Влизаме в чакалнята на еврозоната през юли?

Преди това обаче трябва да е изпълнено и последното условие
47
Влизаме в чакалнята на еврозоната през юли?
Снимка: Pixabay

България може да се присъедини към „чакалнята на еврозоната“ (валутно-курсовия механизъм ERM II) през юли, ако изпълни и последното условие.

Това заяви в отговор на въпрос на БНР заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който участва във видеоконференция.

Още по темата

Въпреки че България бе първата страна, която заяви интерес към присъединяването към ERM II, процесът по присъединяването ще бъде заедно с Хърватия.

В края на април страната ни изпрати писмо за оценка до Европейската централна банка, а малко по-рано Българската народна банка подписа суап линия за два милиарда евро с Франкфурт. Това е още един елемент, който носи сигурност на финансовата система, допълни Домбровскис:

"Ние все още се целим в месец юли, когато държавите от ERM II и Европейската централна банка ще обсъдят присъединяването на България и Хърватия към валутния механизъм. За да се стигне до тази фаза, и двете страни поеха много ангажименти, повечето от които вече са изпълнени. При България остава укрепването на капитала на една банка, което се надявам, че ще се случи скоро. Ако това се случи, всички ангажименти ще бъдат изпълнени и двете държави ще могат да се присъединят към механизма през юли", обясни Домбровскис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: юлиеврозоначакалня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
17
 
8
 
! Отговори
Браво ! преди 3 години
Да, влизаме !
14
12
 
10
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Искаме референдум!---А яйчице да ти обеля?
13
9
 
11
 
! Отговори
Германец преди 3 години
булшит, булшит, булшит.......И всичко това се прави само с цел да се унищожи България!!!---Така е!!! Цял свят е влязъл в това прокобно съзаклятие, дори и с риск да съсипят икономиките си. Но очевидно е много важно да смачкат икономическия и военен лъв България преди да се е събудил!!!Но този пъклен план, пазен с нечовешки мерки от очите на обществото, бе разгадан от наш Драго!!!(алуминиеви) шапки долу пред Драго!!!
12
5
 
15
 
! Отговори
Едно време преди 3 години
Уж на сила ни вкараха в СССР и всички ревяха за това което последва.Кандидати за излизане имаше,Унгария,Чехословакия,но с танкове телени мрежи и мини вардеха някой да не избяга.Сега ситуацията е същата.Открито ви казват,че това е новия СССР.Ще има и чипиране и цифров фашизъм,но това са подробности.
11
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със 100 евро пенсии какво ще правите в Еврозоната кой ще ви пусне там ще просите по улиците на Париж ли. Макрон каза, че не иска да вижда българи и предпочита хора от Сомалия. Еврозона чакай идем запиши си час и ни чакай в чакалнята ха-ха-ха. Боже прибери си вересиите.
10
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чакалня ,мрънкалня....аман от еврогейщина
9
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВАЖНОТО Е ДА ИМ ДАВАМЕ КИНТИ И ДА ИМ ИЗПЪЛНЯВАМЕ УСЛОВИЯТА ДОКАТО ВЛЕЗЕМ ТУЙ ГО МОЖЕМ ДА СЕ КЛАНЯМЕ И ДА РОБУВАМЕ НА НЯКОЙ В СЛУЧАЯ ЕВРОЗОНАТА. ЩЕ НИ ДОЯТ .ЩЕ НИ СТРИЖАТ И ЩЕ НИ ПОСТАВЯТ УСЛОВИ СМЕНЕТЕ СИ ЧАСОВНИКА НАПРАВЕТИ СИ КОКШКИТЕ ЩАСТЛИВИ ПОДПИШЕТЕ СЕ ПОД ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ И ИДЕТЕ НА ГЕЙ-ПАРАД АКО ИМАТ И НЯКОЙ СТАР САМОЛЕТ ЩЕ ГО КУПИМ И ЩЕ ЗАКРИЕМ АЕЦ-А ЩОТО ВЕЧЕ ЩЕ Е ОСТАРЯЛ И ЩЕ КУПУВАМЕ ТОК ОТ ГЪРЦИЯ
8
9
 
13
 
! Отговори
Драго преди 3 години
Първо Гейтс създаде жируса и за по-евтино го пусна за масово разпространение през Китай. После китайците, спонсорирани от Сорос, пуснаха военни прилепи, разпространяващи 5G. Сега искат да ни вкарат еврото за да фалираме съвсем (според прогнози, финансова криза ще стигне до 12% от БВП тази година) и накрая тия мизерници ще направят ваксина "против" CORVI-19, посредством която ще се опитат да ни чипират! И всичко това се прави само с цел да се унищожи България!!!
7
10
 
19
 
! Отговори
ЕССР преди 3 години
Се разпада,нашите *** решили да влизат.Излизането е по интересно.Англичаните години ги душиха до като напуснат....
6
2
 
20
 
! Отговори
. преди 3 години
Кой ще ви приеме, ще си стойте в чакалнята само.
5
4
 
21
 
! Отговори
Същото преди 3 години
като да си купиш фабрика на 9-ти септември 1944-та.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя банка ще укрепвате? КТБ?
3
4
 
23
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
С тази шайка която е на власт ще цъфнем и вържем в ЕС !
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало, днес, напишете като влезем!
1
1
 
10
 
! Отговори
Хръсев преди 3 години
И тази банка има акционери в ЕК.