Борисов: ЕС има нужда от по-амбициозен бюджет

Няма решение за многогодишната финансова рамка
27
Борисов: ЕС има нужда от по-амбициозен бюджет
Снимка: МС

"Европейският съюз се нуждае от по-амбициозен бюджет и това съм защитавал. А новата четворка абсолютно се съгласиха с мен – и холандският премиер, и шведският, и датският, и австрийският. Поне 10 пункта им дадох, с които могат да аргументират за България специално, защото трябва да имаме добър бюджет". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след края на втория ден от извънредното заседание на Европейския съвет, цитиран от пресслужбата ан МС.
 
Премиерът акцентира, че при преговорите за новия бюджет на ЕС е изтъкнал устойчивото развитие на България, финансовата й дисциплина, икономическия растеж, най-ниския заедно с Естония външен дълг, както и нулевата миграция, енергийната диверсификация, имайки предвид интерконекторите с Гърция, Балкански поток.

"Ние сме и натовска държава, ангажиментите с НАТО, базите, които имаме, съвместните учения – всичко това геостратегическо е изключително важно да се приема за България", отбеляза премиерът Борисов.
 
"Огромен труд на Шарл Мишел, огромен труд на Урсула фон дер Лайен, но накрая ни дадоха промени, нови рамки, които ние по никакъв начин не можем така на коляно да ги разберем, да гласуваме", заяви премиерът Бойко Борисов.

Той добави, че и още една безсънна нощ да изкарат лидерите на ЕС, това не е отговорно за бюджета на Съюза за следващите 7 години.

Българският министър-председател добави, че преговорите продължават на експертно ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Бойко БорисовЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не ти харесва ходи при турските си братя, там може да ти дадат по-амбициозно. България остава в ЕС!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМИ ДАЙ ТИ ПАРИ ЗА ДА СТАНЕ ПО-АМБИЦИОЗЕН, АМА МОЖЕ САМО ДА ЛAПАШ ЧЕ И ПРЕТЕНЦИИ.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво повече пари но когато дойде да се дават, Борисов махна винетките за София , че ще падне власт с Аврамова. София иска пари но не дава. Някой трябва да дава парите а никой не иска.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След влизане в Еврозоната вноската на Бг ще е към 3 милиарда годишно само за да имаме радоста да ползваме евро.На тях им трябват донори.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-точно от по-големи фондове за кохезия и то веднага, че да има от къде да краде ББ и да си купи вота и да си финансира прдузбирането язовирите и машинното гласуване.Навремето в Испания всички бъзикаха Франко че все открива язовири и го дават по телевизията и му викаха жабата.А наш ББ все прави пътища и го дават по телевизията пък и също е ултрадесен диктатор тъй че да му викаме Асфалт ефенди, ефенди щото всички закони си ги прокарва заедно с ДПС също и с негласната подкрепа на почетния гугут.