Евродепутат с опасения за "финансов ураган" в ЕС

Нужен е компромис по следващата многогодишна финансова рамка
20 май 2020 09:12, Елка Василева
33
Евродепутат с опасения за "финансов ураган" в ЕС
Йохан Ван Овертфелд. Снимка: архив, БГНЕС

Опасения, че Европейският съюз ще бъде сполетян от „финансов ураган“, изрази председателят на бюджетната комисия в Европейския парламент Йохан Ван Овертфелд.

Това е най-вероятният сценарий, ако съвсем скоро европейските лидери не стигнат до компромисно решение по следващата многогодишна финансова рамка и за икономическия план за възстановяване, категоричен е евродепутатът, цитиран от БНР.

Още по темата

Овертфелд е оптимист, че първата крачка е направена, след като Германия и Франция имат общо предложение за 500-милиардна подкрепа. Все още обаче остават четири страни против - Нидерландия, Швеция, Дания и Австрия, припомни Овертфелд.

„Това са 4 държави, които са част от ЕС. Ние може да не сме съгласни с тях, да спорим с тях и да се опитаме да ги убедим в противното на тяхното мнение. Все някога трябва да се постигне консенсус. Всъщност, за мен това е проблемът с главно „П“, каза евродепутатът.

След като в понеделник Берлин и Париж се споразумяха за пакет за подкрепа от 500 милиарда евро, набрани чрез облигации, следващата седмица в Брюксел се очаква и предложението на Европейската комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахахаха. Руския хибридник обяснява на други, че били "функционално неграмотни".Марш на нивата с картофите!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Смятам, че обезценката е към 50% от началото на кризата.."Швейцарския франк спрямо еврото в момента е на нивата отпреди масовото налагане на карантини в Европа ......
10
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 3 години
До До 22.Христо ХристовЧовека към който се обръщаш не разбира нито от икономика, нито от право.Той тук да плюе по западните демокрации и по-специално ЕС и да величае авторитарни режими. В рязък контраст на приказките му за ценности се възхищава на Китай и Русия по различни поводи, и същевременно, без да разбира правната или финансовата рамка на ЕС *** до припадък същите. Любима тема му е това,че Германия била подчинена държава. Проверката на знанията му показа, че е неграмотен по въпроса.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже не знае какви са отношенията между ЕС и САЩ.Руските хибридници ще ме скъсате от смях.:))))))))))))
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНеграмотник, НИКЪДЕ в света няма по-голямо уважение към закона както в ЕС. Повтарянето на думичката "диктатура" показва, че не знаеш какво значи тя.За разлика от комунистическите хибридници като теб нормалните образовани хора разбират стойността на влизането в съдружие като права и задължения със съответните предимства и ограничения, но на някой свикнал да мисли като роб "свободата" му се вижда като абсолютното право да прави каквото си иска. Отивай на нивата с картофите.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХахахаха. ***. "Върховенство на закона" е по отношение на създаден механизъм за признаването дори от върховните органи на ЕС на ЗАКОНА в отделните страни като легитимен механизъм за регулиране на отношенията в съюза.Нека се пробва някоя федеративна република в любимата ти Русия или някоя провинция в любимия ти Китай да се противопостави на централното управление да видиш какво ще им се случи.Толкова си неграмотен, че дори нямаш концепция за какво става дума.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Ако искаш акции инвестирай в европейски фирми по твой избор. Даже китайците го правят. :)))))))))
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ром"сЕС не е "финансов съюз". ЕС е търговски съюз (разликата е огромна) с общ културен контекст и като такъв никога няма да "се разпадне". Имало го е винаги, дори и през най-злобните конфронтации на континента. Сега има и общо разбиране, че за да просъществуват отделните култури, трябва да има и общ политически проект. Явно и другаде го разбират, защото атаките са яростни и следват една след друга, но колкото повече стават, толова по-консолидиран ще е ЕС.
4
2
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Досега нито един финансов съюз не е издържал дълго време ,та ще видим и този съюз колко ще издържи.Засега го задържат и подържат с вливане на "нова кръв" -Хърватия,Черна гора...и "печатане" на пари без покритие.Швеция показа,че може да не съобразява с ЕС ,донякъде и Холандия ( карантината),та ще видим какво ще стана,щото и тези 500 милиарда ще са макло ... .
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"а след 7-8 години немския съд пак ще ги обяви за противоконституционни"Да, в ЕС има върховенство на закона и работещи механизми за възпиране на дейности които могат да бъдат галсувани без да бъдат съобразни с отделните законодатества.Ценности.П.П. Парите са движеща сила дори и във любимите ти комунистически държави. Аман от неграмотни безработни като теб, които никога не са си имали работа с отговорност, но се изказват неподготвени.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо се чудех къде ще се "реализира" днес руския хибридник ХХ. Трябваше да се сетя, че ще е в статия за ЕС. Как е другарю, днес лъжливото овчарче пак ли ще "громи" "ценности"?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПАК ГАДНИТЕ ХОЛАНДЦИ СА ГЛАВНИЯ ПРЪТ В КОЛЕЛАТА.