Учени се съмняват в британската политика за тестване за COVID-19

Сегашният начин за тестване води до пропускане на голям брой заразени
9 окт 2020 13:12, Ния Христова
8
Учени се съмняват в британската политика за тестване за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Сегашната политика за тестване на хора, които имат симптоми на COVID-19 може да води до пропускането на голям брой случаи на заразени. Нова проучване показва, че 86% от хората, които са дали положителна проба в деня на теста, са нямали познатите симптоми, съобщи "Скай нюз", цитирани от БНР.

Епидемолози от Университетския колеж в Лондон (University College London) използват данни на националната статистика за заразяванията, които разглеждат по-широкото разпространение на COVID-19 в общността не само сред тези, които се тестват, защото имат симптоми.
 
Проучването включва над 36 000 души, живеещи в Англия, Уелс и Северна Ирландия и са били тествани между 26 април и 27 юни. От 115-те души, които са с положителни проби, само 16 са докладвали за симптоми, останалите 99 не са имали никакви специфични на заразата симптоми в деня на теста. А 142 души, които са съобщили за симптоми в деня на теста, не са дали положителни проби.
 
Епидемолозите от колежа смятат, че фактът, че толкова много хора с положителен резултат са нямали симптоми в конкретния ден, показва, че трябва да се промени бъдещата стратегия за тестването. Според тях тестването на много повече хора ще помогне да се установи "тихото" предаване на вирус Така има и по-голяма възможност да се предотвратяват бъдещи огнища на зараза.
 
Учените допълват, че други подобни проучвания са показали различни резултати. В Китай, например, само 5% са били без симптоми, докато в Исландия 43 на 100 с положителен тест са били без симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е клиничен пример за най-тежка степен на хипохондрия, за сведение - хипохондрията е психическо заболяване, а не инфекциозно, но може да се каже, че е психо-инфекциозно заболяване!В България е пълно с хипохондрици и много надарени по стандарт Иво Христов.
5
0
 
1
 
! Отговори
Британски учени преди 3 години
Откриха топлата вода.
4
0
 
3
 
! Отговори
це преди 3 години
Напротив така наречените учени събирани от кол и въже и от целия свят би трябвало да прозрат че нещата са така но точно обратно на сега. Тестовете са "фалшиви" кратко казано. Що за учени са ако не го виждат ми то се вижда с просто око политически са.
3
2
 
5
 
! Отговори
Да така е преди 3 години
86% от хората просто не са били болни, за това не им излизат сметките.
2
0
 
7
 
! Отговори
Хехеееее преди 3 години
Ако дойдат тука ще се скъсат дипломите:))))))
1
5
 
12
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Виждате ли това на снимката!? Това е клиничен пример за най-тежка степен на хипохондлия, за сведение - хипохондрията е психическо заболяване, а не инфекциозно, но може да се каже, че е психо-инфекциозно заболяване!