Напрежението на остров Лесбос продължава

Жителите на острова попречиха на кораб пълен с мигранти да акостира
6 мар 2020 09:22, Ния Христова
31
Напрежението на остров Лесбос продължава
Снимка: БГНЕС

Жителите на гръцкия остров Лесбос попречиха на кораб, който е на неправителствената организация "Маре либерум", който превозва мигранти, да акостира в пристанището Митилини, съобщи БНР.

50 души са се събрали на кея и използвайки обидни думи, насочени към екипажа, настояват корабът да напусне. Плавателният съд е бил принуден да се върне в открито море.

От организацията "Маре либерул" обясниха, че служителите им през последните дни са изтърпяли нападки от жители на Лесбос. Напрежението на острова расте, след като Турция миналия петък реши да отвори границите си към Гърция за бежанци и мигранти. 

Още по темата

След това решение броят на пристигащите на гръцките острови мигранти се покачи. През уикенда там са пристигнали 900 мигранти. 

В този момент най-малко 20 хиляди души са отседнали в мигрантските центрове на Лесбос. Други 20 хиляди мигранти са разпределени на съседните острови Самос, Кос, лерос и Хиос. Мигрантите са настанени в центрове, предвидени за не повече от шест хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 години
*** по-долу да се чете и-з-м-е-т
24
18
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Да ги пращат на Путин, дето им бомбардира градовете! То не че в Москва няма мюсюлмани (гонят 1 милион вече), но там има много безлюдни райони, нека тая *** бачка там, дето са бачкали лагеристите по Сталиново време.
23
11
 
2
 
! Отговори
НПО Лесбиика преди 4 години
И те са хора.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Потапяй!
21
1
 
19
 
! Отговори
Strict преди 4 години
На външен вид тези същества приличат на хора, но всъщност са като ***. Не ги мори нито радиация, нито там някакви си корона виуси.
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези кораби що не карат емигрантите в САЩ, които са виновни за емигрантската вълна ?
19
1
 
34
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Крайно време е бъде линчувaн някой публично от тези паразитни НПО-та!Каскета вместо да търси скелети в гардероба от преди 30 години, да вземе да ги провери тези антибългарски организации!
18
24
 
4
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 4 години
Тези острови са турски и Турция трябва да ги анексира и да си настанява колкото си иска мигранти там.
17
1
 
40
 
! Отговори
Мигранти ли??? преди 4 години
От къде са тези кораби и лодки?,Те не са ,,мигрантски" а са на някои уж ,,хуманни" организации ,които са хуманни за пълчищата от Африка и Близкият изток,но не и към местните и европейцитеТези ,,бежанци"имат пари,държат се нагло,чустват се като стопани на новото място в Европа,презират местните,налагат свои правила и искат все повече блага за себе си.Млади мъже,добре облечени с айфони и дебели портофейли и тук таме жени и деца.Какви са тези? Имотни които си купуват спокойствие в Европа?!?!
16
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бой наред и обратно в пустинята. Да ходят при техните дръжки - СА Дубай Катар Иран и другите там. Къде идват в Европа нали тука сме били само такива и онакива. Обратно.
15
1
 
45
 
! Отговори
Гаджалите идват преди 4 години
Покажете параклиса,параклисааааа!!!! Опожарен,с изпочупена утвар,изцапан с изпражнeния,поруган с надписи по стените на арабски. Параклиса "Св. Георги"-Лесбос!!!
14
2
 
19
 
! Отговори
ерДоганя преди 4 години
Турция губи островите след Балканската война , сега ги превземат наново с хибридна война.
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да отворим лагера Слънчев Бряг и да взимаме мигрантите да бачкат
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много са *** европейците! МНОГО!Вместо да им натирим веригите на Етъра, да им прочуем мозъчетата на децата, да ги позламе за човешки експерименти, органи, а у ... ние?Тц тц тц Слаба работа!
11
4
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Ами няма да го пускат я, как да го пуснат. Виж, ако превозваше лесбийkи мигрантки друго щеше да е :)))
10
7
 
6
 
! Отговори
брейи преди 4 години
До до 4Ти си бил голям историк бе,тЪпАн!А случайно някой да ти е казал как е превзета линията Метаксас и с какво!?Да си чувал нещо за някакви магарета,дето германците ги купили от България!?И че ние нямаме нищо общо с тая работа?Ейи,от както затвориха лудниците и по форумите стана страшно!
9
3
 
13
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
През ВСВ Гърция е окупирана от Германия, България и Италия!!! С минимална съпротива от тяхна страна! Така че това за само Рим и Османската империя, можеш някъде да си го сложиш!
8
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доло Гърция! Не си върнаха парите, ся така им се пада!
7
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Ко ми е слабото бе, ей? Завзели сме Гърция, едва ли не? На картата , България е присвоила цялата гръцка територия, така ли?
6
6
 
16
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Много си слаб по история! Даже и ние сме ги окупирали през ВСВ! Нашите войски са минали през прословутата им линия Метаксас като през малка гара!