Отново полицейски час в Париж – от 21 часа

Цяла Франция е под национална карантина
3 ное 2020 21:50, Елка Василева
11
Отново полицейски час в Париж – от 21 часа
Снимка: БГНЕС

Френското правителство ще върне полицейския час в Париж и евентуално в целия регион Ил дьо Франс, за да овладее покачващите се бройки на новозаразени с COVID-19, съобщи правителственият говорител Габриел Атал, цитиран от Ройтерс.

"Ще въведем отново полицейски час в Париж, а може би и в Ил дьо Франс. Вътрешното министерство ще уточни подробностите по-късно днес и ще се издаде наредба", каза Атал за телевизия Бе Еф Ем.

Още по темата

В Париж полицейският час започва в 21 ч. местно време. Той се прибавя към вече въведената национална карантина, която наложи миналата седмица президентът Еманюел Макрон, предаде Ройтерс, цитирайки Атал.

Вчера Франция съобщи за рекордните 52 518 новозаразени с коронавирус, а броят на хоспитализираните пациенти нарасна с над 1000 души за четвърти път през последните осем дни.

Смъртните случаи се увеличиха с 416 до 37 435. За сравнение в неделя те са били 231.

Здравният министър Оливие Веран каза за радио Ер Те Ел, че на всеки 30 секунди по един парижанин се заразява с коронавирус, а на всеки 15 минути по един столичанин е приеман в болница заради новия коронавирус, предаде БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 3 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la France! Vive la Republique!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новия байдънов фашизъм настъпва с бързи крачки...
5
1
 
8
 
! Отговори
Причина нумеро уно преди 3 години
Страх ги е от амуджите,това е очевадно и не знаят какво да правят.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е под карантина, а под страх от тероризъм. Ковид служи на либерастаджийските пeндeли да прикрият, че държавите им са пълни със терористи. Те си имат тайни служби и виждат какво постигнаха, цялата тая социална дистанция е за да не се скупчват хора на едно място и тогаз някой да каже бууум със обичайните нечленоразделни крясъци.
3
1
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Всеки по-умен парижанин отдавна се е изнесъл,ама и до селата ще стигнат ,,планетата затвор!Има едни документи lockstep,Agenda 2021,Agenda 2030 ,smart cities ,проучвайте ,будните вече отдавна знаят за какво става въпрос
2
1
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
За Париж може да се кажат...думите,които света Тереза е казала за...ада - "Място където...вони и където хората не се...обичат" - Шамфор
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен в България също вървим умишлено към затваряне с това присъствие на децата в училище...В момента, когато бройката вече надхвърли 3-4 хиляди заразени ще затворят всичко включително и училищата. И ще кажат, че не се спазват мерките.