Германия обвини българи за ново огнище на коронавирус

Премиерът на Северен Рейн-Вестфалия не изчака тестовете на работниците
18 юни 2020 15:29,
66

Още една кланица в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия се превърна в огнище на COVID-19. Премиерът на провинцията обвини българските и румънските работници за избухването на заразата. Все още не е ясно дали наши сънародници са сред инфектираните, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Заразата е тръгнала от месопреработвателен завод в град Реда-Виденбрюк. Над 650 от служителите на компанията са дали положителна проба за COVID-19.

7000 души са поставени под карантина. Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия - Армин Лашет, обвини работниците от България и Румъния за новите случаи.

По думите му те, а не облекчаването на мерките в страната, са причината за разпространението на вируса.

"Румънци и българи са влезли в страната и вирусът е дошъл оттам. Това ще се случи навсякъде. На територията на цяла Германия действат сходни правила", заяви премиерът Лашет.

Той обоснова думите си с друг подобен случай от последните дни. Става въпрос за компания за производство на аспержи в Бавария, в която отново работят източноевропейци. 95 от служителите са дали с положителни проби за COVID 19.

По-късно премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия заяви, че условията на труд и претъпканите квартири, в които са принудени да живеят хората, също са допринесли за големия брой заразени.

Властите са затворили детски градини и училища. Мерки са предприети и по отношение на месопреработвателния завод.

Това не е първата кланица в Германия с внезапен бум на заразени
. През миналия месец месопреработвателен завод в Косфелд се превърна в огнище. В него също работят предимно хора от Източна Европа. Тогава отново бе поставен въпросът за тежките условия, в които чужденците работят и живеят. Жители на Косфелд дори протестираха срещу практиките на компанията.

Очаква се тази събота да се проведе демонстрация и срещу завода в град Реда-Виденбрюк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как може германци да ни защитават, а ние мълчим и търпим? -----Е, как мълчим?Ние гие бемс 200 чрез нашия премиер е бач!Сичко е точно.
49
1
 
10
 
! Отговори
Bogumil преди 3 години
О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-по
48
1
 
14
 
! Отговори
Bogumil преди 3 години
Въпросният г. Лашет точно за българите и румънците наблегна. Много немци го критикуваха за това и за тях той проигра картата си за бъдещ канцлер. Въпроса е, как може германци да ни защитават, а ние мълчим и търпим? Затова в цяла Европа си позволяват такива недоразумения на Homo sapiens да ни плюят. Как мислите щеше да бъде ако би казал същото за цветнокожи или други екземпляри? Събудете се хора, защитете се пред чужди или наши, защитете един стар горд народ който заслужава уважение. Да не позволяваме да бъдем като лъв на синджир за посмешище за маймуни.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами и аз ще обвинявам немските туристи лятото. Дано не се вържат на рекламите и проучат на какво ниво ни е здравеопазването преди да дойдат, иначе ще си плащаме за вносен коронавирус. В банско ако помните блокадата бешв заради семейство англичани, дето им беше зле, ама като са платили за почивка как така ще се прибират да се лекуват? Защо се отвориха границите изобщо? За яеликия туристически бранш дето е 85% на черно? Илиз а заведенията, коитос а 95% на черно със служебни бонове?
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз вирус само за хората ли се лови,как хорски вирус по цялата планета,а всичко останало живо свободно и здраво се движи без сходните симптоми сякаш не ги засяга такъв вирус специален,а по трупното месо в кланица кой е причината за разпространение щом животните преди когат били живи били здрави без съмнения като всички останали като заради туй не им се правят обичайните тестове като се започне от термо термометрите,камерите до специална апаратура в клиники,болници по здравна система,че ваксини.
45
1
 
7
 
! Отговори
Газдов преди 3 години
До 30, не е точно така, България не тества, затова няма случаи, ако се съпоставят бройтествани и общо население, България е по-зле от Германия. Едно, че имат 12 пъти повече население, друго че са тествали доста повече хора, нашите тестове са за 1 човек по няколко, в Германия след 14 дни и 2 дни без симптоми си здрав, няма 2 3 теста на човек.
44
3
 
2
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Един тежък няма от тези 650. До 10 дни са пушки, след 2 седмици отварят.
43
2
 
7
 
! Отговори
малко лицемерно преди 3 години
Да обвиняват работниците, след като всички знаят при какви условия ги държат, да не си мислят че хората предпочитат да стоят 14 дена без работа и доходи...
42
4
 
6
 
! Отговори
Германец преди 3 години
...българите точно така искат да живеят щот ги кефи да се блъскат по сто човека...---Много от българите тук правят точно това. Пестят от наем. Сами си го избират.
41
3
 
6
 
! Отговори
grep преди 3 години
Както винаги - пълна дезинформация. Лашет не казва, че българи и румънци са виновни. Проблемът е, че кланицата работодател ги тъпче в тесни спални помещения и заразяването на много хора е неизбежно. Оригинално видео: https://welt.de/politik/deutschland/article209780723/Corona-bei-Toennies-Laschet-spricht-von-eingereisten-Rumaenen-und-Bulgaren.html
40
3
 
9
 
! Отговори
Германец преди 3 години
...принудени да работят и живеят...---Никой не е принуден да живее и работи в Германия.
39
4
 
7
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Хахаха... кво стана с любителите на криеницата? Ето нагледно - и да се скриеш, все ще дойде някой от някъде да ти донесе бацили! Отделен въпрос е как па в чужбина намират наши заразени, а тука не се намират?И съвсем отделно, че цялата "пандемия" е изкуствено преувеличена и горното напълно подкрепя това - "болни", които не са хванати в БГ.. тоест заразата си върви и същевременно никой не умира по улиците, няма трупове по площадките, ковчезите не са дефицитна стока и т.н.
38
4
 
7
 
! Отговори
празнята преди 3 години
мда, те българите точно така искат да живеят щот ги кефи да се блъскат по сто човека, аве, дойчо, ако не са те кой ще ви праи евтините наденици ве? ще плачете за евтино месо ама няма, кажи му политик и не го обиждай повече
37
2
 
19
 
! Отговори
А сега преди 3 години
Нашите работници да обвинят Германия за лошите условия, при които са принудени да работят и живеят, и за липсата на ефективни мерки за безопасност срещу коронавируса !
36
2
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Ами защото да български граждани... за добро или за лошо.
35
3
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
И как ше ни контролират илюминатите? Щото ако ми говориш за чипирането си абсолютен ***... само с операционата система на смартфона ти всеки може да те види къде си. Да не говорим за фейсбук.
34
2
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Напротив, обявиха го даже по немските телевизии. Директно обвиниха румънскиъе и българските работници, че не са били направили необходимото да си направят ПСР тестове. Колкото до хигиената, това по наш адрес стм го чувал от много чужденци. Незнам от къде идва тази история но е неприятно.
33
1
 
11
 
! Отговори
Я преди 3 години
Сега тръгват и пасажерските речни кораби с немско и Испано говорящи гости. Там ще стане интересно. Ще пламне пак всичко. Ще ни се развали лятото.
32
3
 
13
 
! Отговори
Да преди 3 години
Чак пък българи...
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, не наемайте българи на работа тогава. Ама после да не ревнете като бритаците, че нямате земеделски или каквито и да било други ниско платени работници! Каквото повикало, такова се обадило!