Еврейски студент е бил нападнат в Хамбург

Министър описа нападението като "ужасен акт на насилие"
Обновена: 5 окт 2020 13:46 | 5 окт 2020 13:26, Ния Христова
45
Еврейски студент е бил нападнат в Хамбург
Снимка: БГНЕС

Германският правосъден министър Кристине Ламбрехт определи нападението на еврейски студент в Хамбург като "ужасен акт на насилие". Момчето е било нападнато пред синагога в града, предаде Асошиейтед прес.

"Омразата към евреите е позор за нашата страна. Трябва още по-категорично да противодействаме на разпалването на омраза срещу евреите и да оказваме по-голяма помощ на жертвите на омраза и насилие", каза Ламбрехт.
 
Нападателят е 29-годишен германски гражданин, произхождащ от Казахстан. Той вече е задържан.
 
Нападението се случва почти година след атаката пред синагога в източногерманския град Хале в деня на еврейския празник Йом Кипур.
 
Равин в Хамбург заяви днес, че общността се е била събрала вчера, за да отбележи друг празник - Сукот и допълни, че е "дълбоко шокирана" от нападението.
 
"Въпросът е какво научихме след Хале?", попита риторично равин Шломо Бистрицки.
 
Нападението беше извършено при засилените опасения в Германия относно нарастващия антисемитизъм и крайнодесния екстремизъм, отбелязва Асошиейтед прес.
 
"Това не е изолиран случай - това е отвратителен антисемитизъм и всички ние заедно трябва да му се противопоставим", написа снощи в Туитър германският външен министър Хайко Маас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
Ционист преди 3 години
Антисемитизъм е най-чудовищната форма на расизъм и не само престъпление срещу човечеството, но и и грях дори мерзост срещу Бога и Неговия свят народ Израел избран за спасение и благословения на човечеството. Всички антисемити като нацисти, комунисти ислямисти и др.терористи са управлявани от дявола корумпирани злодеи- врагове на Бога под Божия гняв проклятие и идващ съд в ада,както и всички останали злодеи като тях са-лъжци,крадци,убийци... съжаление мнозинство сред малцина праведни Божии слуги
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра новина.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неолибералите още не са се уточнили, антисемитизмът от емигранти от Африка и близкият изток допустим ли е или не.
33
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Пичо преди 3 години
До Вилкомен Нападател не е ислямист. Той е немец.Произход от казахстан (СССР)
32
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 28Е точно пък с евреи не е пълно в Казахстан. В Казахстан е пълно с казахи, които са тюркски народ и мюсюлмани. Има и всякакви други, само евреите не се споменават.Ако има някаква бройка, то тя е пренебрежимо малка.
31
0
 
11
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
Що е глобалзиъм - в Германия да се сбият евреин и казахстанец :):):)
30
0
 
13
 
! Отговори
Унгареца преди 3 години
Германия защото е много "умна" реши да копира Франция и да си внесе вълка в кoшарата. Както във Франция и там полицаи пазят църквите и синагогите докато се молят християни и евреи защото от мирната религия разбират мира така както дявола чете евангелието!
29
0
 
10
 
! Отговори
Виц преди 3 години
Стар Европеец Затворник към нов съкилийник:- За какво си тука?- Ами, като казах, че съм БогоИзбран ме пратиха в лудницата, казаха ми, че БогоИзбрани няма, излекувахаме, пуснаха ме и бях свободен човек отново. Обаче, всеки ден във вестници, списания, по телевизията, едни се наричат БогоИзбрани - отдидох и им казах, каквото ме научиха в лудницата - арестуваха ме, казаха ми, че това е реч на омразата и че съм НеоНацист. Сега съм напълно объркан?!
28
0
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
А ако нападнатият не беше евреин, щеше ли да се вдигне толквоа шум ?!С такива действия настройвате много хора срещу евреите, искате да ги сложите по-горе от останалите, ами насърчавате антисемитизма !!!Да не се чудите ...
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо омразата срещу тях си има специално име ? Повече ли са от останалите или по-малко ?
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм, значи в Германия има нарушения на човешките права и ксенофобия. ЕК няма ли да разследва Германия?
25
0
 
4
 
! Отговори
Омразата преди 3 години
срещу евреите и джендърите си е чиста хомофобия.
24
1
 
7
 
! Отговори
В Казахстан преди 3 години
е пълно с евреи. Може казахът-немец да е имал наследствена неприязън към някои евреи.
23
0
 
12
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
Всеки може да бъде нападнат. Това че е евреин защо това е толкова важно? Значи ако нападнат някой от друг от друга народност не е проблем а ако е евреин това е световен проблем? 100 процента съм сигурен че това дори не е акт на фашизъм а е просто нападение срещу човек без значение от етническата му пренадлежност.
22
1
 
11
 
! Отговори
хехе преди 3 години
няма да се учудя као се окаже че еврейчето го е нападнало първо ! Абе защо отношението към Евреите във всички европейски държави е еднакво......някой задавл ли си е въпроса , от къде тоя неприязън?
21
0
 
10
 
! Отговори
хехе преди 3 години
не е правилно всяко нападение върху еврей да се класифицира като антисемитизъм..... момчето може да го е нападнал не защото е еврейн ... а по съвсем дръги причини ! Но на Еврейте такаим е изгодно .....създават модела на поведение :не нападай еврей даже и да са виновни .... иначе ...АНТИСЕМИТ !
20
0
 
13
 
! Отговори
адв. Хаджигейов преди 3 години
Вероятно е някаква любовна драма. Еврейчетата обичат мъжеложството, а мюсюлманите са много ревнивии ето, белята е станала.
19
0
 
12
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Най мразеното племе от всички народи и през всиките времена....и то с право.
18
0
 
13
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 3 години
Тия евреи са насякъде - като плъховете.
17
1
 
7
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 3 години
Нема невинен евреин- да ги тепат насекъде...