Европарламентът затвори за гости заради коронавируса

Отменени са 130 събития, забранени са посещения в комисиите
3 мар 2020 10:53,
6
Европарламентът затвори за гости заради коронавируса
Снимка: Pixabay

Европейският парламент забрани посещения на външни лица за 3 седмици заради коронавируса. В изявление, разпространено в понеделник вечер, председателят му Давид Сасоли обяви, че в сградите в Брюксел и Страсбург няма да се допускат посетители. Парламентът вече нареди на служителите, завръщащи се от места с много случаи на COVID-19, да си стоят вкъщи 14 дни преди да се върнат в кабинетите си.

Освен традиционните посетителски групи, които пътуват на разноски на Европарламента, за да се запознаят с работата му, се отменят и 130 планирани събития, организирани от ЕП или от евродепутати в Брюксел и Страсбург, на които е трябвало да присъстват до 7000 гости.

В същото време парламентарната работа ще продължи като парламентът ще провежда пленарните си сесии, а работата по парламентарни комисии ще продължи, заявява председателят му.

Сасоли съобщи, че решение то е взето след консултации с европейските и с белгийските здравни власти и отразява нуждата от предпазни мерки срещу разпространението на заразата.

“Ще ограничим достъпа на посетители до парламента. Мярката произтича от факта, че сме отворена институция със 700 хил. посетители годишно. При сегашните обстоятелства, наша отговорност е да преустановим тези посещения. По същата причина, ще отменим 130 събития като изложби или външни конференции, планирани за следващите седмици на територията на парламента”, обяви Давид Сасоли.

Еврокомисията също взе мерки срещу вируса, като забрани на служителите си командировките в Италия и нареди на тези от тях, които пътуват до зони с висок риск да работат от вкъщи през 14-дневния карантинен период.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 4 години
Много си пазят живота тея от ЕП , изпуска ли се такъв царски живот ?!
5
3
 
1
 
! Отговори
SARS-CoV-2 преди 4 години
няма къде да се скрият от SARS версия 2 пандемията, 17 години по-късно SARS се завърна в подобрената си версия 5 - тихият , жесток и безмилостен убиец!
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
направо да затваря врати тази клоака и повече да ни ги отвори ,няма нужда от тях.
3
2
 
3
 
! Отговори
Туршиеф преди 4 години
Европарламентът затвори за гости заради коронавируса-- да не отваря въобще ! Там да се скапят търтеите
2
3
 
5
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Значи там където са тюфлеците има мерки, но по границите се отказват такива, понеже противоречат на европейската политика на отворените врати.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам с нетърпение да обвинят Борисов за скандалното решение.