Сираци от гръцките лагери отпътуваха за Германия

Десет европейски страни са изразили желание да приемат децата
18 апр 2020 13:52, Ния Христова
20
Сираци от гръцките лагери отпътуваха за Германия
Снимка: БГНЕС
Европейската комисия предприе инициатива да транспортира малолетни сираци от гръцките бежански лагери до европейски страни, които са изразили желание да ги приемат, съобщава БНР. 
 
Първата група деца отпътува днес от Атина за Германия. 
 
Днес премиерът Мицотакис изпрати на летището в Атина първата група деца - мигранти и бежанци, които Германия ще приеме. 
 
Други десет европейски държави изразиха готовност да приемат деца от бежанските лагери. Депутати коментират, че това е "европейска солидарност по време на криза". 
 
В рамките на няколко месеца още 1600 деца от лагерите на гръцките острови ще отпътуват за други европейски страни. Програмата е изготвена от Европейската комисия в сътрудничество с гръцкото министерство по миграция. 
 
Властите в Атина съобщават, че това са деца на възраст до 16 години,които са от бежанските лагери от островите Хиос и Самос. 
 
Тези деца са без родители, като повечето са пълни сираци, информират социалните работници от бежанските лагери.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
АфД преди 4 години
От 47 общо, 43 са момчета на средна възраст 12-14 години. Германия се готви да приеме по-голямата част от 1500 малолетни, Германия е свъртилище на НПО-та, нелегални корабни "спасители", т.е. трафиканти -совалкаджии, които са се отдали на глобалната задача да променят идентификационния код на населението, заселяващо тази територия. Финасирани естествено от Дж.С. А нарочно пратените деца ще последват 10-12 души родители, братя и сестри - според Женевската Конвенция.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами 46-47-***, след гражданската гърците продадоха в Британия и САЩ около 40000 българчета от Егея и Южна Тракия. В гръцките лагери сега има доста изоставени деца, откраднати от мигрантите по пътя, които ги показваха по границите и на журналистите, белким ги пуснат.
15
0
 
8
 
! Отговори
Ива преди 4 години
не са сираци - водят се "малолетни без придружител" .. *** айде то БГ журналята толкоз може
14
0
 
2
 
! Отговори
Горките деца преди 4 години
Да стигнат до Европа и да извадят малшанс с България...
13
0
 
7
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 4 години
Херцлих вилкомен, либе камикадзен!
12
0
 
10
 
! Отговори
Деца до 16 г. преди 4 години
И съответно без документи за самоличност. И как ли са стигнали до лагера без родители.*** няма к'во да се чудите. Вземайте ги и очаквайте "възкръсналите" да се появят с целия катун и се подготвяйте за яко бачкане, щото трябва да им осигурите спокойствие и комфорт на тия доктори, инженери и ядрени физици. И да не вдигате много шум, ей. Да не им пречите до обяд да спят, а вечер да вилнеят.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и ние сме за съжаление с нашите иднийци, ама Германия до 50 години ще 10% германци и 90% животинки
10
1
 
27
 
! Отговори
айде бе преди 4 години
Айде бе, сираци, сериозно ли е това? А как са стигнали до Гърция? Вие ни взехте за гугутки, бе!
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как са отишли до Гърция?!
8
0
 
7
 
! Отговори
Хехе преди 4 години
Скоро няма да им се налага да изнасят нищо.
7
1
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Има "деца" които на 13 г са държали автоматче)) Деца до 16 ми звучи много- До 3-5 годинки ДА!!- Но до 16г ?? Там в тези народи до 16г "детенцето" почва да "клеца' и да прави още маймун-ки и да стреля с автоматче и да ползва сабя за някое клипче!
6
5
 
9
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
Германците нямат просто друг избор .Нужна им е неотложно работна ръка Германките раждат най малко деца в Европа.А икономиката им е изцяло зависима от износа на стоки за което са нужни постоянно млади работници. Социалната им и пенсиона система е така конструирана че може да функционира, само ако има постоянно толкова работещи .колкото пенсионери . Опитаха с 1 мил млади араби и фамилии преди 5 год.Но не се получи така както си представяха.Сега ще опитат сами да си ги възапитат и обучат.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малки вълчета при малките агънца.и ще заживеят в "мир"? тази Германия е за съжаление вече! Обезличи се! То бива "солидарност" Ама това тяхното граничи с простотия!!! Ще берат плодовете след години!
4
3
 
8
 
! Отговори
77 преди 4 години
Дали са всички без родители е много съмнително. Тук става въпрос за хиляди. Интересното е как тези деца ,по на пет шест или 10 години са се добрали до Гърция без родители???. Тук най вероятно става въпрос за деца ,от многодетни семейства в лагерите На които родителя е склонен поне едно или две от 4/5 деца да получи възможност за по добро бъдеще.А немци или шведи, ще си ги отгледат за работна ръка.Ние също може да се възползваме ЕС намери елегантен начин за свежа раб. ръка.
3
0
 
22
 
! Отговори
Ив преди 4 години
Тук,в Германия чух по радиото сутринта,че пристигат на летището в Хановер. Но ги наричат "деца,които не са под родителски контрол". Не ги наричат "сираци",каквито най-вероятно не са.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за един приятел ще питам, как стигнаха сираците до Гърция?
1
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За децата няма пробем,щом са малолетни сираци до 14 години и ние можем да ги приемем,че имаме необходимост от население,ще израстнат в добри условия и възпитание в Европа!