Съд отмени ограничителните мерки срещу COVID-19 в Мадрид

Жителите на столицата нямат право да напускат региона
8 окт 2020 19:40, Ния Христова
18
Съд отмени ограничителните мерки срещу COVID-19 в Мадрид
Снимка: БГНЕС
Съд в Мадрид отхвърли частичните ограничителни мерки, които бяха въведени в испанската столица и съседни населени места с цел да се спре разпространението на втората вълна от COVID-19, съобщава БТА. 
 
В изявление се съобщава още, че от съда подкрепят позицията на регионалните власти и няма да утвърдят рестрикциите, въведени в петък вечерта, тъй като те "нарушават основни права и свободи" на 4,5-те милиона граждани, които са засегнати от тях.
 
Указът на испанското министерство на здравеопазването, който забранява влизането във и излизането от столицата и девет съседни населени места, влезе в сила на 2 октомври. Той обаче трябваше да бъде утвърден от Мадридския висш съд. Предвид отказ на съда, ограниченията губят правна сила в региона, отбелязва ТАСС.

18
Още от ЕС
Опасната конспирация QAnon е проблем не само на САЩ, но и на Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 2 седмици
Тъй тъй те затова "нормалните хора" са с маски в колите си когато вътре няма никой освен тях, или са с маски на пуста улица...или се разхождат по-двама мъж и жена единия е с маска а другия без...т.е. като се приберат в къщи той няма да я зарази....маската е ако си заразен и ако се изкашляш да не заразиш някого с когото си е едно помещение...а не да я носиш и като влизаш в ке.нефа....ама какво знаем ние...ти си експерта по-маските...
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Хората от векове знаят, че най-доброто средство срещу епидемията е карантината"

...........
Само дето хората от векове правят карантина за БОЛНИТЕ, точно обратното на това, което правим сега - да затваряме всички, включително ЗДРАВИТЕ.
Против всякаква логика, здрав разум и целесъобразност.
Самата дума "карантина" (от "четирдесет") идва от Венецианската република, когато корабите, идващи от чужбина със заразени на борда, са държани 40 дни в открито море, преди да ги пуснат до сушата.
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хората от векове знаят, че най-доброто средство срещу епидемията е карантината. Маските са помощно средство за това и нормалните хора добре го разбират и ги ползват.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Инстинкт за самосъхранение. Хората предпочитат да рискуват, но да не умрат от глад. Защото без работа, няма пари, без пари-глад. Евала на Мадрид.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Просто хората вече са разбрали че изолацията и маските не действат. Каквото е писано да стане ще стане, пък дявола може и да не е толкова черен.
9
2
 
3
 
! Отговори
а? преди 2 седмици
Това е все едно лекар да съди. ТЪПО.
8
4
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 седмици
Браво на съдът .
7
25
 
6
 
! Отговори
Доста са тъпи преди 2 седмици
Нареченият на тях испански грип и след първата вълна са се дигнали на бунт маски долу, но като са се появили труповете веднага са нахлузили маските обратно. Само че от отвъдното върнали се няма.
6
1
 
10
 
! Отговори
Сп€€€нс преди 2 седмици
Слушах ги в новините, съдът отменил решението на правителството , но остават в сила ограниченията наложени от общинския съвет , та хората не знаят къде могат да ходят , полицията не знае за какво да проверява ...
5
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нищо, като почнат да мрат ще размислят.
4
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Глупост голяма е съда да взема отношение по мерки за контрол върху епидемии. Но за сметка на това, сваля отговорността от съответните служби.
Цената на тези решения, винаги се плаща от обикновения гражданин, чийто труд плаща и на едните и на другите заплатата.
Ами сега?
3
3
 
28
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Испанския съд си спазва конституцията. А нашата Тиkва ни затвори незаконно и никой не му търси сметка.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Испанския съд е еталон за независима съдебна система! Да си припомним че там осъдиха дори бившия си крал Хуан Карлос, осъдиха инфантата, осъдиха Кристияно Роналдо...
Не случайно на наш Боко му треперят гащите - ако го подпука испанската прокуратура е свършен
1
3
 
37
 
! Отговори
Елемаг преди 2 седмици
А нашите съдилища никога не се самосезираха за КПП-та.Съдиите културно си излезоха по вилите в Троянския и Тетевенския балкан а си харчат хилядите от подкупи на спокойствие и въздух...