Започна стачка на влакове в лондонски предградия

Планираните протести ще продължат 27 дни
2 дек 2019 17:04, Ния Христова
4
Започна стачка на влакове в лондонски предградия
Снимка: Ройтерс

Придвижването на стотици хиляди британци днес беще затруднено, слад като започна едномесечна стачка по линиите на  компанията Саут уестърн рейлуей (South Western Railway), съобщиха от БТА. Това са едни от най- използваните линии в околностите на Лондон.

Членове и служители на Националния съюз на работещите в железопътния, морския и обществения транспорт започнаха протестните си действия днес. Планира се протестите да продължат 27 дни. Ако плановете бъдат изпълнени това ще бъде най- дългата стачка в историята на британските железници. Стачката ще бъде прекратена само за парламентарните избори на 12 декември, за Коледа и за 26 декември.

Малка част от тези линни ще продължат работа. Една от тях е и връзката с лондонската гара "Ватерло", която е сред най- натоварените в кралството.

Тези линии се използват от почти 600 000 души дневно. Обслужват предградията на Лондон, както и градовета Бристол и Портсмут.

Саут уестърн рейлуей не постигна съгласие в преговорите си с Ер Ем Ти. От Ер Ем Ти обвиняват железопътната компания, че умишлено е провалила опитите за компромис.

Споровете са заради плановете на железопътната компания да прехвърли работата за затваряне на вратите на вагоните на машинистите вместо на кондукторите.

Ер Ем Ти се опасява, че това ще заплаши работата на кондукторите с изчезване, както и да нанесе вреда на сигурността на влака.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните са рядко неприятни хора
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
британски пияници и наркомани оправяйте се
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще има много по-големи сривове нямащи пряка връзка с Брекзит. С тия умрели статистически модели и имперска гордост скоро ще научат за ирационални методи в многовариационната статистка. Просто си нямат и на идея за какво иде дума.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще напускат ли или няма да напускат ЕС?