Френски министри на посещение в Русия

Искат да градят база за "доверие"
8 сеп 2019 18:26,
54
Френски министри на посещение в Русия
Снимка: Pixabay

Френският външен министър и министърът на въоръжените сили ще се опитат утре в Москва да изградят база за "доверие" с Русия, без да проявяват "наивност", включително що се отнася до украинския конфликт. Това заяви днес първият дипломат на Франция Жан-Ив Льо Дриан, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Президентът Еманюел Макрон изрази желание "да се опитаме да преминем от кажи-речи пълно недоверие към известно доверие. Тъкмо това ще се опитаме да направим с (министъра на въоръжените сили) Флоранс Парли утре в Москва", обясни Льо Дриан в радиопредаване.
Двамата министри ще преговарят с колегите си във формат "2 + 2" в рамките на междуправителствен диалог - за пръв път, откакто Москва анексира Крим през 2014 г., което отново потопи света в атмосферата на студената война, пише БТА.

"Знаем, че това ще трае дълго. Заминаваме там без наивност", подчерта външният министър, запитан за тревогата от подобна стъпка сред партньорите на Франция - от САЩ до източноевропейските страни.

Шефът на Пентагона Марк Еспър предупреди вчера при посещение в Париж за "пагубното влияние на Русия върху (европейския) континент", "целящо да отслаби НАТО".

"Известни са нашите разногласия (с Русия), но може би ще успеем да рестартираме някои споразумения, борбата с тероризма, сътрудничеството в космоса, засилването на икономическите връзки, засилването на връзките между гражданските общества, съвместното управление на кризи", скицира намеренията Жан-Ив Льо Дриан.

Ще бъдат естествено засегнати и кризите в Украйна, Либия, Сирия, ядрената програма на Иран и големите стратегически предизвикателства с оглед ситуацията около договорите за контрол над въоръженията.

В Украйна "според мен има възможност, отворена врата, за да започне напредък към уреждане на конфликта", изтъкна Льо Дриан, след като вчера 70 затворници бяха разменени между Киев и Москва. Но подчерта, че засега не става и дума за вдигане на санкциите срещу Москва.

"Процесът от Минск, в нормандски формат, що се отнася до осъществяването му, трябва да напредне, за да има възможност за стабилизиране в Украйна, тогава санкциите ще може постепенно да бъдат преразгледани, но за момента не сме стигнали до това", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция е най-великата страна! Vive la Republique! Vive la France!
41
0
 
1
 
! Отговори
Майката Природа преди 4 години
До Анонимен"ЕС вече е в тотална криза..."Ах, на мама сладкото и диотче!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен.А в кое друго море,през коя война и срещу кого е воювала?
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руска ескадра е патрулирала край бреговете на Северна Америка по време на освободителната война на американците срещу Британия, естествено - на страната на американците!-------Просия винаги е била кръгла нула в океана.Единствените и победи са в Черно море стещу Турция.
38
1
 
1
 
! Отговори
Смехурко преди 4 години
До Анонимен"Европа се чуди какво да прави. Заради свръхпроизводството складове3те им пращят, ама Путин затвори руския пазар за тях."Ако направим класация за най-лепено твърдение в този форум, твоето определено ще заеме челно място. А имай предвид, че конкуренцията е страхотна.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преди 30 години у нас се продаваха руски автоматични перални--------Никога не е имало такова нещо. Имаше български, чешки и малко немски перални.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа се чуди какво да прави. Заради свръхпроизводството складове3те им пращят, ама Путин затвори руския пазар за тях.И сега - елате да плачем.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО се провали с трясък в очите на света. Видя се в Либия, Сирия. За Ирак и Афганистан вече ги е срам и да пишат, че са гола вода.
34
0
 
6
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До СмехуркоТрудно ти е да признаеш че Русия е велика страна!
33
8
 
1
 
! Отговори
Смехурко преди 4 години
"В Париж е и руската катедрала Александър Невски. Доста известни личности са се венчали или почетени там (Пикасо, Анри Троая, Тургенев, Шаляпин,Кандински и др."Ха, що щат там толкова видни руснаци? Избягали са от мизерията и кървищата на Московията. Я да видим има ли френски писател да е се е заселил в тази "Тюрьма народов".Или, както казва Чаадаев, приятелят на Пушкин: "Россия предназначена только к тому, чтобы показать всему миру как не надо жить и что не надо делать."Оттогава та досега.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СлавючЩе влезнат ,гълабче , ще влезнат - ти руснаците не ги мисли !
31
6
 
1
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
Расия била френските гейши през някаква война голем празь.Що не влезнат във Вашингтън като са толко ербап.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Адам Смит 17Ти ходи ли да видиш Париж скоро? Черно и бозаво! Не отиде в Лувъра, за да видиш някой мол! Срам! А защо ти се досвидя да дадеш ?5 за едно кафенце? Разбра ли по колко са наемите?Поне разбери мизерстващите гладни руснаци защо ни викат "голодранци"!
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди лъжеxа братята ,газ за парфюми(Духи), но това време свърши.После,платени кораби и направени неги дадохана Путин.Няма как да имат очи, за каквото и да е.Нещо като, четирикрилно-то,което отиде и недочака протокол и сидовтаса,пък после ходи и моли за хъб.Ако непознаваш на руснаците реакциитенеправи глупости.И на франсето предстои да преживя.Санкции,а...
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-хубавият мост на Сена, а казват и в света, е мостът Александър III, кръстен на руския цар.В Париж (не само в София) е и руската катедрала Александър Невски. Доста известни личности са се венчали или почетени там (Пикасо, Анри Троая, Тургенев, Шаляпин,Кандински и др.). През 2016 откриха новата катедрала Света Троица, в Париж има площад и метростанция Сталинград. А всички французи знаят думата "бистро".
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е важно колко получаваш, а какво можеш да си купиш с това, което получаваш. Защо не сравнявате цените на горива, газ, медицински услуги, таксите за образование, хранителни стоки, електроенергия, топлоенергия, тогава да коментираме. А специално БВП е толкова неподходящ за сравнение между две държави, че е безсмислено да се коментира.
26
11
 
1
 
! Отговори
Адам Смит преди 4 години
До АнонименСтроят краставици.Автомагистрали в Русия - 1260 кмАвтомагистрали във Франция - 11882 км.
25
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е регионална сила
24
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПройчоМЕСЕЧНО Е 16 000 РУБЛИ. СРЕДНА ЗАПЛАТА В МОСКВА. РУСИЯ Е МИЗЕРИЯ.
23
1
 
7
 
! Отговори
Пройчо преди 4 години
До 26 - сигурно е месечно байчо, айде обратно в пети клас, не че съм фен на рашките, ама и нашенската простотия си я бива