След протести Полша отлага затягането на решението за абортите

Ще се търси нова позиция, съобщиха от кабинета на премиера
4 ное 2020 07:32, Елка Василева
42
След протести Полша отлага затягането на решението за абортите
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на Полша отлага обнародването и прилагането на решението на Конституционния съд, предвиждащо затягане на законодателството за абортите и предизвикало национални протести, предаде БТА, като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата

Правителствен служител каза, че лидерите си дават време, за да обсъдят постановлението и да намерят решение.

"Води се дискусия и би било добре да се даде известно време за диалог и намиране на нова позиция в тази трудна и предизвикваща силни емоции ситуация", заяви Михал Дворчик, който ръководи канцеларията на премиера Матеуш Моравецки.

Съдебното решение трябваше да бъде обнародвано в понеделник. Без обнародване то няма правна сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Ето каква е истината преди 3 години
Зад протестиращите стоят чичко Сорос и глобалистката му шайка, подкрепяни от правителствата на либералистки държави като Германия, Швеция, Литва и др. врагове на Полша (и на др. разумни страни като Русия, Унгария и т.н). Мислят си тия к-рви, че чрез пулене и крещене, ще свалят консервативното управление в Полша, ама това няма да стане. А и да не забравяме, че България е избила повече от 6 млн неродени деца чрез аборти...
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26.Първото засега е вярно - бебе може да има само от яйцеклетка. Но има и второ - яйцеклетка може да се получи от определен тип стволова клетка. Мишокът сензация, който е пълноценен продукт от двама биологични мъжки мишоци, вече го показа в Станфордския университет. Предстои: лечение на бездетни семейства по подобен начин и първият човек само от двама мъже или от две жени към 2028.
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимна.Напротив, жените никак не са безобидни, много добре усещат лошата миризма на натрапения държавен дълг и ритат като ужилени. А когато такива унизителни задължения се спускат от държавата към мъжете, просто мълчат тактично.
28
0
 
5
 
! Отговори
Полша днес! преди 3 години
Полша днес - Испания 13-ти век. каквото каже попът - това става закон. Саме дето кладите за еретици още не са върнали.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 36.Всеки мъж също има право да притежава тялото си. Но това право се отнема на мъжете в наборната робия, където техните тела са публична държавна собственост.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка жена има право да прави каквото си поиска с бременностдругото е диктатураизбягаха от такава политика а сега сами си я създават
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че ти не се замисляш не значи, че други не го правят. Факта, че толкова хора не мислят като правят деца създава поколение от негодници и несретници, които освен да пиянстват и да правят глупости друго не става. Лесно е да родиш 1-2 деца и да кажеш, че си минал от реда си. От тия деца да направиш хора е нещо съвсем различно. За това и хора, които нямат грам разум се плодят и създават не лекари, а поредните миячи на чинии и тоалетни.
24
0
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Това е опция, но досега никой не се изказа срещу Средновековната ,,тайна на осиновяването,,
23
0
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
А чувал/а ли си за мъжка контрацепция?Май не.
22
3
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
А ти на колко години си,че набра такава мъдрост.Защото в детеродна възраст хората не се замислят толкова.Ако те радва Сафическата любов, моля не споделяй тук.
21
0
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Не се притеснявай.С тоя CoV2 ще се ,,освободи,, доста място на Земята.Ако изобщо моето и твоето мнение са от значение за въртенето на Земята.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за това по-добре да раждам деца, които после да бъдат клани като агнета от мигрантите ли? Или може би не гледаш новини. Кой прави деца в днешно време след като политици, които самите те нямат деца пълнят Европа с радикали? М? Тях не ги мисли, нашите и твоите деца ще колят и изнасилват по площадите защото са "неверници". Прави деца като си толкоз отворен.
19
4
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
С яйцеклетка засега няма как да очаквате оцеляване на вида.Генетичното разнообразие от милиони години е в основата му.Ама ползвай си вибриращи устройства,ако си толкова грозна.
18
3
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Католическата църква ако ти пречи да си развяваш байрака, ще те питам какво ще кажеш ,като се наводни с мигранти.Голяма свобода те чака
17
1
 
9
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Прави са поляците да протестират!Католическата църква прекалено много се меси в личния живот на хората и им налага догми и канони,валидни отпреди 2000години.Нямам предвид само забраната на абортите!Сега сме 21 век и живота на хората се е променил.Променила се е и ценностната им система.Църковните догми не може да определят живота на хората!Затова нашето православие си е за предпочитане,защото не е така агресивно и налагащо се като папската църква!
16
6
 
1
 
! Отговори
До анонимна преди 3 години
Аборт трябва да има само по медицински причини. Да, зародишът е бебе, което носи гените и на ДВАМАТА родители. То е отделен живот. Тук изобщо не става въпрос само за тялото на жената. Бебе не мобе да се появи от отделно взет сперматозоид или яйцеклетка. Това са просто клетки. Трето никой няма да те пита какво искаш, когато мюсюлманите станат мнозинство.
15
0
 
5
 
! Отговори
Ембри преди 3 години
Ако няма аборти хората ще имат по 11 деца и ще живеят един върху друг до запълване на земята. Ой че ембрион бил абортиран, бял християнски не какъв да е, каква трагедия, сега няма да бъде подложен на нон-сенс, да търпи унижения да работи за стотинки и накрая да умира от болест и старост бавно и мъчително 20-30 години. Не ме убивайте бързо още преди да видя светлина, убивайте ме бавно 80 години ще ви бъда много благодарен.
14
1
 
9
 
! Отговори
От 15 до 18 преди 3 години
По-голяма простотия не бях чела. Ми представи си, че има жени на които противозачатъчните не им се отразяват добре. Спирала не е удачно да се слага на нераждла жена защото после може да не може да забременее. Все неща, които вас като мъже грам не ви вълнуват - важното е да може да пъхате на "голо".
13
7
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Защо жените не ползвате контрацептиви, противозачатъчни? Вие сте тези, които забременявате. Видовете контрацепция при вас са повече. Защо не дадете нежеланото бебе за осиновяване, ами го убивате?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всички досега във форума са патологични женомразци"----------------------------------------------Несправедливо обобщавате. Много обичам жените, но в случая, решението за абортите е само повод за стартирането на проявите на народното несъгласие с цялостната политика на полския режим.