Великобритания - изправена пред опасността от недостиг на храна

Предупреждението е за преходния период при напускане на ЕС
17 окт 2020 14:50, Петя Славова
40
Великобритания - изправена пред опасността от недостиг на храна
Снимка: Pixabay

"Може да има краткосрочен недостиг на пресни храни, когато преходният период за напускане на Великобритания от Европейския съюз приключи през януари", заяви Джон Алън, изпълнителен директор на най-големия британски супермаркет.

"Не можем да изключим възможността да има известен недостиг на някои видове прясна храна, поне за кратко", каза Алън в интервю за телевизия Bloomberg.

Очакванията му са всякакви смущения да се "нормализират бързо", като алармира, че е излишно потребителите да се паникьосват или да трупат запаси.

"Националните доставки на храни ще продължи, но може да има някои неща, без които да се научим да живеем в продължение на няколко седмици, вероятно няколко месеца", допълни той.

Алън, който е и вицепрезидент на Конфедерацията на британската индустрия, заяви, че перспективата за затруднения на входните точки на Великобритания се случва във "най-лошия възможен момент за хранителната индустрия". Оттеглянето на Великобритания от единния пазар и митническия съюз следва натоварения коледен период, когато складовете на хранителни стоки са пълни с празнични продукти и има "много малко свободен капацитет за изграждане на запаси."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
21
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Да пият бира, за тях това е важното, не храната.
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обичам да попилявам ингилизки глави!Справка Дойран!Българските хронични ганиуювее и говниуювее глави нямат камо ли пипе, това което имат на раменете са еволюционни израстъци! Справка -Лицето на държавата!
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ловят китове и да рупат водорасли.Много е здравословно.Японците маат сурова риба и живеят с орлите.
10
3
 
20
 
! Отговори
. преди 3 години
От всички страни са заобиколени с море. Ще ядат медузи ако няма риба
9
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В обобщение на коментарите: "Важното е на Вуте да му е зле!" Едно си *** знае, едно си бае. ***, ***!
8
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Генерал ВазовАма стандарта им на живот не можеш го стигнеш и след 500 години.
7
7
 
14
 
! Отговори
Али Баба преди 3 години
Без свинско не мога.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат да получават храни от Русия по Ландлийза.
5
9
 
15
 
! Отговори
God save the Queen преди 3 години
Ще избутаме няколко седмици без домати и портокали няма страшно
4
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги мислете ингилизите те няма да са зле а дори и да са зле пак ще са 10 пъти по-добре от колкото в България.Пиша си в нета и с англичани и с шотландци и с ирландци..зле зле колко да са зле през 4,5 год нов автомобил и всяка година на почивка някъде на различно място от миналото.В Бг тоя стандарт на живот го подържат хора които се считат за заможни да не кажа богати.Там ония са некви бедняци. Та така за гладните англичани.
3
15
 
14
 
! Отговори
Генерал Вазов преди 3 години
Обичам да попилявам ингилизки глави!Справка Дойран!
2
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От страна-бензиноколонка Русия постепенно, но уверено се превръща в страна-зърноколонка, в страна-маслоколонка ... От 3 години Русия е на първо място по експорт на зърно, а тази година изнесе на външния пазар близо 6 млн. тона слънчогледово масло, влезе в десетката на най-мащабните производители и износители на захар като изпревари Куба и спечели $50 млн от продажбата на колбаси на външния пазар. Може би скоро ще има Русия-млякоколонка, Русия-месоколонка ...Наглосакси, молете и ще ви нахра
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се плашете, наглосакси. Пмолете Путин и той ще ви окаже хуманитарна помощ.Пълни хамбари: Пиндостан с неудоволствие призна господството на Русия на световния пазар за пшеница. РФ изнася пшеница в над 100 държави. Към 10.10.2020 г. Русия събра 127 млн. т. зърно - втори резултат след 2017 г.Към 15.10.2020 г. износът на продукцията на АПК прехвърли $20 млрд, а до края на годината ще достигне $27 млрд.