Англия и Словакия с намерения за отпадане на мерки

Словакия е страната с най-малко починали от COVID-19 в Европа
3 май 2020 11:53, Ния Христова
10
Англия и Словакия с намерения за отпадане на мерки
Снимка: БГНЕС
Обединеното кралство може да разреши отварянето на началните училища в Англия и Уелс да отворят врати на 1 юни, съобщават британски медии, цитирани от Ройтерс и БНР. 
 
Очаква се Борис Джонсън следващата неделя да представи "пътната карта" за излизане от карантината в обръщение към нацията. Вестник "Сънди таймс" пише, че правителството може леко да отпусне ограничителните мерки тази седмица. Това ще включва насърчаване на строителството и смекчаване на правилата за активности на открито. 
 
Робърт Дженрик, британският министър на жилищната политика, обяви, че ще бъде оказана финансова помощ за най-уязвимите групи от населението. 
 
"Мога да обявя пакет от над 76 милиона паунда ново финансиране в подкрепа на най-уязвимите групи в обществото. Той ще помогне на благотворителните организации да подкрепят  жертвите на домашно и сексуално насилие, ще помогне на уязвимите деца и техните семейства", каза той.

Словакия, която е една от страните в Европа с най-малко починали от COVID-19, обяви, че обмисля разрешаването на повече магазиви да отворят врати следващата седмица. 
 
Междувременно стотици протестираха в Берлин и Щутгарт срещу ограничителните мерки заради коронавируса.
 
Броят на заразените с коронавирус в света се е увеличил с близо 92 хиляди за едно денонощие, което е с 8 хиляди повече от предишния ден, сочат данни на Световната здравна организация. 
Още по темата
 
Съединените щати са най-засегнати от пандемията. Броят на смъртните случаи там надхвърли 66 хиляди. За последното денонощие починалите са над 1400 души.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
sd преди 3 години
1 май -рекорд за брой заразени в UК, 6201 само за деня. дори не са достигнали плато. Супер неадекватни са UК и циркаджията БоЖо, но от БГ заминават натам берачи на ягоди, които после ще се върнат болни.
5
0
 
1
 
! Отговори
Борко Чорлавия преди 3 години
Обичам силните усещания !
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорят за отпадане на мерките Обаче забележете : ОТ 1 ЮНИ Наш ВОЖД БОКО ТИКВОКО като преписва незнае и да го прави добре щото не знае да чете.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ не са най засегнатите.Само дето ни учат да плачем за горките янки. Най засегната е Белгия. САЩ са 330 милиона а Белгия са 11 милиона. Направете сметка на милион население колко заразени и мъртви има. Белгия е най пострадалата страна в света. Обаче почти случайно медиите пропускат да си дадат сметка за това. Или пак пропагандата е в действие: Горките Американци.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мерки не могат да се сравнят с нашите кредити
1
1
 
9
 
! Отговори
Англия преди 3 години
са с най-голяма смъртност, в съотношение заразени лопинали и второ място по жертвис тенденция да изправят Италия до ден два, така, че не ги виждам