Чинове на 2 м, уроци навън или как децата в Дания се върнаха на училище

Родителите не са убедени, че това е правилният подход
Обновена: 27 апр 2020 10:16 | 27 апр 2020 10:15, Нели Христова
21

На училище по време на пандемия - след като Дания успя да изравни кривата на коронавируса, мерките в страната започнаха да се разхлабват. В класните стаи се върнаха най-малките, за да могат родителите им да започнат работа.

Възрастните обаче не бяха толкова убедени, че това е правилният подход, тъй като малките деца се контролират по-трудно, отколкото по-големите.

Още по темата

Но въпреки появата на групата във Facebook: "Моето дете няма да е опитно свинче за COVID-19", в която членуват 40 хил. притеснени родители, хиляди малчугани отново тръгнаха на училище. Но класните стаи вече не изглеждаха така, както ги оставиха на 16-ти март.

Часът на пристигане и часът на прибиране трябва да се спазва стриктно. За да се влезе в училище, се чака на опашка. Чиновете се намират на 2 метра един от друг, а някои учители дори предпочитат да проведат уроците си навън. Други подреждат чиновете в спортните зали.

Ако все пак родителите решат да оставят децата си у дома, те трябва да минат в домашна форма на обучение. Малчуганите, чиито родители имат вече съществуващи тежки заболявания, които ги поставят в рисковата група на COVID-19, могат да продължат онлайн обучението си и да не ходят на училище.

И докато най-малките са готови да се учат, то по-големите ученици и студентите ще стоят далеч от класните стаи до 10-ти май. Ресторантите и баровете също остават затворени, както и сбирките на повече от 10 човека на едно място.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФурнаджииА ти какво си , да не си тунгистанец от Чингапур ? диване
17
3
 
7
 
! Отговори
ТИКВО изкуфяла преди 4 години
Ананиев, тези що са без маски, как мислиш ?
16
3
 
8
 
! Отговори
Фурнаджии преди 4 години
Интересно как българина си мени мнението като фурнаджийска лопатка.Първо ореваха орталъка, че скандинавския детски модел бил лош, джeндapckи и какво ли още не... но сега им шляпат с ръчички и казват "Браво Браво, така се прави".
15
2
 
3
 
! Отговори
Батйе Бойко БААТЙЕ Б преди 4 години
НАЙ-добрите мерки са тези, които се прилагат в България.Ако не вярвате на мен, питайте Бойко Борисов.
14
3
 
7
 
! Отговори
Преял Гербав преди 4 години
Абе, тези датчани как правят неща, неутвърдени като НАЙ-ДОБРИ практики от премиера-слънце Бойко?! Тези са обречени на гибел. Всички ще оНрат.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSНай-добре онлайн, то ясно, че училище няма как да има дори и септември- да не говорим зимата
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До учител в ГерманияТака ще е, по-добре онлайн.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
45 минути да седи неподвижно, може само клоун.
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТук явно има много платени недоволни, какво ви е виновен генерала, че има вирус, от който се умира?
9
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерала на бесилото
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До учител в ГерманияА като стоят на течение, няма ли да се разболеят. Можеш ли да ги ограничиш да са на разстояние един от друг и през междучасията.
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
разбрахме ги що за стока са.И що за стока са? Депутатите им заплатите ли си вдигнаха, кметството на Копенхаген лимузини ли си поръча, премиерите им се опитват да спасяват банките на аверите си чрез огромни заеми за кухи фирми ли? Джипки на разглезени милионерски синчета газят хората по пътищата ли?
6
6
 
17
 
! Отговори
учител в Германия преди 4 години
същото е и Германия.Класовете са разделени до мах.15 ученика.На входа на училището има очертания на 2 метра и се извършва контрол ката се записва здр. състояние на всеки ученик.Учителите са с ръкавици, а маските са пожелание. Вратите и прозорците в класните стаи са винаги отворени,чиновете - единични на 2 метра.
5
5
 
5
 
! Отговори
муцка фацебук преди 4 години
Виждам трябва да са с каски. стои се мирно в точка с номерче, погледа на изток в очакнане не е ясно на какво. Сигурен съм на нашите ученички това ще им хареса
4
4
 
10
 
! Отговори
°&#381 преди 4 години
Като от полеви лагер в Северна Корея, децата разпръснати наоколо а даскалицата с мегафона кряка ли кряка. Едно дете кихва и всички бегом в храстите!
3
21
 
8
 
! Отговори
Norde преди 4 години
Не ни занимавайте с упадналите скандинавски държавици. разбрахме ги що за стока са.
2
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с двата метра ми е толкова смешно :)
1
3
 
33
 
! Отговори
SS преди 4 години
Кви чинове на два метра в БГ-то.Влизали ли сте в БГ-даскало или детска градина?Чиновете на два метра а през останлото време си бъркат по дупките.В детските градини една учителка с 30 деца в една стая.