Шарл Мишел зове за бързи санкции на ЕС срещу Беларус

Кипър блокира подобни наказателни мерки
34
Шарл Мишел зове за бързи санкции на ЕС срещу Беларус
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова 27-те страни членки да ускорят приемане на санкции срещу Беларус в момент, в който Кипър блокира подобни наказателни мерки, предаде Франс прес.

Още по темата

"Политическото преследване в Беларус, което включва задържане по политически причини и изпращане в принудително изгнание на опозиционери трябва да престане. Призовавам да се ускори процесът по приемане на санкции", подчерта Шарл Мишел в туит.

"Беларуските власти трябва да освободят политическите затворници и да оставят своите граждани да упражняват правото си на свобода на словото и на събирането", допълни той.

В Европейския парламент фракцията "Прогресивен алианс на социалистите и демократите" предложи лидерките на беларуските протести Светлана Тихановска, Мария Колесникова и Вероника Цепкало за наградата на ЕП за свобода на мисълта на името на Андрей Сахаров, предаде ТАСС.

Същевременно САЩ изразиха своето безпокойство от похищението на представители на Беларуската опозиция, предаде ТАСС, като цитира говорителката на Белия дом Кейли Маккенани. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: БеларусЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
15
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Едно време една държава превземаше друга чрез съпзници и война. Сега я превземат пак чрез съюзи но икономически и финансови санкции и ембарго.. Сега не просто се удържа победа, тя е трайна и категорична, а благата започват да текат в правилната посока десетки години тихомълком и веднага
6
4
 
19
 
! Отговори
Tmipazi преди 3 години
Бях в Беларус преди две години. 100 пъти по-уредена държава от България. Най-малкото виждаме техните протести как се правят и нашите. Виждаме техните отбори как бият нашите.
5
5
 
13
 
! Отговори
Нещастници преди 3 години
Може ли и България? Ние не сме ли с предимство като член на скапания ЕС. А да, Беларус не краде с вас от европарите с БМБ и за това е с предимство.... Лицемерието *** ЕК е съизмеримо само с глупостта на БМБ
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деца, гледайте нагледен урок как се шревзема държава от западните империалисти без един истрел. Така става в модерни времена. Помнете ми думите, държавата е очаква същото като в Украйна и САЩ да се намърдат с бази. Това е целта!!! Жалко че всички се правят на слепи и никой не смее да каже нещо.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на какво основание ще са тези санкции, само защото на някой не му харесват резултатите от изборите ли за които изпратените там наблюдаващи от цял свят казаха, че няма никакви нарушения.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Санкции ще има и срещу Бойко
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя на снимката ми се вижда не баш европеец ама хайде