EK ще разследва сливането на Ембраер и Боинг

Застрашават конкуренцията в сектора
5 окт 2019 09:45,
10
EK ще разследва сливането на Ембраер и Боинг
Снимка: Pixabay

Европейската комисия е започнала разследване на планираното сливане между две водещи самолетостроителни компании - американската Боинг (Boeing) и бразилската Ембраер (Embraer), заради опасения, че то може да застраши конкуренцията при цените и продуктовото развитие, предаде ДПА.

Още по темата

Според плана Боинг ще поеме глобалния бизнес на Ембраер в гражданското самолетостроене. Това евентуално ще намали още повече броя на конкурентите на световен пазар, на който вече се наблюдава силна концентрация, посочи ЕК късно снощи.

По този начин също така може да бъде затруднено влизането на нови играчи, например от Китай, Япония и Русия, пише БТА.

В момента Боинг и Ембраер са конкуренти, произвеждайки самолети в някои съвпадащи сегменти от пазара на гражданското самолетостроене.

Планираната сделка, която бе договорена от двете компании в края на миналата година, бе посрещната с критики в Бразилия, тъй като Ембраер произвежда също така военни самолети и е участва в разработването на технологии за сигурност.

Еврокомисията може да започне разследване на компании с оборот, превишаващ определен праг, ако има подозрения, че сливане би могло да застраши конкуренцията в Европейската икономическа зона, припомня ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5, това е абсолютна лъжа:За тази лъжа ли става дума:October 2, 2019The World Trade Organization says the U.S. can move forward with plans to impose some $7.5 billion in tariffs on EU goods annually, to counteract years of European loans and illegal subsidies to Airbus.
8
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Във връзка с комнтар. Преди да се излагате и да се обиждате един друг е добре да обясните на хората за какво спорите. A220 е продаден като модел на Ербъс от Бомбардиер, но първия коментар не обяснява това, след което явно тролчески настроен втория коментатор казва че Бомбардиер си е Канадска. Еми и двамата са прави само дето публиката остава с впечатление че не са ходили на училище и в къщи не са им говорили за възпитание. Да за съжаление в желанието си да напише нещо втория *** се е улял.
7
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога и Росавиация ще свали лаптите?
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв Бомбардиър те гони бе лум.пен? Тази компания си е все още независима Канадска.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А съобщиха ли, че оня ден Световната Търговска Организация отсъди $7.5млрд в полза на САЩ в 15годишния спор между Боинг и Еърбус,заради политиката на субсидии на ЕСТова е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА! 1 млрд. беше глобата на Apple при обща капитализация 1трил. $, а видите ли Airbus 7.5 МИЛИАРДА, при капитализация дали над 50 млрд. То тогава да го закриват тоя Airbus.Там е работата, че Китай купи 300 самолета от последния и Boeing останаха на "празна ясла".
4
10
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Еврогъзовете като купиха Бомбардие и го кръстиха А220, някой търси ли им сметка? Отговорът на Боинг е достоен.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А съобщиха ли, че оня ден Световната Търговска Организация отсъди $7.5млрд в полза на САЩ в 15годишния спор между Боинг и Еърбус,заради политиката на субсидии на ЕС
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правят осгромна услуга на Китай
1
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
коя е Европа да се меси на всичко ?!