Два кораба с общо 140 мигранти в риск да потънат

Единият се пълни с вода, а двигателят му не работи
26 юли 2020 14:13, Ния Христова
34
Два кораба с общо 140 мигранти в риск да потънат
Снимка: БГНЕС
Два кораба с общо 140 души на борда са изложени на риск от потъване в малтийски води. 
 
В единия кораб на борда има 95 души. Той е претъпкан и се пълни с вода, а двигателят му не работи, съобщи организацията Alarm Phone, която получава сигнали за оказване на помощ от кораби с мигранти, информира АФП. 
 
В другия бедстващ кораб ива 45 души, които бягат от Либия. От кораба са се обърнали за помощ към организацията рано тази сутрин. 
 
Малтийските и италианските власти не отговарят на обажданията, твърдят от организацията, като подчертават, че живота на хората е в опасност.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
hiro преди 3 години
TNT ....0.700 GRAM ....NEMA MIRSI NEMA PROBLEMİ...
15
0
 
9
 
! Отговори
У преди 3 години
Би трябвало да сме хуманни, но някой хора не разбират от дума. Боят с пръчка в техните култури е приемлив и го прилагат, така че може да се прилага и в Европа при тях. Иначе всички ще налазят като ***. Преди години работих на кораб и се качиха бегълци от Мароко, хранихме ги с агнешко и пиле-10дена. Накрая глобиха всички капитан/пом капитани, за това че не сме ги хванали-големи глоби-хиляди$. Тях ги върнаха със самолет и единият вика-много сте "меки" белите, в Мароко не знаем дали ще оживеем
14
4
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
немците ПАК да събират пари да помагат... меркел ПАК да заплащи италия да ги спаси...балканският *** пак да се възхищава от немците и меркел.
13
1
 
18
 
! Отговори
Робинзон Крузо преди 3 години
Ами капитана да пуска стълбичката по която ги е натоварил и да пуска да си ходят . Либийския бряг се вижда , водата сигурно е до колене и както са се качили преди няма и половин час така и могат да слязат пак на същия бряг. Друг е въпроса ако капитана е получил някакви пари за транспорта и не му е хубаво да ги връща . Тогава подава сигнал за бедствие , идват спасители а той без дори и да е мръднал от мястото си е вече готов за новата партида "мигранти" чакащи скрити зад дюните на брега .
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без бедствие, са нелегални имигранти. С бедствие, са спасени бедстващи.
11
0
 
21
 
! Отговори
Бай хой преди 3 години
Браво на италианците свърши се с тази схема да обръщат от където са дошли или на дъното имат избор
10
1
 
20
 
! Отговори
Капитани печалбари преди 3 години
и трафиканти,пренатоварват стари гемии,лодки,надуваеми съдове с мигранти.Целта е да напуснат териториалните води на Тунис,Либия,Мароко,Турция или др.След това подават сигнал за помощ и чакат да дойдат истински кораби(спасителни и военни).Те идват,старото корито се връща,уж за ремонт откъдето е тръгнало,а мигрантите се карат да страна,която разреши дебаркирането.Страната донор обикновено не разрешава и се дебаркира главно в Италия и Гърция,страни от ЕС,толерантни към схемите.Работибезотказно.
9
0
 
20
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Кораб с 95 човека на борда да потъне ???? Значи е гемия рибарска лодка но не и кораб.Все едно тир от 2 тона товари да се счупи.
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ем обратно в африка!
7
0
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Ами на буксир и обратно в Африка!
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, телефони за помощ, лодки, кораби, смартфони с камери и предварително подготвени сценарии за разигравани постановки ако някой почне да ги бие, следващата стъпка ще бъде директно да се обаждат от Африка някой да ходи да ги прибира от там. Баси наглеците.
5
0
 
9
 
! Отговори
az преди 3 години
Галина бланка бълбук, бълбук :)
4
0
 
39
 
! Отговори
Български баща преди 3 години
Да плуват не могат ли? Или само алахакбар и да гонят жените могат зурлатите ?
3
0
 
25
 
! Отговори
Киро катаджията преди 3 години
Абе тия кораби все едно че са минавали технически преглед у нашето село .
2
0
 
38
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Ами, неделя е. Християните почиват. Да потърсят помощ по на юг.
1
0
 
35
 
! Отговори
Морски капитан преди 3 години
Къде бедстват тези кораби ? Нека позная. Край бреговете на Либия . А либерастите от неправителствените организации които пълнят Европа с мигранти вече токова ги мързи че дори не си правят труда да се доближат до италианския бряг а още като ги натоварят и пускат сигнал за бедствие.