Европа не е готова за работа от вкъщи

Призивът за самоизолация може да се окаже предизвикателство
15 мар 2020 12:13, Ния Христова
35
 Европа не е готова за работа от вкъщи
Снимка: Pixabay

В цяла Европа е отправен призив за самоналагане на изолация. Това обаче може да се окаже предизвикателство за по-голяма част от населението на континента, който обикновено не си пада по работата от вкъщи, пишат от Investor.bg

Шестима от всеки 10 души в Европейския съюз (ЕС) не са работили от вкъщи през 2018 г., показват данни, събрани от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). 

Италия е първата страна в света, която налага пълна карантина на страната. 67% от служителите посочват, че никога не са работили дистанционно, а по-малко от четвърт от домакинствата имат достъп до свръхбърз широколентов интернет.  

Някои държави разчитат повече на работното място заради естеството на своите икономики. Промишлеността заема половината от германското производство, което прави почти невъзможно преместването на персонала. В същото време във Великобритания промишлеността е само около 10% от производството и работата от вкъщи е далеч по-често срещана. 

Цялата статия можете да прочетете ТУК

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Enci преди 4 години
До Ewiak RyszardТова е едно много съмнително и вероятно абсолютно невярно тълкуване на сакрален текст от 7-ми в.пр.Хр.
29
0
 
1
 
! Отговори
monk преди 4 години
Дали ще затворят заводите и ако да "бизнесът" ще плати ли отпуски?
28
2
 
2
 
! Отговори
Ewiak Ryszard преди 4 години
Къде отиваме? В Библията се казва: "В определеното време [северният цар = Русия] ще се върне." (Даниил 11:29а) Това означава също финансово-икономическо и геополитическо земетресение, разпадането на еврозоната, Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
у наше село кмета също издаде заповед , да се създадат условия на работниците за динстанционна работе , пълен абсурд .
26
0
 
0
 
! Отговори
бай онзи преди 4 години
Коя компания още ползва desktop-и , ще ме убиете , наистина не знаех ,че положението в родината е толкова зле :D
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кеф ми е - клиентите ми не са авиокомпании ,а основни Банки, които работят - иначе всичко отива по-дяволите :) Та, така ще видим родният модел как се се *** обаче, щото разни *** го управляват изобщо ненаясно с know how-то---Както се личи от текста, не сте наясно дори с know how-то на запетаите и главните и малките букви, да не говорим за съдържанието на троленето.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори за работещи на РС е трудно за реализация в някои професии. Това, че работим на РС не значи, че работим със стандартния офис пакет, а със съвсем други програми. Другият фактор са базите данни в компютрите, които ползваме. Третият е сигурността на компютъра (пример - информационният обмен на летищата). Домашният компютър не отговаря на условията за сигурност. От къщи може да се работи с лаптопи на работодателя, които обаче тепърва трябва да се купуват и инсталират. Всичко стана внезапно.
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера по Бтв показаха офис на фирма,занимаваща се с бои!Всички от офиса,работещи с PC, бяха пуснати да вършат работата си от къщи. Ами боите - кой ги сипва,тонира,пакетира,бутилира,дистрибутира ? Може ли в този бранш без ръчна манипулация? Смешно е постоянно да се фаворизира интелектуалния фактор пред физическия!
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, айде. Може да се работи и без свърхбърз интернет, и обикновен става. Ама който си търси поводи да не работи, винаги ще намери.
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-бързият тест за нас е двустранната пневмония.
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тази работа от вкъщи! Това се отнася за канцеларските плъхове за които няма значение къде са и им е необходим един компютър за всичко останало за което е необходимо да го пипне ръка това няма как да се случи.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А от изкъщи готова ли е?
18
0
 
9
 
! Отговори
бай онзи преди 4 години
доколкото знам 60k , Tex Experts и Tellus са верно на дъното от "мениджмънт" и шуробаджанщина ,ама нормално :)
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз от 10 години работя HO, но не става за всеки, малки жилища, малки деца , почти невъзможно...
16
0
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
В 60К - кол център. То ясно че сме роби-слуги ама после да не се дразнят като виждат налепени топчета тоалетна хартия по стени и тавани в тоалетните.
15
2
 
21
 
! Отговори
АутМиСорсинг преди 4 години
Само като видя окачения таван на снимката и имам позиви за повръщане. И това е все пак приятна като за офис заседателна зала. Етажите с робите са още по-противни - гори от безкрайни редици с бюра, стотици компютри и телефони. И да не си в кол център, а да обработваш документи пак е отвратителна среда за работа. Всеки ден се питаш "Затова ли учих, чистачката има по-хубава работа."Но те убеждават как аутсорсингът било престиж.
14
4
 
5
 
! Отговори
do golemite firmi преди 4 години
братче, доколкото знам навсякъде почти са пуснати home office - който е почнал ИТ работа във фирма ,която 2020 не ти дава - успех ;) IBM , DXC , и поне още 3-4 знам със сигурност от миналата седмица са пуснали всеки който иска ... Не те знам къде бачкаш :)
13
2
 
15
 
! Отговори
Големите фирми преди 4 години
Дано да разберат че офис със 100 човека каквито са в големите корпорации са ужасни. Освен това нали заради парите нямат отделни офиси за всеки, е ако повече от 50% от служителите работят от вкъщи няма да имат нужда да плащат солени наеми в големите офис сгради и паркове.Ало, 60к, Сайтел, Телус, IBM, Accenture, Actavis къде спите?!
12
0
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Ти не може да работиш от вкъщи, но можеш да вземеш адекватни превантивни мерки за теб и за служителите ти. Редовна дезинфекция и облекло. Тук в тази статия става дума за корпоративният свят и за тези, които работят на бюро. Освен теб и лекарите не могат дистанционно да работят (макар че в САЩ го правят - лекуват те по телефон с автоматично избиране от менюта на запис) а шофьорите на градския транспорт - и те не могат да работят дистанционно, но защо слагаш този коментар?! Трябва да си наясно.
11
1
 
25
 
! Отговори
дгд големите фирми преди 4 години
По-добре вкъщи от колкото в грозен, сив голям офис като хамбар, със сиво мокетче и безкрайни редове от бюра с компютри. Със сигурност ада изглежда като офис на кол център или голяма корпорация. Бизнес парка е отвратителен отвътре, хубав отвън.