Германия призова за предпазливост при вдигането на забрани за пътуванията

Няма как да прибираме четвърт милион от почивка през лятото, каза Маас
3 май 2020 22:45, Петя Славова
16
Германия призова за предпазливост при вдигането на забрани за пътуванията
Снимка: БГНЕС

Германският външен министър Хайко Маас призова за предпазливост при отменянето на предупрежденията за пътуване, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Когато хората не просто могат да летят в чужбина, но също така да се връщат по достатъчно безопасен начин, тогава стъпка по стъпка можем да отменим тези предупреждения за пътуване, каза Маас в публикуван днес коментар пред медийната група "Функе". Той отбеляза, че тези стъпки не трябва за са прибързани.

Не можем и няма пак да прибираме още четвърт милион души от почивка това лято, каза той. След мащабното въвеждане на ограниченията за пътуване заради коронавируса през март, Германия репатрира най-малко 225 000 свои граждани от чужбина, като според външното министерство това е било най-голямата подобна операция в историята на страната.

Вътрешните граници на Европа не трябва да останат затворени и ден повече от нужното, допълни той.
По думите на Маас при отваряне на границите германското правителство трябва да действа контролирано и координирано, за да не се подкопае напредъкът, постигнат в борбата срещу вируса.

Германското външно министерство запазва в сила глобалното предупреждение за пътуване, което в сряда бе удължено до средата на юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на нашите кооператори и граждани, на село раждани как да им обясниш, че трябва да се внимава? Те си искат чалготеката и бирата, културата и желанията им стигат до там.Как искаш от такъв индивид да разбере нещо?Няма спасение за България...
11
5
 
13
 
! Отговори
BB преди 3 години
Китай не е докарал и един вирус тук. Всички заразени вече 4 месеца идват от западна Европа на която изобщо не и пука че разняся заразата освен собствения си интерес.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9, Добре казано, но какво купуваш в магазина? 90% е произведено в Китай или с китайски суровини и части. И остави печалбарството. Трябва да се промени то. Като потребител искаш маратонки за 20лв. Питаш ли се колко взима работникът, за да струват толкова? Ако ги правиш ти на заплата 1000лв, ще струват поне 100. И ние потребителите създаваме натиск да е евтино и правено в Китай. Ако забранят контакта с Китай, всичко ще е в дефицит и на в пъти по-високи цени, особено че ще изплаща и нови мощности
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8,Прав си. В Америка преди около 500 години китайците пращат през испанците шарката, която за няколко години избива над 90% от местното население. А и какви испанци? Били са кораби от Китай с маскирани като конкистадори за камуфлаж китайци...Истината е проста- хората днес пътуват много повече и много по-бързо и така се разнасят и зарази, дето иначе по пътя ще умреш, ще се излекуваш или поне ще те хванат. И за Европа азиатска лека зараза е страшна, както европейска за азиатците.
8
1
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 3 години
Полети от и за Китай към САЩ и Великобритания не са спирали, както Uk към САЩ.
7
4
 
12
 
! Отговори
ssss преди 3 години
До ДостатъчноНе, само. Да не идва никой от Китай поне в близките 2-3 години и повече. Който има "бизнес" там мин 30 дена карантина... да си ядът прилепите жълтурковците
6
5
 
13
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Точно казано, последните 1000 г не е имало смъртоносен вирус, който да не е дошъл от китай
5
6
 
13
 
! Отговори
Достатъчно преди 3 години
Само затворете границоте за китайци и за хора които са ходили в китай последните 2-3 месеца, това е достатъчна мярка и за вбъдеще
4
0
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Е как ще са затворени границите?България еър и визеър летят нон стоп.
3
1
 
6
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 3 години
Двойника на Химлер
2
6
 
9
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Добре, че си научил такава важна дума като ***. Което според теб те е направило много интелигентен и образован. Истината е, че мнението на такива *** като теб не интересува абсолютно никой.
1
9
 
16
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 3 години
***критикува една от най-богатите и най-силна икономики в световен мащаб. Това, което произвежда Германия, 30 русии не могат да произведат. Нали ако не бяха инвестициите от Германия, още щяхме да сме в блатото.