямаше други кандидати.
16
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
българия е отсвирена отвсякъде като иска пес от какъв зор се натискаше за евродепутат да взема голямата заплата и да изучи децата си а ние тука ще духамесупата 10 000 за частно училище на година това е резултатът от цялата работа
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лисицата казала, че гроздето е кисело
14
0
 
12
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
НЕЩО НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА "СЕМЕЙСТВОТО " МУ - С РАЗПЛОДНИЧКАТА НА БКП РОДИЛКА НА ВЕНЦИ ЙОСИФОВ "ПЪРВА ЧАСТНА БАНКА" НА ДС-БКП И ВИЛА НА ВАШИНГТОНСКОТО ЕЗЕРО СЛЕД ФАЛИРАНЕТО И !!! РАЗБИРАТЕ ЗАЩО МИ СЕ УБИВА- И ЛИКВИДИРА -БИВШИ КОЛЕГИ ОТ ПЪРВИ ФАКУЛТЕТ НА МВР -СИМЕОНОВО-ДС ! ТАКИВА КАТО :МОЛЛОВ С ЦИГАРИТЕ БТ ; АГЕНТЪТ СВИНАР ; АГЕНТЪТ ОВЧАР ; АГЕНТЪТ -"ПЪРВО ПРОДАВАЛ КОПЧЕТА "!!! ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ АГЕНТ /И В МУЛТИГРУП/ ЗАВЛАДЯВА БГ -ИНФОРМАЦИЯТА - В ПОЛЗА НА "ДОЛАРОВАТА РУБЛА " -БЕШЕ РЕКТОР БЕ -РЕКТОР
13
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Сер- Гей. Историята забравя много бързо такива като теб!!!! БЕЗЛИЧНИ, НЕКАДЪРНИ, НА ХРАНИЛКА, БЕЗ ДЕН ТРУДОВ СТАЖ,НО ЖИВЕЕЩИ С КРАДЕНИТЕ ПАРИ ОТ НАРОДА!!!!! НО ИМА ГОСПОД!!! ДАНО ТВОЙТЕ ДЕЦА ДА СТРАДАТ А ТИ ДА СИ ЖИВ И ДА ГО ПРЕЖИВЯВАШ! !!!!!!! Проклети да бъдете дано!!!!!
12
2
 
15
 
! Отговори
Кака Мара преди 4 години
За Станишев няма достатъчна подкрепа, за да бъде избран, затова се оттегля
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев е политически труп .
10
5
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОРИСОВ РЕЗИЛА ПОДКРЕПИ СТАНИШЕВ ВЧЕРА ЗА ПОСТА!!!СРАМ И РЕЗИЛ ЗА ВСИЧКИ КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА БОРИСОВ И ГЕРБ И НА ПОСЛЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ И НА ЕВРО ИЗБОРИТЕ ТАЗИ ГОДИНА!!!
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До псеНе е така а предпочитат да е и с ишиас но да не е български некадърник и с ненаситна лакомия !
8
0
 
8
 
! Отговори
псе преди 4 години
ами те търсят некой с ишиас
7
2
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
За Гей Дмитриевич водещият ангажимент винаги е бил към Коминтерна (по новому - СОБАКА).
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не те искат бе! И в Европа те разбраха,че водещето при тебе е само ЛАКОМИЯТА ! Меракът на бат Бойко да го набута за да си осигори човек и в Е.С.от където напоследък има само негативни оценки и глоби хич не му се харесват на баце. А и за тия които още не са разбрали Станишев,Борисов, Доган и Пеевски са от една и съща партия и тяхната лакомия не позволи на този народ да направи и една малка крачка напред в борбата със бедността!Не случайно Корнелия дето и тя не е цвете за мирисена иска да се оттър
5
1
 
17
 
! Отговори
кучкарник преди 4 години
пес до песа и до него пак пес
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е скромен бат Серго, чак сълзица да му пуснеш )))
3
1
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Другарете са само там, където няма отговорност. Важното е да са на хранилка
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там трябва се работи. Да бачка она *** Манфред. Евала Станишка най-после се намери един по-умен от швабите.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ПЕС ли му е любовника??!!