След Brexit: Над 200 000 българи гадаят за бъдещето си

Само 45 хиляди сънародници имат статут на уседналост
30 авг 2019 09:50,
41

Неизясненият статут на българите след Brexit продължава да тревожи сънародниците ни, които живеят в Обединеното кралство.
Още по темата

Действията на Джонсън - гротескна злоупотреба с висшата власт

Около 280 хил. българи живеят във Великобритания, според данни на Агенцията за българите в чужбина. От тях едва 45 хил. имат придобит статут за уседналост. Тези, които не са подали документи, все още имат време да го направят до декември 2020 г.

Засега е ясно, че при Brexit без сделка българите ще имат право на престой до 90 дни без виза, съобщи посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс, пише Bulgaria ON AIR.

Омбудсманът Мая Манолова пък настоява българските институции да проведат информационна кампания, насочена към българите във Великобритания, за да са наясно те с правата си след Brexit.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Немам грижи преди 4 години
Какво трябва да се угрижват живеещите в Англия?Тези които работят законно и могат да докажат това с договори , плащани осигуровки и данъци вече са си извадили необходимите документи за статута си на уседналост и ще продължат да си работят. Тези които са тук за да доят социалната система , неграмотни са и не само английския , но и родния им език им е труден.Които работят нелегално при разни роднини-тарикати, просят или не могат да докажат и един работен ден ... те скоро ще бъдат изритани от УК
34
1
 
4
 
! Отговори
Гилгамеш преди 4 години
Ще върнат онези, които хъхрят и са от маалата, че те каквото правят тук, такова правят и там. Англичаните не са прости.А който си работи, и пет брексита да има нищо не може да го мръдне.Освен това работещите там не са предатели, а хора, които пращат пари в България.Разбира се има и такива с вирнати носове и голямо его, но и на тях ще им дойде реда...Всичко си е както трябва и всичко с времето си.
33
0
 
1
 
! Отговори
Бла бла преди 4 години
Какво има да гадаят!?или отиват на друго място или се прибират нее кой знае каква дилема,сега и тях ли даги мислим....
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост 31Наемът от 1000 паунда е месечен ако разбира се не живееш в централен Лондон или друг по-голям град. Не познавам човек който да получава по-малко от 400 на седмица за нормална, да кажем работа от общ характер, и да живее лошо. Напротив, живее се много по-спокойно и им остават!
31
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Истината е такава работиш няква ниско платена работа и земаш на седмица 320£ до 420£ зависи какво работиш ако си майстор че земаш от 580 до 900 на седмица може и повече. Но има наем 1000 и нещо имаш за буклука такси за тв пак такси ток вода такси кола ако имаш още 250 за гориво и такси а за храна зависи какво яадеш от 60 до 90 на седмица и като цяло Кот земеш тук се харчи и ако си пестелив може да скъташ нещо а и април си дърпаш такси които се равняват на 2500 до 4000 и това са ти спестени пари
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДебИлко 23И не забравяй да върнеш паспорта от Територията, тъкмо ще си на едно ниво с бежанците, като кандидатстваш за помощите.Много истински българи се отказаха от гражданството си Лааайййнарско и станаха граждани на истински държави. Даже помощите са им помощи а не БГ оллаййнение огризки!
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Илко 22Готов съм да се закълна във вярност към короната само да не се връщам в Територията!Стори го по-бързо и не обръщай внимание на българския редови лааайййнннарец!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До А 26Тези са нашенските ши'беци които сричат английския език и не са в състояние да комуникират с английските лекари/зъболекари. Здравеопазването в Англия е много добро и абсолютно безплатно че да се връщаш в Лааайййнарията ни за да се лекуваш. Има много нашенци с личностни разтройства които дават мило и драго за екстра внимание и лечение като си плащат макър и за менте.
27
4
 
7
 
! Отговори
Деяна Иванова преди 4 години
Хей, злобата ще Ви унищожи. България е в това положение не заради политиците, а заради такива малки, злобни и завистливи душици.
26
2
 
5
 
! Отговори
А преди 4 години
До 7 пич не ме бърка кой какво работи срамна работа няма ,но мнозинството от тези който си идват лятото да ходят на лекар и зъболекар постоянно обясняват как печелят хиляди и как там всичко е цветя и рози. Но истината не е точно такава нали?
25
1
 
5
 
! Отговори
ddd преди 4 години
До ИлкоБи ли се омъжил за черен мюсюлманин, ако Короната пожелае ? :D
24
6
 
1
 
! Отговори
НВК преди 4 години
До 22ри.Имаш 2 възможности кагато се заклеваш при получаване на GB гражданство. Първата е ако си вярващ се заклеваш в Бог. Ако декларираш че си атеист другата възможност която ти я предлагат е да се закълнеш в НВ Кралицата т.е. в короната. Така че си направил правилният избор. Успех.
23
8
 
10
 
! Отговори
ДебИлко преди 4 години
Ми стой си там, подобни кириакстефчовци, живеещи на социалки и в най-добрия случай бачкащи общаци в гетото на северен Лондон, не ни трябват. И не забравяй да върнеш паспорта от Територията, тъкмо ще си на едно ниво с бежанците, като кандидатстваш за помощите
22
12
 
11
 
! Отговори
Илко преди 4 години
Готов съм да се закълна във вярност към короната само да не се връщам в Територията!
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак се раздухват истерии на ниво журналисти. Който живее там трябва да е наясно каква е ситуацията. Ако не е наясно, значи няма много общо с тамошната действителност и не му е мястото там.
20
13
 
7
 
! Отговори
Сорос Ротшилдов Джр. преди 4 години
някои вече разбират приликите между ромите и русофилитескоро ще извадим още истини за Русия и русофилитете са...шокиращи
19
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой му пука за гастърбайтърите, ние в БГ си бачкаме, ходиме на моренца и не мислиме за тия 250 000 събирачи на зарзават.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17 "успелият удачник"и на тая тема ли разсъждаваш?А сопри се малко за днес!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Go Home!
16
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Алоуу плащащияЕхе ти знаеш къде живея и колко ми е заплатата, какво ми стигало, баси магьосника :) Колкото и да ми е заплатата, с които и да живея аз, което си е моя лична работа, за такива русофили като теб ме е яд 1ст да дам от джоба си, въпрос на принципи. Това се нарича гласуване с портфейла. 60 000 на година, но не към Русията. Англия или другаде, няма значение. :) Скоро всички ще ви оставим с ромите, да ви правят компания, няма да останете самотни. :)