Град в Германия въвежда задължително носене на маски

Градските власти помолиха населението да шие маски за себе си и другите
Обновена: 31 мар 2020 12:57 | 31 мар 2020 12:51, Ния Христова
25
 Град в Германия въвежда задължително носене на маски
Снимка: Pixabay
Йена е първият град в Германия, който въвежда задължително носене на защитна маска във връзка с борбата срещу разпространението на коронавируса, съобщи в. Монитор. 
 
След седмица трябва да стане задължително носенето на маска в търговските обекти в Йена, местния градски транспорт и обществените сгради. Здравните служби предприеха мярката, за да се повиши безопасността на персонала на тези работни места. 
 
Според плановете след Великден ще трябва да се носи маска и на работното място. Освен маски, шалове или кърпи също са признати за защита. Те обаче трябва да покрият носа и устата.
 
Градските власти помолиха населението да шие маски за себе си и другите: "Всяка маска е по-добра, отколкото никаква маска". На всички места, на които е невъзможно да се спази препоръчителната дистанция от 2 метра между хората, е задължително да се носят маските.  
Още по темата
 
Броят на заразените от COVID-19 в Германия за денонощие нарасна с 4615 и общият им брой достигна 61 913. Починалите до този момент са 583. 
 
Епицентърът на разпространение на заразата във ФРГ остават провинциите Бавария, Северен-Рейн Вестфалия и Баден-Вюртемберг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
7
 
! Отговори
Доко преди 4 години
Нормално там са наши хора ,(комунисти),ще се борят като нас с безплатни средства
1
11
 
14
 
! Отговори
Ф. С.В. преди 4 години
Оставка на Фандъкова и Борисов!