Заради промените в климата: Окупация на червения килим във Венеция

Над 3000 души превзеха територията на звездите
8 сеп 2019 11:30, Петя Славова
12
Заради промените в климата: Окупация на червения килим във Венеция
Снимка: БТА

Активисти, борещи се срещу климатичните промени, протестираха днес за няколко часа на кинофестивала във Венеция, окупирайки червения килим в деня на церемонията по раздаването на наградите, предадоха ДПА и БТА.

Над 300 души в бели гащеризони, които държаха знамена и плакати, превзеха пространството, където филмовите звезди обикновено позират пред фотографите.

Още по темата

В протеста се включи и венецианската група ""Не" на големите кораби", която се противопоставя на влизането на големи круизни кораби в лагуната на града.

След над седем часа окупация, без какъвто и да било отговор от която и да е институция и (организаторите на фестивала), активистите напуснаха червения килим и се отправиха обратно към лагера си, написаха демонстрантите в туит.

Активистите спечелиха одобрението на легендарния вокалист на "Ролинг стоунс" Мик Джагър. Той участва във филма, който ще закрие фестивала - трилъра "The Burnt Orange Heresy".
"Радвам се, че правят това, защото те са тези, които ще наследят планетата, а сме в много трудна ситуация", каза Джагър.

Той критикува американския президент Доналд Тръмп, че не е повел световната битка срещу промените в климата, а е решил "да тръгне в обратната посока", отменяйки законодателство за защита на околната среда.
Кинофестивалът във Венеция приключва тази вечер с връчване на наградата "Златен лъв" за най-добър филм и други отличия, включително за най-добри актьор и актриса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Английския Милко Калайджиев, критикува Тръмп.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ще има "бедните да го д....".И какво постигат с тия протести? Сами си слагат въжето на врата. Откъде си мислят, че ще дойдат парите? Полимерната революция = Проклятието на Уолъс Кародърс. И той работил като глъмпер за Дюпон до откриването на "Найлон 66" и после като взел да претендира за права му били шута. Самоубил се по-късно, но проклятието му ще отнесе в гроба множество тарикати.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2А те понеже в Европа и Азия левитират хората , не се придвижват с коли и камиони и самолети :)Аре стига филми... Като си много загрижен почваш да ходиш пеш и да сееш храна, не да купуваш храни опаковани с найлони. Къв тръмп трябва да ти каже да го направиш?Сам Неможеш ли? Уж даваш морал, а ползваш всички блага съсипващи планетата. Големи сте лицемери :)
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки се прави на много загрижен и упреква политици и разни там свръх естествени бизнес общества. А работата е по проста. Всеки един от вас полза кола, телефон, удобства, купува тонове пластмаса, яде серее, ползва 1 милион уреда и производни на нефт неща. Обаче сте много загрижени :))) ами спрете да карате коли , като сте много загрижени? Отивате махате я и ходите пеш или с колело? Защо трябва някой политик да ви забрани и чак тогава? :) Нали сте много загрижени смвшковци
2
6
 
7
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Тръмп НЯМА как да поеме в посока промяна на климатичния тренд, просто защото ако го направи, това означава да унищожи производството на САЩ. Там всеки се придвижва с автомобил, ето защо и петролните деривати са почти без акцизи и са толкова евтини. Ако направи придвижването с автомобил неатрактивно, тогава ще унищожи виталността на производството. Хора ходят средно по 40 километра на работа. В Европа е пълен фарс - принуждават хората да ходят с метро, обаче една линия да закъса и става срив!
1
2
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Германецът Михаел Йегер ги подкрепя, но какво от това? Новите активни борци против фетишизма и он*ан*изма, истински герои на половия труд, не разбраха ли, че са бита карта?