Brexit наближава: Времето за сключване на търговската сделка изтича

Планът на Джонсън намалява перспективите за търговско споразумение
9 яну 2020 11:06, Ния Христова
17
Brexit наближава: Времето за сключване на търговската сделка изтича
Снимка: Pixabay

Коледната ваканция на британските депутати приключи тази седмица, сега те са готови да ратифицират споразумението на премиера Борис Джонсън с Европейския съюз и да извадят Великобритания от съюза в края на януари. Политическата и правна  раздяла на Велкобритания няма да намали несигурността на бизнеса, пише The Wall Street Journal, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Премиерът на страната обяви, че Великобритания ще се освободи он европейската космическа орбита до края на годината и след това ще може да създава свои собствени регулации и да сключва търговски споразумения с отделни страни. Планът на Джонсън обаче предвижда амбициозен краен срок за постигането на ново търговско споразумение между Кралството и ЕС. В случай, че сделката не се сключи навреме, износът от Кралството към континента ще се срещне с мита и други препядствия за пръв път от 45 години насам.

Изглежда, че планът на Джонсън не пренебергва уроците от последните 6 месеца, през които се водиха преговори, свързани с необходимостта от установен краен срок, ясни изисквания и сигурност, че у дома има правителство, което се обединява около преговорна стратегия.

След победата на премиера на изборите през декември, той опроверга очакванията, че ще тръгне към бъдещи тесни икономически отношения с ЕС. Джонсън отказа удължение на т. нар. преходен период след края на тази година, в рамките на който практическсите отношение между Кралството и Съюза остават същите. Периодът може да се удължи с 2 години.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли някой Горбачов да предаде интересите на Европейски съюз, Източна Европа?Да затвори всички европейски заводи и да пусне британски стоки?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И неограничената жажда за власт и целия този процес започва да се развива през 19 век и най-динамично - след втората световна война.Участниците(слугите) в този процес,ще бъдат избити,когато се постигне крайната цел,а тя е близко.Тогава населението ще се превърне в маса,която ще бъде моделирана като пластелин или убивана,ако не следва начертания път или е излишна.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според това което гледам,върховните господари се борят не за пари,не за промишленост,не за човека или хората,не за друго,а за пълна и неколебима световна и единствена ВЛАСТ и всичко се върти именно около това,затова не се дава шанса на хора или държави,които не са от този тесен върховен кръг,да се развиват нормално,да градят и да има хармония между хората,а трябва да бъдат ограничени,слаби,контролирани, подвластни, да цари разруха и слабост,омарза,а силата и властта да са в едни едниствени ръце.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИНе искат да хранят хитри гърци !-------Разрухата на икономиките на държавите,включително и на Гърция,Латиноамериканските държави,Англия,Русия,източоноевропейските държави и други,се извърши от една международна банда,а Тачър,която съсипа и Англия и населението и,бе част от тази разрушителна световна банда.Гърците направиха филма Катастройка(ирония на перестройка) и още два документални филма по този повод и за тази разруха.Част от кадрите бяха цензурирани,защото истината плаши.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако търговските договори са неизгодни за ЕС или вкарват стоки,включително и некачествени от трети страни?И за самите тях не е добре да излизат от ЕС,но щом така са решили,халал да им е.Ще загубят независимостта си окончателно и ще се превърнат в придатък,ако излязат от ЕС.
5
0
 
7
 
! Отговори
До Ния Христова преди 4 години
ПрепяТствие! Пише се с Т!Поне диплома за средно искат ли ви преди да ви пуснат да оперирате на клавиатурите?
4
4
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Тотален некадърник е тоа Жонсън!Само да не го изгонАт с камъни и дръве!Ще видим как ще изкара шотландците от ЕС!
3
6
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Не искат да хранят хитри гърци !
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брекзит не е грешка. Цялата идея беше да се освободят от брюкселската бюрокрация и политическата кома на тоя ЕС. След като Камерън игра на дребно за сключване на по изгодни условия към вече приетия договор за присъединяване вместо да играе по голямата игра и да реформира ЕС ( нещо, което макарона опитва безуспешно) единствения изход бе да излязат от съюза. А икономически никой няма интерес да няма сделка, ще си напишат договорите и ще продължат да си правят бизнес.
1
4
 
13
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Джонсън дали не е машата на големия задокеански "брат"? Брекзит е голяма грешка от страна на ингилизите. Но дето се вика: насила хубост не става. Като не искат ЕС- ние пък съвсем не сме приритали за тях.