Училищата в Хърватия стачкуват – искат по-сложни програми

Диалогът между синдикатите и правителството е прекъснат
21 окт 2019 20:57,
3
Училищата в Хърватия стачкуват – искат по-сложни програми
Снимка: Pixabay

Основните и средни училища в цяла Хърватия днес стачкуват с искане за увеличение на коефициента на сложност на работата, предадоха регионалната телевизия Ен1 и БТА.

Още по темата


Ръководителите на Независимия синдикат на работещите в сферата на образованието и Синдикатът на хърватските учители съобщиха, че са изготвили план на протестите до края на първия срок.

Те заявиха, че социалният диалог е прекъснат. Предложението на премиера Андрей Пленкович за повишение на основната заплата не е същото като увеличение на коефициента на сложност на работата, посочиха синдикатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
а в България преди 4 години
А в България НЕ искаме още сложнотии от МОН и не искаме да даваме още пари за частни уроци,за да може едно дете да си направи качествено изпита след 7 клас.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така искат по-сложни програми? Нещо не сте разбрали. Искат да им бъде признат по-висок коефициент на сложност на работата, за да получават по-високи заплати. В Хърватия заплатите в държавния сектор се определят от коефициента на сложност, определен за всяка професия. При учителите този коефициент е нисък.