Арест за мароканец в Барселона, заподозрян в планиране на атака

Мъжът е имал връзки с "Ислямска държава"
8 май 2020 17:30, Ния Христова
12
Арест за мароканец в Барселона, заподозрян в планиране на атака
Снимка: БГНЕС

Испанската полиция е задържала мароканец в Барселона, който е бил заподозрян, че има връзки с джихадистката "Ислямска държана". Предполага се, че е планирал екстремистка атака, предаде Ройтерс. 

След съвместно разследване със силите за сигурност на Мароко и САЩ, гражданската гвардия успя да арестува мъжа, който се описва като силно радикализиран.
 
"Заподозреният е възнамерявал да извърши терористичен акт, детайлите на който са неизвестни“, обявиха от полицията в изявление.
 
От поне четири години мъжът е имал връзки с "Ислямска дърава", но доскоро не е показвал знаци за радикализиране. Полицията изтъква, че след наложеното извънредно положение в Испания на 14 март, интересът на мъжа към джихадистката организация рязко се повишил. 
 
В социална медия мароканецът положил клетва за вярност пред "Ислямска държава" и обявил омразата си към запада. Той предприел няколко скрити пътувания в Барселона, като полицията предполага, че набелязвал потенциални мишени за атака.
 
Предположенията са, че той е действал в отговор на призива на "Ислямска държава" към последователите й за нападения в страните, където живеят.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То тая *** от мароканци е целия ЕС ,но както виждате българите ги върнаха от Франция ,там е пълно с тия гадове,ни не ги връщат ,и не само тях,сирийци,авганци иранци иракчани,африканци ,те си ги хранят и пари им дават лекуват,а след време а някой на дучен друг застрелян или някоя на ножичка залагат
8
4
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
хибаво работиш там ами да беше научил името на града пройзнася се Сабадей!!!! Двете Л накрая се четат Й или Я зависимо къде са!!!!!!
7
1
 
10
 
! Отговори
хъша преди 4 години
интересно тези които мразят запада и искат да му навредят защо са се преместили да живеят в този запад?все едно да не харесвам селския кло,зет обаче да вляза в него целия стойте си в прекрасните изостанали страни и гонете добитъка по халал баирите
6
8
 
4
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До Сабадел до Барселонасъщото нещо ме попита и един англичанин тук в англия за нас българитеабе вика как така поне един от вас не научи английски и не си остави балканските навици от където идвате
5
1
 
3
 
! Отговори
Планира, планира преди 4 години
ама и нето *** е шубе от коронавируса. Ходи със шлем и маска, ама иначе много смел, атентати щял да прави.
4
1
 
11
 
! Отговори
Сабадел до Барселона преди 4 години
Работя в един магазин втора употреба където 90% от клиентите са мароканциза толкова време как един свестен не видях!?
3
0
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
защо пуснаха СИМОНА ЦВЕТКОВА гаджето на убиеца на МИЛЕН ЦВЕТКОВ КРИСТИАН срещу 10 000 лева
2
0
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
защо пуснаха СИМОНА ЦВЕТКОВА гаджето на убиеца на МИЛЕН ЦВЕТКОВ КРИСТИАН срещу 10 000 лева
1
2
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
да живее БЪЛГАРИЯ