От ЕП срещу Джамбазки: Неприемливи расистки изказвания!

Ще оценяват негово изказване за евродепутати
17 дек 2019 15:08, Елка Василева
178
От ЕП срещу Джамбазки: Неприемливи расистки изказвания!
Ангел Джамбазки. Снимка: архив, БТА

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли заяви, че ще провери изказване на евродепутата Ангел Джамбазки по отношение на евродепутати от парламентарната транспортна комисия.

„Всички тук сме евродепутати и всички сме с различен произход. Не може колеги да бъдат посочвани заради произхода им. Призовете г-н Джамбазки да спазва реда“, настоя съпредседателят от групата на Зелените Филип Ламбертс.

Към неговите думи се присъедини председателят на групата на социалистите и демократите Ираче Гарсия, която заяви, че ЕП е на всички европейци.

„Правилата тук трябва да бъдат спазвани, думите към евродепутатите Карима Дели и Исмаил Ертуг са напълно неприемливи. В ЕП не може да се правят расистки изказвания, това е напълно недопустимо“, добави тя.

Джамбазки написа във Facebook, че председателят на парламентарната транспортна комисия Карима Дели е "французойката от алжирски произход", а един от авторите на променените правила за международните пътни превози Исмаил Ертуг - "германец от турски произход". Коментарът на Джамбазки бе свързан с усилията на двамата му колеги, довели до неокончателното одобрение на промени в ущърб на българските превозвачи, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
23
 
! Отговори
Калоян преди 4 години
Ако някой се зачете в този закон за транспорта, ще види че няма нищо лошо. Напротив той е за хората и против незаконните практики на държавите от източна европа, които плащат под масата, плащат мизерни заплати и нарушават всякакви правила.
130
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да караш пиян, и да съдиш другите хора, засрами се !
129
5
 
7
 
! Отговори
Депесар преди 4 години
Значи в ЕП не може, а тук в България може?!
128
10
 
7
 
! Отговори
Партиец преди 4 години
Оставете го на мира - той е от масовата партия Завист, злоба и омраза!
127
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали тоя предлагаше на Сидеров да си прави тест за алкохол, то какво стана ? крадеца вика дръжте крадеца
126
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България има един голям основен проблем - хората. От този проблем произлиза всичко останало - корупция, лоша съдебна система, лоша икономика, лошо здравеопазване, невежество, беднотия, всичко. Абсолютно всичко, за което си помислите, ако искате и катастрофите по пътищата.
125
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джамбаза е политически труп!Да се маха докато не е посрамил още повече България!
124
3
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Не мразете, пазете се! Омразата е като киселия оцет - на тапата си вреди!
123
2
 
3
 
! Отговори
Gost преди 4 години
Явно знаят всичко и сега след алкохолния делириум дюшеш им идва да припомнят и стари изцепки.
122
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЙ СЪВСЕМ СЕ Е ЗАБРАВИЛ, НИМА МИСЛИ, ЧЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА НЕ ЗНАЯТ ЗА РЕЗИЛИТЕ МУ В БГ
121
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тцтцтцA може ли да не искаш нещо, което е в обществен интерес? А може ли да повтаряш до откат нещо, което го няма? А може ли да преправяш значението на думи, които не разбираш, само за да угодиш на някого, който така казал? И ако го правиш, защо ли го правиш? Дали от празноглавие, или преданост към "ретроградния Меркурий". Ама вие, май не си задавате въпроси "защо". Брюксел и Костов са виновни - просто така.
120
11
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
този си е чист расист който понеже няма със какво смисленно и същественно да се занимава носи пищов на самолет кара пиян и се комплексира че някой с алжирски произход е доста по продуктивен и умен от негоспоред цивилизованите европейски стандарти без никакъв натиск до края на деня той сам трябва да си подаде оставката при наличие на елементарен морал
119
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО = ДПС
118
5
 
3
 
! Отговори
тцтцтц преди 4 години
До АнонименКакви са тези "реакционни политики на руското хибридно лоби "?Тоест Путин е промил мозъците на хората , че не искат ИК .Тост , ако човек си има някакво мнение , различно от това на Брюксел , Вашингтон и казионните им НПО-та , то той е непременно с промит от Путин мозък А бе на вас не ви ли правят оперативки , поне да ви подскажат какво да пишете , а не само глупости да ръсите ?
117
1
 
10
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
Хванали го с полицаите с 1.5 промила алкохол.Той отговаря , че е изпил САМО 3 чаши вино.Е, т"ва си е най наглото хитруване на топ комитата и евродирник.Аферим!!!!!!!!!!!!!Такава опашата лъжа: 3 чаши вино и 1.5 промила си е направо класика за Евророма.То, и индианците имат повече морал от този евродирник.
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с кръвните проби ? Според премиера - били вземи във ВМА, а според вътрешния министър - в Самоковската болница Резултатите излязоха ли ?
115
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя тарикат джамбазин е голям срам за България.
114
2
 
6
 
! Отговори
До 124 преди 4 години
Хайде...още един дървен философ, който ще ни обяснява колко сме готини..а онези в Еврооа изобщо не ги разбират нещата.Не става въпрос за срам от произхода, момкоо, а за контекста, в който някой го споменава. Може да прозвучи обидно и неуважитвлно. Ама...кой да ти мисли.
113
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джамбазки няма един ден нормален трудов стаж. Едно застаряващо хлапе, което му напълниха главата с глупости, и го използват да прокарва реакционните политики на проруското "хибридно" лоби. Ако не е Истанбулската, ще бъде Стратегията за детето, ако не...ще се намери нещо друго. Само и само нищо да не става в тази страна. Ама хората, хората са си виновни. От всичко най-лошото е липса на знание за нещата. Тогава демагозите могат да ви набутат каквото си искат в мозъците.
112
3
 
7
 
! Отговори
капитан Силвър преди 4 години
Интересно какво обидно има в това да си "французойка от алжирски произход" или "германец от турски произход". Може би тези хора се срамуват от произхода си. Щото Силви Вартан е французойка от български произход, но не се срамува от това.