29 германски полицаи уволнени, споделяли снимки на Хитлер

Служители на реда са разпространявали дясноекстремистка пропаганда
18 сеп 2020 07:52, Ния Христова
93
29 германски полицаи уволнени, споделяли снимки на Хитлер
Снимка: БГНЕС
29 германски полицаи са отстранени от длъжност, а 34 полицейски управления и частни домове са претърсени в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Причината за това са групи за чат, в които служители на реда са разпространявали дясноекстремистка пропаганда, съобщават местните медии, цитирани от "Монитор".
 
Херберт Ройл, вътрешен министър в местното правителство, уточни, че става въпрос за повече от сто изображения, това включва снимки на Адолф Хитлер, пречупени кръстове, военни знамена, както и колаж на бежанец в газова камера на концентрационен лагер.
 
Обиските са направени в градовете Дуисбург, Есен, Мьорс, Мюлхайм и Оберхаузен. Според Ройл една от групите съществува още от 2012 година, а друга от 2015 година.
 
Единадесет полицейски служители са разследвани за насаждане на омраза. Срещу отстранените 29 полицаи са започнали дисциплинарни производства.
 
Министърът определи случилото се като "позор за полицията на Северен Рейн-Вестфалия". От кабинета на федералния вътрешен министър Хорст Зеехофер заявиха, че разкритията са като "шамар в лицето" за всички полицаи, които са лоялни към демократичния ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари