Кризата трансформира приоритетите на ЕС

Държавите членки на ЕС ще имат свободата да предоставят държавна помощ
19 мар 2020 20:37, Ния Христова
15
Кризата трансформира приоритетите на ЕС

Тази криза ще трансформира приоритетите на Европейския съюз, каза Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria

Тя смята, че мерките, които се взимат в момента са за облекчаване на правилата за предоставяне на държавна помощ и държавите членки ще имат повече свобода да предоставят такава помощ. 

 
"Специално България ще получи над 1.3 млрд. за медицински цели, за уязвими сектори и за пазара на труда". 
 
Според Ева Майдел част от мерките, които държавите трьбва да предприемат за подкрепа на бизнеса зависят от съответните парламенти. 
 
"Нужна е и специална подкрепа за стартъпите и в момента сме в първоначален етап на обсъждане, защото мерките не включват този тип компании", каза Майдел.
 
"В следващите 30 дни ще бъде трудно, но трябва да мислим и за след това, за да няма компании в по-големи затруднения".
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Колега, когато в Италия избухна епидемията в средата на февруари, във Франция случаите бяха единици! ЕС като цяло, и най-вече Германия и Франция като най-развити и съседни държави, трябваше да окажат незабавна помощ под формата на пари, оборудване, и медицински специалисти! Тогава вируса можеше да бъде локализиран в Ломбардия, и въобще да не се стигне до глобално разпространение
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Защото пандемията не е локализирана в Италия. Французите понастоящем имат над 700 критични случая. Да се втурнат да помагат на Италианците? Само многознайковци тук.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса показа че ЕС е една външно красива ябълка, но абсолютно прогнила отвътре!Докато Китай вдигаше болници за броени дни, а неизчерпаемия им резерв от хора и възможности за производство им позволи да преодолеят кризата, то ЕС се срина и капсулова буквално за броени дни!А най-тъжното е че Италия беше напълно изоставена да се оправя сама в най-тежкия момент! Защо германски или френски лекари не се втурнаха към Милано да помагат на италианците? Какъв е смисъла от ЕС, щом те изоставя точно когато ти е най-необходим?
2
0
 
7
 
! Отговори
Готин преди 4 години
ЕС вземат мерки за справяне с кризата, а в България взимат от едни и дават на други.Агенция митници днес на директорски съвет са взели решение да отдържат дадените преди това пари за облекло, ДМС и 10 процентното увеличение на заплатите. Това са служители, които са на работа и в момента. Те не са онези корумпираните, а ,,пчеличките,, на държавата със ниските заплати.Хвала на таквиз началници!Сега остава и да почне масово напускане на държавни служители и ще я втасаме по приходите!!!
1
2
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Начи, всеки да се спасява поединично ! Баси, и това ако е европейско единство ......Хи-хи-хи! П.П. В Новосибирск са разчели генома на Ковида и почват разработването на ваксина!