Борисов успокои: Макрон не критикувал българите

Френският президент говорил с българския премиер
Обновена: 2 ное 2019 22:25 | 2 ное 2019 22:15, Петя Славова
246
Борисов успокои: Макрон не критикувал българите
Снимка: БТА

След като България реагира остро на думите на френския президент Еманюел Макрон, че предпочита африкански мигранти пред български банди, премиерът Бойко Борисов коментира темата във Facebook.

Още по темата

В социалните мрежи Бойко Борисов увери, че Макрон се е свързал с него, за да го увери, че тези твърдения не са истина. Премиерът написа "Френският президент Еманюел Макрон се свърза с мен, за да ме увери, че изтеклата информация за изречени от него думи в интервю, не отговарят на истината".

Постът продължава: "Той ме увери, че никога не е критикувал българските граждани, работници или институции. Президентът Макрон препотвърди подкрепата си към България. като премиер на България няма да позволя никой да обижда нашия народ и се надявам да не се стига до такива ситуации занапред".

Според списание "Вальор актюел", Макрон е казал пред техен журналист: " Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д'Ивоар, които са тук и вършат работа, отколкото българи или украинци с техните нелегални канали."

Думите му разбуниха духовете първо във Франция, където за първи път президент дава интервю за толкова крайна медия. Думите му обидиха и Украйна, която повика френския посланик в Киев за да даде обяснение.

Остро реагира и България. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на посланика ни в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нова във френското външно министерство. Френският посланик у нас г-жа Флоранс Робин бе извикана в понеделник в МВнР за обяснения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нищо странно в изказванията на Макарон,Великобритания и Франция винаги са подкрепяли миграцията от бившите си колонии ,където имат голям авторитет,икономически и политически интереси!Всичко е политика,ако не е Геронтофила щеше да се оплаква и от румънците които са с пъти повече и също имат хора живещи от кражби и социални!Да,ама Румъния е френско творение и францизите имат голям авторитет в Букурещ,малкият Париж ,както са му казвали навремето!
113
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И днеска ли ни занимавате с тоя?Нали е ден за избори,реклама ли му правите?
112
0
 
15
 
! Отговори
Марко преди 4 години
Всички ,, парле ву франсе " , с две думи -ТИКВА проста
111
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Макрон е имал предвид само бг бандите и престъпниците , ние защо отправяме протестна нота и викаме френския посланик за обяснения утре ?! Май не е имал предвид само бандитите ...
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В СМИ няма ли хора,които знаят френски език?! Всичко тръгна от медиите. Това не са журналисти,а пудели.
109
0
 
21
 
! Отговори
Bлк преди 4 години
Да обиди българите и да се извинява на мутрата, която постоянно обижда вербално и с цялото си държание е гротеско.
108
1
 
26
 
! Отговори
ужаст преди 4 години
Тикварят ще продава на арабеските от Абу Даби летище,пристанище и земеделски земи.Бърза да ни продаде.Спасявайте каквото можете.24 ч. го пише
107
21
 
4
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
Аз казах още вчера че думите на Макрон са извадени от контекста и са продукт на германците целящи забавянето на укрепване на връзките между Франция и България.Тъй като немците губят Балканите и са леко нервни.Румъния е към Франция Сърбия Гърция и немците изпитват страх за потъващата си икономика.
106
1
 
27
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Беше ясно от самото начало,че той визира едни маргинали,любимци на Сорост и БХК,ЗАТВОРЕНО общества и Америка ЗАД България.Тези същества се отличават с пословично трудолюбие,любов към истината ,високи нравствени добродетели,ученолюбие,лична хигиена и т.н.
105
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Защото ББ има качества, които вие все пак нямате."Абсолютно си прав!А качествата са: страхливост, почистване на задниците на по-силните с език, алчност, наглост, лъжливост, безжалостно мачкане на по-слабите, простотия, самонадеяност, безсрамие и още куп подобни!
104
3
 
32
 
! Отговори
Колебаещ се преди 4 години
В цяла Европа коментират думите на Макрон, а у нас Борисов твърди, че те никога не са били изричани ...Тази нощ реших за кого ще гласувам на сутринта ...
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко започна с войната в Югославия и по-точно с прелюдията наречена Цветна революция.Изобщо нямаше да ни приемат в ЕС, ако не се целеше да сме клинът между Сърбия и Русия. Не, че можем да спрем Великите сили да местят като пешки по шахматна дъска съдбите на малките народи.С Украйна постъпиха по-милосърдно от Югославия и все пак от нас зависи да ни има или не. По-добре бедни, но българи, отколкото презрени икономически емигранти ***, но всеки решава за себе си.
102
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само, че Макрон го е казал, ами и Борисов никога няма да посмее, да му се обади и да поиска извинение.Бойко е бабаит само, когато трябва да мачка смачкания и без това българин.Пред господарите си Борисов е силно наведен лакей. Факт !
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КЗП е наследство на родната партия бро затова не обичат прасета навремето дали я прасе я теле станали КЗП що нии не можахме брате
100
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли в човешката история има друг етнос, който да питае омраза към себе си като нашия. Борисов прави каквото може.Коя друга политическа партия може да предложи по-добро управление на този див балкански народ?!
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е, или по-важното е недали някой ни обиждал, заслуженоили не, а нашите интереси да сажелязно защитени. А те не са, иза това е отговорен същият тозипремиер. Подобно безсмисленобръщолевене е адресирано къммногобройните българи овце, неуморногласуващи без да мислят за единразбойник.
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време обамата по същият начин излъга че не е подслушван телефона на меркел, когато тя му звънна. Но всичко германци и половината американци знаеха. И вместо да го импийчнат, потулиха всичко както сега, а иначе се съставят истории за тръмп
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яворов -Родина Народопсихологията българска е особено устойчива през годините.
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон по нареждане на Родшилд като негов човек, използува същата ангийска тактика за използуването на България за плашило, с която победи Брекзит.Целта е разпадане на Европейския съюз, който се опитва да оцелее при излизането на Великобритания.Надежда всяка оставете!
95
5
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
Утре корнелия ще се успокои..ще са виновни махалите дето те ги купуват откак си ги знаем с дпс