С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена

Те са успели да избягат
Обновена: 31 окт 2020 15:21 | 31 окт 2020 09:36, Нели Христова
272
С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена
Снимка: БГНЕС

Около 50 младежи от турски произход нападнаха в четвъртък католическата църква „Св. Антоний Падуански“ в австрийската столица, съобщи местният в. „Курир“, цитиран от ТАСС.

По данни на австрийското издание, по време на нападението младежите скандирали „Аллах акбар“ като ритали пейките в църквата и стените на изповедалнята. Действията им са били запечатани на камерите за наблюдение.

Полицията е пристигнала по сигнал на настоятеля, но нападателите успели да избягат, посочва БТА.

Вътрешният министър на Австрия Карл Нехамер осъди инцидента.

По информация на изданието „Кронен цайтунг“ църквата е затворена от съображения за сигурност.

На 29 октомври вътрешният министър нареди на полицията да увеличи патрулите на обществени места на фона на нападенията във Франция.

Християните в Австрия трябва да имат възможност безопасно да изповядват вярата си и властите ще продължат решителната борба с политическия ислям, заяви вчера канцлерът Себастиан Курц в отговор на нападението срещу виенската църква.

Повечето французи се съмняват в способността на властите да ги защитят от нападения на терористи след поредицата от атаки, извършени този месец от радикални ислямисти. Само 26 на сто са спокойни за своята безопасност. Това става ясно от допитване на социологическата агенция „Одокса“.

Доверието към правителството по този въпрос рязко намалява, пише вестник „Фигаро“. По този показател спадът е със 7 на сто  след жестокото убийство на учител от 18-годишен чеченец край Париж. Властите обещават да мобилизират около 4000 военни, които да помагат за  охраната на храмове и гробищни паркове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
12
 
! Отговори
аз си представям преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААкак шиити се бият срещу сунити !! ами то понеже сте първобитни не се понасяте помежду си ...от едната страна турция от другата иран и египет. а все забравяш , че вече броят няма значение при война. какво би спряло запада да използва ядрени бомби?? нищи не спря америка да ги използва и сега е същото и има доста християнски държави с ядрено оръжие. да не говорим , че китай и индия не понасят м.юсул.маните защото си имат проблеми с такива малцинства. та 2 млрд срещу 5 млрд
133
1
 
32
 
! Отговори
До ХА-ХА-ХА-ХАААААА преди 3 години
Бъркаш страха с отвращението, аби. Хората не са се уплашили, а са отвратени от варвардкия акт на примитивните ти събратя. Първо дво милиарда никога няма да тръгнете, защото самите вие сте разединени се избивате като кyчета един друг, и второ цивилизования свят има достатъчно решения за инхилиране на тълпа от 2 милиарда първобитни като вас!
132
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има предсказание, че Турция ще навлезе в Гърция и България, но ще остане малко, защото Русия ще унищожи армията и и ще разпредели територията между съседите
131
20
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
дажа вандализъм няма, нищо счупено. Някой (най-вече медиите) нажежава ситуацията на религиозно ниво.
130
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14(Това, че бяха допуснати в Европа хора примитивни и неадекватни и хора с агресиввно поведение беше огромна грешка.)А ти да не помисли че АнтиХристите глобалисти със маша Сорос и техните марионетки ес нато са спрели да взимат бежанци! не напразно отнеха имунитета на Салвини и сега го съдят защо е отказвал да приема бежанци.Ежедневно се вкарват бежанци в ес.
129
0
 
15
 
! Отговори
Too late ... преди 3 години
До АнонименИ тогава трябва християнският свят да даде един, но незабравим урок на мюслитата по военна сила и коравосърдечност...... за такъв урок вече е късно. Поне за джендъро-толерастката западна Европа . Не може да се очаква коравосърдечност от дебелли, мъързеливи, и икономически задоволени хора . Те могат единствено да плачат, възпитано да недоволстват и като най-екстремна мярка да излязат със запалена свещиччка и цветенце на градския площад..... ако не вали ... и ако са им разрешили.
128
0
 
14
 
! Отговори
Zeta Reticuli преди 3 години
Защо не отмира лека полека тази измишльотина с бок алах акбар, колко хиляди години горките хорица от деца ще им промиват мозъците с подобни приказки. Много лесно манипулируеми сме, трябва всеки да мисли за себе си и да осъзнае, че истинския враг не са хората в съседната държавица, а 'елита', който ни тласка в каквато посока си иска. Колкото и конспиративно да звучи, аз вярвам, че на тази планета сме под двойно робство - финансово и нещо друго, по всеобхватно, навярно наложено от извънземна раса.
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Slayer FTW
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 147Нлакнии уеееееПтедатеееел!
125
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 124С кой ще се биеш бе шушляк. Не разбирате ли ,че си играят с вас. Религията е най- лесния начин за всяване на смут и отвличане на вниманието. Мислете малко с тея тикви."За църквата!За Христос"- Йерусалим няма ли да превземате освен всичко друго?
124
0
 
34
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Като Aлaх е толкова aкбaр защо не си стоят в пустинята и пещерите, над които Aлaхa им гледа, а идват в Европа?
123
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте с политиката "Кончита Вурст" и после пак се чудете какво става.
122
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конфликта перси-гърци е съществувал хиляди години. Еволюирал е до християни-мюсулмани. Само че, мюсулманите надделяват последните 700 години. И сега центъра на конфликта се измества от Константинопол към Виена. Трябва да се изолира Великобритания, защото те лансираха османците. И тогава трябва християнският свят да даде един, но незабравим урок на мюслитата по военна сила и коравосърдечност. Да си знаят, че с анадолски камъни и пустинен пясък нищо няма да постигнат.
121
1
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Ще се почва ли или още ще се толерасткаме
120
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че бяха допуснати в Европа хора примитивни и неадекватни и хора с агресиввно поведение беше огромна грешка.И продължават да мълчат и да ги приемат.
119
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплаха! Заплаха за нас, добрите, мили и нормални християни, който движим човечеството напред!
118
0
 
26
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
И вие дето три е те коментарите ще усетите любовта на азиатските касапи!Ако мислите че ще се отървете няма да стане!Рано или късно ще стигне и до вас!Подстрекавайте ги и ги толерирайте!Браво на вас(
117
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А джамии кога ще се нападат?
116
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега си берът плодовете на толерантноста.Да продължават да ги приемат.Накрая ще им съборят и църквите.
115
0
 
14
 
! Отговори
nagleci преди 3 години
Erdogan ne misli li da se izvini