След 2 дни преговори няма сделка в Брюксел, преговорите продължават

Държавните лидери се събират отново по-късно днес
19 юли 2020 08:50, Красимир Ангелов
66
След 2 дни преговори няма сделка в Брюксел, преговорите продължават
Снимка: БГНЕС

Заседанието на европейските лидери приключи в събота вечер, без да се стигне до компромис  по бюджета на Европейския съюз за следващите 7 години и плана за икономическо възстановяване от COVID-19.

Така държавните и правителствени ръководители ще се съберат и в неделя за трети пореден ден в опит да намерят компромис.

Основните разногласия остават за съотношението безвъзмездни средства в плана, както и механизма за върховенството на закона, по който ще се отпускат средствата.

Най-сложен остава въпросът с механизма за върховенството на закона, с който ще бъде обвързано отпускането на средствата. Наблюдатели отбелязват, че този въпрос изобщо не е решен, съобщава БНР.

Унгарският премиер Виктор Орбан заплаши да наложи вето и на бюджета, и на плана, ако механизмът бъде приет. Италия внесе предложение за оценката, която да предшества отпускането на средства от фонда за възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
7
 
! Отговори
ами според преди 3 години
До Анонимен 8теб кои влакове са конкурентни на сименс мотрисите...щом твърдиш , че е лошо да купуваме от сименс ? а за корабите...дай други алтернативи като цена и качество...да критикуваш без алтернативи е само тролене.
8
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен до 3 преди 3 години
Ами отговора е много *** не можеш да си служиш с две научени думи конграчулейшън и абаут и да имаш някакви претенции.Хората там си комуникират а нашия ще гледа като теле и ще им козирува.
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България пари ще получи.Нали някой трябва да плати за влаковете сименс и немските кораби Люрсен.Лично немците ще ги дадат.А другите дали ще са съгласни няма значение.Немците имат по-голяма тежест от другите при взимането на решения.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гениално заглавие, Красимирчо. Гениално просто! Толкова просто, че чак ***!
5
3
 
13
 
! Отговори
. преди 3 години
Орел, рак и щука!!! Няма и да има споразумение при това положение.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Където и да е участвала в съюзи България то те са се разпадали.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо на снимката го няма най личния ,,лидер'', ,,европеец'' ,,,демократ'', ,,балканския Меркел'' и наш ,, спасител'' ?
2
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искренно се надявам България да не получи никакви пари или ако вземе нещо то да е много малко.Така или иначе тези пари няма да стигнат до хората, а ще бъдат откраднати от мафията ГЕРБ както е ставало до сега.
1
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха няма и да има.Началото на края на ЕС.Англичаните са толкова умни че се изнесоха че проздите бугаре не могат и да го разберат дори.Само че Англия без ЕС може а бУгаре без ЕС отива в крематориума.