На второ място сме сред установените туристи с COVID-19 на гръцката граница

Лекари се съмняват, че броят на заразените се манипулира
19 авг 2020 17:00, Ния Христова
36
На второ място сме сред установените туристи с COVID-19 на гръцката граница
Снимка: БГНЕС
Българите са на второ място сред установените туристи с COVID-19 на гръцките граници, съобщава БНР. За момента няма информация дали има български туристи, заразени по време на почивката си в южната ни съседка.
 
Лекарите се съмняват, че броят на заразените с вируса се манипулира, макар че правителството твърди, че това е практически невъзможно.
 
От началото на месец юли до средата на август по брой на регистрирани случаи на заразени с коронавирус туристи, България се нарежда на второ място с 86 души. Всичките са установени при тестовете на граничните пунктове. На първо място са туристите от Румъния, а на трето от Сърбия. Това е съобщил секретариатът на министерството по защита на гражданите.
 
Влошаването на ситуацията с епидемията от COVID-19 в Гърция не се дължи на туристите, а на неспазване на ограничителните мерки от местните жители, изтъкват от щаба за контрол на коронавируса.
 
Събиранията на много хора без маски и дистанция се превръщат в основните огнища, констатираха лекарите.
 
Забраната за събиране над 50 души на обществени места се спазва стриктно, както и носенето на маски, съобщават още от полицията.
 
Съюзът на лекарите от държавните болници в официално писмо до министерството на здравеопазването е изразило съмнение, че посоченият брой на заразените туристи е нереален. Това е мнението и на част от опозицията. От комунистическата партия дори съзряха "политика в интерес на хотелиерите".
 
Правителството категорично отхвърля подобни обвинения за подправяне на броя на заразените.
 
Все повече са случаите на носители на COVID-19 сред медицински работници. Това доведе до временно затваряне на болница в Солун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразени и с 10 евро в цоба.затворете им границатата
31
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
И на първо място по м.ал.оум.ни управници.
30
0
 
7
 
! Отговори
Гого преди 3 години
От 15.07. В Гърция се влиза само с отрицателен тест, как така у нас си негативен , а там си положителен?Егати цирка!!!
29
0
 
3
 
! Отговори
az преди 3 години
Когато минеш границата с отрицателен тест , в Гърция се заразиш то явно няма значение националността.
28
0
 
6
 
! Отговори
Николай преди 3 години
Ами нормално, то в момента туристи от други държави в Гърция няма......
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 3 години
До Анонимен 24Ох, неграмотнико! Върни се в първи клас!
26
1
 
12
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
Само 86 от десетки хиляди теста дето гърците направиха на границата, та това е абсолютно нищожна бройка и това са хора без симптоми, които трудно предават вируса на други.
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В края на септември месец ще сме на първо място и ще има КПП-та.
24
9
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Доц. Чорбанов може да заразява собствените си деца, щом е толкова убеден, че е без обидно, а не да говори глупост в стил Мангъров.
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски!
22
3
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Абе Ние сме се на Първите Места -На трето място по евтино месо -на първо място по най ниски заплати-На Второ място по Ковид- на първо място по най Неграмотни - на първо място по родилки на 12 г възраст -на първо място по Умиране ! Абе НИЕ сме НАЙ Технологичната и най Развитата Нация в Европа бе -Требе да Благодарим на ГЕРБ и Борисов -балгодарение на тях НИЕ орем Дъното на ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЗА НАРОД И ДЪРЖАВА!! АЗ ПО СЪСИПАНА ЗА 30 Г ДЪРЖАВА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ В ИСТОРИЯТА НА СВЕТА!!
21
6
 
13
 
! Отговори
До 116 преди 3 години
Тези тестове са бошлав. Танзаниецът взе проби от зайци, папагали, кучета и всичките бяха различни. И у нас един път са КОВ+, а друг път КОВ-. Целта е да ти направят ДНК карта и да се съхранява в САЩ докато те решат, че ти е дошло времето.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ***. Трите държави чиито туристи влизат през Селата са Румъния, Сърбия и България. Все едната ще е на първо, другата на второ, третата на трето място по каквото и да е статистиката. Не само корона да сравняваме а и по килограми, ръст, или години да ги сравняваме преминалите
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така написана, статията вкарва в заблуда.ГРЪЦКИЯТ Съюз на лекарите и ГРЪЦКАТА опозиция обвиняват ГРЪЦКОТО правителство, че занижава случаите. Всеки със своите страхове и митове.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Клиничната пътека е 10 000 лв!"Айде пак почнаха всезнайковците да се изказват ....
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До medik Значи и ти си замесен в схемите с крадене на пари от клинични пътеки и теб също ще арестуват! Какви 1200 лв? С тези пари само инхалатора не можеш да платиш.Клиничната пътека е 10 000 лв! А може и повече, в зависимост от случая!Дребни, като теб крадци на държавни пари, оронвате престижа и заплатите на останалите кадърни и квалифицирани лекари!
16
1
 
9
 
! Отговори
Кито от Кито,Еквадор преди 3 години
Ковид трябва да се запише в новата бойкова конституция като чл.едикойси-"България е страната с най-успешна политика срещу ковид", друг член -"Всеки български гражданин има право да се страхува от ковид и след изчезването му", и оше "Заразените с ковид са достойни български граждани, а с други болести-позор за Отечеството".
15
2
 
6
 
! Отговори
МАНИ , мани ! преди 3 години
До medikЗащо се говори че в България има и БЯЛА МАФИЯ , ето я !
14
4
 
12
 
! Отговори
Вожда Бойко преди 3 години
Е как бе? Аз толкова българи съм излекувал със Слънчева енергия. Аз съм и шаман и баяч.
13
0
 
9
 
! Отговори
Ами да.. преди 3 години
Видяха тук разграден двор, и хайде... !