Задържаха двама българи за опит за отвличане на момче в Гърция

14-годишното момче се прибирало от училище, когато микробус се приближил към него
Обновена: 27 юни 2020 09:55 | 27 юни 2020 09:52, Ния Христова
33
Задържаха двама българи за опит за отвличане на момче в Гърция
Снимка: Pixabay
Двама българи са задържани след предполагаем опит за отвличане на 14-годишно момче в Пиргос, Западна Гърция. Престъплението е извършено на 25 юни, съобщиха гръцки медии, цитирани от БНР.
 
Вчера са арестувани двамата мъже. Мишената им успяла да разпознае един от тях, след като полицията ги задържала.
 
Според местни медии момчето се връщало от училище, когато черен микробус го наближило. Мъжете му казали, че майка му ги е изпратила да го вземат и да го заведат у дома.
 
Момчето се усъмнило, когато един от тях му заговорил на развален гръцки. То е успяло да избяга.
 
Бил е подаден сигнал в полицията за случилото се. Районът е бил отцепен, след което полицията задържала двамата българи – братя на 19 и 23 г.
 
Според Мега тв двамата наскоро се преместили от България в Пиргос и работели като куриери.
 
Продължава разследването на случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До Германец Германците по времето на Хитлер са задигнали от България цял влак пълен с артефакти, злато и диаманти та вие отдавна сте прочути като велики крадци така че връщайте заграбеното че се прочухте пак...
26
0
 
3
 
! Отговори
до рибар преди 3 години
Нищо не е ясно до момента.Предложение да повозят някого в джип не е отвличане.А коментара ти за това, кой какво правел и какво не бил правел е на принципа "звездите ти го говорят".Предвид възрастта на работниците, 99.99% е сигурно, че не са българи.На тази възраст българските момчета още не са схванали, че са завърили гимназията. Други етноси се женят по-рано и започват по-рано да правят пари в чужбина.А и Гърция не е типична дестинация за млади български емигранти.
25
1
 
3
 
! Отговори
ОТК преди 3 години
Кви са теа менте белезници от всичко по 1 лев?
24
2
 
3
 
! Отговори
Рибар преди 3 години
Ромите не работят като куриери в Гърция или в Бг. просто щото ще "пипат" пратките.А и ромите си пазарят или отвличат от малата в Бг. момичета ,и не пипат гъркини , тея са некви наркомани "геймъри" дето изпълняват поръчка ...
23
0
 
1
 
! Отговори
фейкстрийм преди 3 години
Из България от десетилетия бродят всякакви чужденци с джипове и прочее, които отвличат и търгуват с хора.А страната ни е сред най-засегнатите от трафик - вътрешен и външен.Как пък не прочетохме поне едно подобно заглавие за тези 30 години?Или медиите ни гледат да не развалят бизнеса на търговците на роби? Но пък ни информират напоително за всеки опит за прерстъпление на ром с бг паспорт в чужбина.
22
1
 
2
 
! Отговори
nota bene преди 3 години
Опита ни учи, че ако извършитлеите са бели християни, то медиите винаги публикуват снимки!Другото, което ни учи опита е, че да се заметат под килима типичините мсови престъпления и в същото време да се дава трибун само на престъпления с определен профил (бли те и редки и нетипични) си е най-ефективния способ за медийна пропаганда.Доказано от векове!А в случая дори нямаме престъпление. Имаме обвинение за опит за престъпление.
21
0
 
2
 
! Отговори
разграден двор преди 3 години
Въпроса е, че държавата България - в смисъл администрацията , де - не отделя никакво внимание на подобни материали по чуждите медии.1. Да се уточни за какви "българи" става въпрос.2. Да се провери има ли наистина извършено прстъпление или не.3. Да се провери дали определени чужди медии целенасочено хвърлят кал по всичко българско или да.4. Да се уточнят причините за черния пиар.
20
0
 
3
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Много не ни стана ясно какво се е случило от това, което сте списали, но едно е сигурно - щом така лесно ги прокламирате за "българи", то със сигурност те не са такива, а най-ветроятно от етноса, известен с това, че пребива лекарите в Бърза Помощ!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лошите хора,правят лоши неща,отнасят се лошо с всички,но не искат да се отнасят лошо с тях-парадокс
18
5
 
3
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Пак се прочухте...
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хомо. сексуа.листиЗа донор. От това някои печелят много, това им е бизнесът.Но е възможно и някой да им е платил, за да отвлекат точно това момче и самите извършители да нямат понятие кой е поръчителят и каква е причината той (или тя)да иска да бъде отвлечено точно това хлапе.
16
4
 
16
 
! Отговори
Глас народен преди 3 години
ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГИ НАЗОВАВАТЕ "БЪЛГАРИ",А АТАШЕТАТА НИ В НАШИТЕ ПОСОЛСТВА В ЧУЖБИНА ДА НАСТОЯВАТ МЕСТНИТЕ МЕДИИ ДА УТОЧНЯВАТ, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ЛИЦА С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО И АКО ЖЕЛАЯТ ДА СПОМЕНАВАТ И ЕТНИЧЕСКАТА ИМ ПРИНАДЛЕЖНОСТ !!!
15
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роми е имало още при Хан Аспарух у нас , защо ги крие Държавата у нас един Господ знае
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са братята на онези от Мандрагоне.
13
0
 
6
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Нормално,,египетски ,,ценности.....просто му е дошло времето за възмъжаване и предоляване на страха на чаавето за живота който му се открива пред него
12
1
 
29
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Двама българи? Сигурно са Асан и Фикрет от махала Токайто в Пазарджик.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bg la..a
10
0
 
23
 
! Отговори
Игор преди 3 години
Пожелавам им да изгният в затовра. Гърция не е като у нас има остатъци на закони и държава.
9
1
 
11
 
! Отговори
Хомо. сексуа.листи преди 3 години
са били на 100%. Иска ли са да си поиграят. Защо му е на възрастен човек 14 годишно момче освен ако не е мръсен педо.фил?
8
6
 
14
 
! Отговори
Леле преди 3 години
И тук ли ще упорстваш, че същества с ОЧЕВАДНО по-тъмна кожа, ясно изразена носеща се около тях смрад, НЕ говорещи български език и т.н. са българи !!???