ЕК представи възстановителен план за 750 милиарда евро

500 милиарда са безвъзмездните средства
27 май 2020 16:36,
18
ЕК представи възстановителен план за 750 милиарда евро
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия представи в сряда възстановителен пакет от 750 милиарда евро за справяне с последиците от въведените заради коронавируса ограничителни мерки, предава AFP, цитирана от „Фокус“.

Още по темата

Европейският комисар за икономиката Паоло Джентилони в „Туитър“ приветства предложението като „европейски пробив“, който трябва да бъде достатъчен за „справяне с безпрецедентната криза“.

Според европейската редакция на Politico, 500 милиарда евро, кавкто предложиха германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон, ще бъдат под формата на безвъзмездни средства, а 250 ще бъдат разпределени като заеми.

Инструментът за възстановяване ще бъде финансиран чрез повишаване на така наречения таван за собствени ресурси - максималната сума, която ЕС може да поиска от държавите-членки за финансиране на своите разходи. Комисията би използвала вдигнатия таван за взимане на заеми от пазара, а парите ще бъдат изплатени „след 2027 г. и най-късно до 2058 г.“, съгласно слайдове, подготвени от Комисията и споделени с представители на Парламента.

Въпросът дали новият инструмент ще се състои предимно от заеми или безвъзмездни средства раздели правителствата на ЕС и се очаква да бъде в центъра на политическия дебат през следващите седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Спами ПО инакомислещите"Мхм. Ти си в същата категория като тях. А оня ден пак ти гледахме сеира. То вече дори не е забавно, толкова си очевиден. А още повече радва как се изявяваш час по час когато никой не ти обръща внимание. Иначе бягаш и чакаш да няма постове с часове, за да потролиш. Отивай на нивата с картофите.
16
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Брюкселското *** 7 не може да каже нищо по фактите и спами по инакомислещите... нищо чудно за наследник на бкп.
15
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
европейските пари не стигат до нуждаещите се българи,през схеми на безбройната ни администрация ни се отнема всичко и затъваме все повече,шепа семейства близки до властта ползват схемите направени за тях за да точат пари създаващи зоопаркове,къщи за гости без гости,полета без нищо по тях,...фашизъм в 21 век в ЕС,не ви вярваме и не признавам властта ви..ФАШИЗЪМ В 21 ВЕК В ЕС..лицемерие и страх да не загубите привилегийте си е вашето...не признавам властта ви,аз Свободен човек,Бог е моят баща
14
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
кое му е справедливо...да плащам дълговете на гърците получаващи 13,14 пенсия и заплата,получаващи грантове на калпак,а бойко вика...аз давам...ама даваш на грешният народ пич...нашите пари на тарикати като гърците...майка ми с 219 лв.пенсия за стаж...продавате съграденото на скрап и плащате дълговете на "солидарни"народи като гърците...а ние нямаме пет самолета,докато те пазарят Ф35 или там къфто е...на вересия...справедливо...ама Народа ми плаща и тъне в мизерия...б.х ви в държавниците
13
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
импотентни и алчни "политици" превърнаха идеята за Справедлив,Солидарен и Социален Съюз в сборище от индивиди грабещи народите си,ЕС се превърна във финансираща мафиотски структури и Еднолични режими управляващи Източноевропейските държави,целта запазването на властта,Света ни се управлява от импотентни индивиди,нискообразовани и безпомощни,същества без ценности...имате печатници...банкноти не се ядат,не носят щастие...лицемери болни...Бог да пази Кралицата
12
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Както коментирах оня ден за нефела на боко и меркел - вебер, рибата в реката, те турили тигана...
11
2
 
3
 
! Отговори
сокол преди 3 години
Заеми от Англия ли ще теглят? Тя затова се дръпна..Само така.Мачкай ш.в.абите и ж.а.барите Велика Британия.!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко и той ще се нареди с торбата за парата.Да има за децата.Оздравяха бързо всичките,щом са чули за пари.Хотели,плажове,молове..Циркаджии.Нещо друго ще измислят за зимата..
9
2
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
ти нагушваш ли от евро пари? аз участвах в една програма и не взех и лев, даже се охарчих. Някой да има да е участвал и да не се е охарчил? Участват около 100 човвка. Засега са взели 2 *** пари от тях!!!!
8
0
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Ай честито ! "Стара Европа" ще си раздаде кинти които ще напечатат, но после всички дружно и солидарно ще връщат кинтите на "Стара Европа".
7
10
 
2
 
! Отговори
0т 1 до 6 преди 3 години
Момчета, желателно е да се изказвате за неща от които разбирате. Политиката и икономиката на ЕС не са от тези неща.:)
6
2
 
17
 
! Отговори
Анон преди 3 години
До обикновения българин и стотинка няма да стигне. Това е от ясно по-ясно. Само шкембета като боко ще се нагушат.
5
2
 
15
 
! Отговори
тя преди 3 години
"Европейска солидарност "! - смях в залата !
4
4
 
5
 
! Отговори
тя преди 3 години
В този "възсановителен план " България с колко милиарда е предвидена ?
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОВЦЕ селски вълнести, ... от чий джоб ще излязат тези 500 милиарда ?познайте от първия път.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Относно плановете са по-добри и от Брежнев, но парите все някой ги краде.
1
2
 
13
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Стабилната Европейска икономика се срина за два месеца, и сега ще плащане я до 2027 я до средата на века, Хах