Балотаж на изборите за държавен глава в Полша

На втория тур Дуда ще се изправи срещу кмета на Варшава Рафа Тшасковски
29 юни 2020 07:49, Ния Христова
13
Балотаж на изборите за държавен глава в Полша
Снимка: БГНЕС

Действащият президент Анджей Дуда получи най-много гласове на изборите за държавен глава в Полша. Те обаче не достатъчни за да спечели още на първия тур. Сега той ще се изправи на балотаж след две седмици срещу кмета на Варшава Рафал Тшасковски, предаде БНР. 

Анджей Дуда е съюзник на управляващата партия "Право и справедливост" и получи почти 42 процента от вота, показват данните от екзитпол. Опонентът му  Тшасковски, който е издигнат от най-голямата опозиционна формация, центристката "Гражданска платформа", успя да събере 30 процента подкрепа. Данните сочат още, че избирателната активност е била 63%. 

След края на изборния ден Дуда благодари на избирателите и заяви, че тези, които са гласували за него му предоставят добро преимущество.

Той се надява, че ще успее да спечели хората, подкрепили някои от кандидатите, които не са достигнали до втория тур.

Президентът, който дълго време беше сочен за фаворит на вота, обеща, че в края на евентуалния му нов мандат средната заплата в страната ще достигне 2 хиляди евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И полякините не са момичетата за ескорт на цяла Европа Азия и Африка за разлила от чехкините.Разлилата от това да си с ЮСА и с германиика съответно.
9
3
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До Българин2000Е,ама след 4 години,когато очакваната инфлация ще е бая голяма.В момента средната заплата в Полша е около 1200Е,ама масовата-доста под 1000Е.То и у нас средната се води 1400лв,ама масовата е700-800.Впрочем,след като поляците масово са на гурбет,работата е ясна.Още нещо-разликата между стандарта в Полша,Чехия и Унгария от една страна и България от друга е същата като съотношение сега и по времето на комунизма.Голямата разлика е с Румъния-бяхме на едно ниво,обаче румънците дръпна
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е и Радев да обещае средна работна заплата 2000 евро на целия си Зайчарник.Вече обеща, че няма да се краде,...ама другия път !
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Около 800 долара! Ама колко е верно? Че те и за БГ дават около 1500 лв. че била от статистиката. Къде ги смятат обаче не знам. Повече май са на 600. Сигурно има с големи заплати от частни фирми и така се докарва 1500.
6
1
 
3
 
! Отговори
Унуфрий преди 3 години
ЗА 2019 около 1100 евро, бруто. Във Варшава около 1400 евро бруто, средна заплата, а заплати по 5.000 евро не са рядкост, бентлита има на всяка улица.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се карате, бе? По-добре да съпоставяме цифри, вместо да си късаме нервите в началото на работната седмица, в течение на която трябва сами да си заработим нашите заплати?Ако някой знае, нека бъде така любезен да ни каже каква е днес средната заплата в Полша?
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринКаква е днес средната заплата в Полша?Аз не съм нито "-фил", нито "-фоб" по отношение на която и да било държава. Предпочитам да съпоставям актуалното им състояние и защото наистина не знам каква е средната заплата в Полша днес, интересно ми е какъв темп на растеж им обещават.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дуда срещу Ташаковски... какъв избор само..
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДУДА РАЗБИ РУСКИТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ТАШКОВЧЕТА.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно тука на балотаж втори да е соломон паси