Лондон изпусна крайния срок за свой кандидат еврокомисар

ЕК задейства право на отговор
23 ное 2019 15:43,
15
Лондон изпусна крайния срок за свой кандидат еврокомисар
Снимка: Pixabay

Правителството в Лондон не отговори в определения краен срок - до полунощ - на писмото от Европейската комисия във връзка с това, че още не е номинирало кандидат за еврокомисар, каза говорителката на комисията Мина Андреева, цитирана от ДПА.

Още по темата
"Комисията ще анализира ситуацията и ще реши какви да са следващите й стъпки, ако има такива, когато сметне за подходящо", каза тя.

На 14 ноември ЕК започна правна процедура срещу Великобритания, уведомявайки Лондон, че като не излъчва кандидат, нарушава законовите си задължения към Европейския съюз.

Комисията заяви тогава, че очаква британския отговор. В хода на процедурата ЕК може да сезира за казуса Европейския съд, пише БТА.

По принцип в ЕК трябва да има по един комисар от всяка от 28-те страни членки. Отказът на Лондон да предложи свой кандидат отлага встъпването в длъжност на новата комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен.

Британският премиер Борис Джонсън отказва да номинира еврокомисар с аргумента, че страната му напуска ЕС и че на 12 декември британците ще гласуват на общи избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Britonто ако ще я караме на този принцип защо да се ограничаваме само до там исторически? Да се върнем по-назад? Ако са верни предположенията чв произлизаме от Африка, то излиза че едни африканци се мъчат да прецакат други африканци...
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
10
0
 
0
 
! Отговори
Briton преди 4 години
Всъщност погледнато исторически случаят е германци се опитват да прееват германци. Истинските британци са били асимилирани след разпада на римската империя от англо-саксонски заселници.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КомпетентенСтига глупости,една Холандия дори е по-богата от Германия,все Германия ви е виновна.А Борис Джонсън всъщност е предател на Англия и английските интереси,затова има сериозна опозиция,самите англичани не искат излизане от ЕС,защото ще загубят окончателно независимостта си.
8
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 4 години
Англичаните не се интересуват от поста на Мария Габриел. Не може да бъде та това е такъв лидер. Само като видиш Мария Габриел и ти става ясно че ЕС е обречен.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5на пръв поглед изглежда нормално, но де факто не е. Парите на Германия идват от износ извън ЕС, а за износ трябва евтино евро. Еврото е евтино само ако икономиката на ЕС като цяло куца - тоест Германия има пряк интерес другите в ЕС да са в криза. Гърция, Португалия, Италия - няма значение - важното е еврото да е евтино.
6
4
 
4
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Тия Западнали наркомани ощи ли са тук? Ко стаа с димукрацията? 4 лета никой не зачита гласът на народа на Великобритания!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не са изпуснали, а просто не са излъчили никого от високомерие и надменност. Това ще им изяде главата.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КомпетентенДоминира се от там откъдето идват парите...нормално е Германия да е и е номер едно
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви комисари, кви 5 лева, тия нямаше ли да излизат от ЕС?
2
2
 
2
 
! Отговори
Тауър бриджа преди 4 години
Пълни *** ...
1
5
 
11
 
! Отговори
хъша преди 4 години
британците са доста егоистична нация и винаги се опитват да обърнат палачинката единственно и само в своя ползабританеца никога не е виновен за провал никога не вини себе си а винаги намира причина че другите са виновнинация чийто живот е доминиран от (ама..if...) , (ако..but..)дори и да не са прави до последно ще извъртат нещата че са прави с аргументи които четат и разбират само в тяхна ползакачеството ДОСТОЙНСТВО за тази нация се е размила отдавна и е сведена до ПОЛЗАТА