В Оксфорд напредва разработването на ваксина срещу COVID-19

Великобритания е на първо място по броя на жертвите в Европа
18 май 2020 07:55, Ния Христова
5
В Оксфорд напредва разработването на ваксина срещу COVID-19
Снимка: Pixabay
В Обединеното кралство отчетоха най-ниският брой жертви на коронавируса, откакто е въведена карантината. В същото време в Оксфорд напредва разработването на ваксина срещу COVID-19, а властите очакват първите дози през септември. 
 
За последното денонощие са починали 170 души. Великобритания продължава да е на първо място в класацията в Европа по брой на починалите с 34 636 жертви до този момент. 
 
Алок Шарма, министър на бизнеса, който водеше редовния брифинг, подобно на колегите си през седмицата каза, че страната в момента преминава от четвърта към трета степен по скарата за заплаха, която представлява COVID-19 и постепенното облекчаване на карантината продължава, но за да може заболявянето да бъде победено е необходима ваксина. 
 
Шарма заяви, че опитите в унивеситета в Оксфорд напредват. Правителството ще отдели допълнителни 93 милиона паунда за изграждането на нова лаборатория, която ще е предназначена за разработване на нова ваксина. Той допълни, че фармацевтичната компания "AstraZeneca" е финализирала "глобално споразумение за лиценз" с Оксфорд и правителството. Това означава, че опитите са успешни и 30 милиона дози ваксина ще бъдат готови до септември и ще са на разположение в Обединеното кралство в рамките на споразумението на 100 милиона дози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
скаРАта за заплаха ......
3
0
 
3
 
! Отговори
до предходния(ком 2) преди 3 години
скапан расист, името и произхода не определят качествата на един човек ...добре че са такива хора по света, че да спасяват положението, че иначе с всичките политици и бизнесмени ... сме живи умрели.
2
0
 
2
 
! Отговори
Ми6 преди 3 години
Шарма ще ги оправи, сигурно.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в блатная напредват, но с кваса.