Кристалина Георгиева пред Г-20: Все още не сме се измъкнали от кризата

Пандемията продължава да засяга страни навсякъде по света
18 юли 2020 18:40, Нели Христова
26
Кристалина Георгиева пред Г-20: Все още не сме се измъкнали от кризата
Снимка: БГНЕС

Министрите на финансите и управителите на централните банки на страните от Г-20 започнаха днес виртуална среща за възстановяването на световната икономика, засегната тежко от коронавируса, на фона на призиви за облекчаване на дълговете на най-бедните страни, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Тези дискусии между 20-те най-индустриализирани страни се провеждат в момент, когато пандемията продължава да засяга страни навсякъде по света, включително много членове на групата като САЩ, Бразилия, Мексико и Индия.

В този контекст неправителствени организации предупреждават Г-20, чийто председател тази година е Саудитска Арабия, за опасността от криза с дълговете на най-бедните страни. Организаторите в Рияд посочиха в изявление преди срещата, че участниците "ще обсъдят световните икономически перспективи и ще координират колективни действия за стабилно световно икономическо възстановяване".

Фактът, че дискусиите се водят виртуално, е знак, че вирусът все още представлява заплаха, отбелязва АФП.

Международният валутен фонд вече предупреди, че въпреки някои признаци за възстановяване световната икономика е изправена пред трудности, особено предвид възможността за втора вълна на пандемията. "Все още не сме се измъкнали", заяви директорката на МВФ Кристалина Георгиева в послание към министрите на финансите на Г-20, като подчерта, че пандемията може да задълбочи още повече бедността и неравенството.

11-те трилиона долара, похарчени от правителствата на страните от Г-20 в помощ на домакинствата и предприятията, позволиха да се избегне влошаване на ситуацията, но "тези предпазни мрежи трябва да бъдат поддържани, а в някои случаи, и разширени", подчерта Георгиева.

Страните от Г-20 обявиха през април едногодишен мораториум върху дълга на най-бедните страни. Мярката беше сметната за недостатъчна от неправителствени организации, припомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
AZ преди 3 години
Отдавна Кристалина се е измъкнала от всякакви кризи.Обаче не може да се измъкне от миналото си на агент на КГБ и ДС.
19
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Какво ме интересува Г-20.
18
1
 
4
 
! Отговори
никаквица! преди 3 години
До АнонименКакво я давате на снимка тази грозотия?
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ти добре ли си.МВФ-то либерастка структура на демократите от сащ,дава заем ама те принуждава да правиш либерастки реформи- джендъризъм, хрантутене на малцинствата-здрави и прави не работят цял живот и прочие.Не съм шеф защото нямам най-важните качества за тази позиция- подмазвачество,интригантство,мижитурка, стриктно изпълнение на задачите поставени от господарите, пълно послушание и прочие. Какъв успех е да мачкаш прогресивните, надявам се тая стрина един ден да си плати за всичките вреди които нанесе.
16
6
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Нещата ще си останат рискови и криза ще си има до момента, в който не се намери ваксина! След това вече евентуално можем да говорим за нормализиране, и пак да кажа...евентуално.
15
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката е от празника Хелоуин.
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10, те края на САЩ ман...гали и русифилистици като теб го виждат вече 150 години. Чакай де, мен ми харесва като жалките ви съществувания минават в чакане САЩ да се срине.:D
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селския болшевишки сурать винаги се изказва подготвена и винаги блести със знания и експертиза. Без нея не бихме могли да знаем че не сме се измъкнали от кризата.
12
0
 
15
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Кристалина Георгиева пред Г-20: Все още не сме се измъкнали от кризата" Господи, колко е умна!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кризата сега започва бе Минкее !!Къде я намериха тая веее?!?!?П.П. В САЩ правят вчера 80'000 ново заразениии !!!!Някой може ли да осъзнае това ЧИСЛО????????Осемдесет хиляди.........
10
3
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Печатете, печатете, печатете... харчете, харчете , харчете ....Види мо се края на ЕС и САЩ .До 2050 ще са все в кризаАллах , е велик
9
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ми я давате на снмка тази никаквица.Плюс това колко и да се гримира тя си е повинциална физиономия.
8
8
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Няма никакъв вирус.
7
5
 
22
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Тази жена ме плаши и притеснява.
6
3
 
14
 
! Отговори
V преди 3 години
Малко капиталистически сметки. При лихва от 0.8 - 0.68 % по десетгодишните американски облигации и срив на долара за един месец от 1.81 на 1.71 .След десет години колко пари ще си загубил за това че си ги дал на заем на САЩ ??? 4 - 5 - 6 % Баси далаверата .И това минава за нискорискови активи .При еврото ще стане по зле .Доверието в еврото пада .Инвеститорите го отсвириха .Полша и Унгария им казва че трябва да се реформира съдебната система на ЕС ,а те обратното.Сега и Русия ги отсвири .
5
3
 
20
 
! Отговори
Моника преди 3 години
Тая успя да открие топлата вода. На добра хранилка се намира
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още не сме се измъкнали от кризата от 2008 г.
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунке, дай малко пачки и кюлчета на баце, че нещо закъса май.
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да помагаме на САЩ. Те са най-зле.Да вземем кредити от 12 милиарда долара и да им ги дадем за бедните им.
1
6
 
13
 
! Отговори
Изгубена преди 3 години
Във времето.Не знаят какво да правят.