Рязко увеличение на смъртните случаи от COVID-19 в Германия

Все по-пълни са интензивните отделения в болниците
11 ное 2020 14:35, Елка Василева
20
Рязко увеличение на смъртните случаи от COVID-19 в Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Германия отчете за последното денонощие най-голямото увеличение на смъртните случаи от COVID-19 от април, а нейният министър на здравеопазването предупреди, че броят на новозаразените все още не е намалял достатъчно, за да бъде изравнена кривата на заразата, предаде Ройтерс.

Най-голямата европейска икономика, която от 2 ноември е под частична карантина, предназначена да овладее втората вълна на коронавируса, регистрира 18 487 нови случая на заразяване и 261 смъртни случая за един ден, съобщи Институтът по заразни болести "Роберт Кох".

Канцлерът Ангела Меркел заяви, че въведената за един месец извънредна карантина, която включва затваряне на ресторантите, фитнесите и театрите, е нужна, за да бъде спряно рязкото увеличение на случаите на коронавирус, което крие опасност болниците да бъдат претоварени.

"Числата растат, но не толкова силно", каза здравният министър Йенс Шпан пред германската телевизия РТЛ. "Това е обнадеждаващо, но не е достатъчно".

Още по темата

Дори макар и за четвърти пореден ден броят на новозаразените да е под 20 000, този на смъртните случаи се увеличава, а болниците съобщават за по-голяма запълненост на интензивните отделения, каза Шпан.

"Определено виждаме признаци на промяна, но все още не можем да говорим за обръщане на тенденцията", заяви той. Шпан добави, че броят на смъртните случаи и на пациентите в интензивни отделения ще намалее само тогава, когато намалее значително и броят на новозаразените.

За разлика от първата карантина по-рано през годината сега Германия оставя отворени училищата и центровете за целодневна грижа, за да могат родителите да ходят на работа и да бъдат ограничени щетите за икономиката, която се очаква да преживее най-тежката си рецесия след Втората световна война.

Ръководителят на Синдиката на учителите в Германия обаче заяви, че най-малко 300 000 ученици и над 40 000 учители понастоящем са под карантина или защото са с вируса, или защото са контактни на заразен.
"Политиците виждат нещата в черно и бяло: училищата или ще са отворени, или ще са затворени", каза профсъюзният шеф Хайнц-Петер Майдингер. "Нужни ни са ни концепции, при които училищата да бъдат частично отворени, като например по-големите ученици си останат вкъщи. Иначе положението ще излезе извън контрол".

В понеделник канцлерът Меркел ще разговаря с премиерите на 16-те провинции на Германия, за да обсъдят реакцията срещу пандемията, предаде ДПА, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега имат смъртни случаи, но третата вълна останалите вече ще имат стаден имунитет и ще умират по-малко. Четвъртата вълна, обаче ще са много повече, защото след 6 месеца имунитетът ще отиде при овцете. Накрая, както казваше татко Махно ще останат да си пасат свободно, свободни от КОВИД овце и хора. И някой друг Мънгър.
17
0
 
9
 
! Отговори
Кольо до Славянина преди 3 години
Славянче, ЗАРАЗЕНИТЕ ИДВАТ СЛЕД НАЙ-РАНО ЕДНА СЕДМИЦА, А СМЪРТНИТЕ СЛЕД 3, ако днес вкараш мерки - резултати след 4 седмици! Прости сте като гъби баце
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Числата растат, но не толкова силно"Колко е силно?Няма полза от затварянето май? Хората се заразяват в транспорта, в алдито и лидла.
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето докъде води неспазването на мерките.Мутафчийски беше прав.
14
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето до къде водят най-строгите мерки и стриктното им спазване.
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтърваха опасен щам от норките в Дания, късно се усетиха, сега и да ги трепят животните - все тая
12
4
 
2
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Ухан Световна Парти Столица на Планетата! на Хелоин партито ни имаше 200 000 души!! При нас Болести няма!!!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9 В Китай не мислят като теб Нито в япония , корея , тайланд , виетнам , тайван, тайландКажи , ти сериозно ли мислиш , че на единия ден ще се спре потока от хора , а на другия ден очакваш вирусът да изчезне ?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянин 8 правиш се на интересен. Как мислиш ,защо има увеличаващ се брой починали ?
9
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
очевидно е че носенето на парцали на устата и налагане на вечерен час и други глупости в крайна сметка не водят до нищо по-различно. Явно е, че всички ще трябва да го преболедуваме, дано само да е по-леко и да има кой да ни лекува
8
5
 
17
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Ами нали са под ''адекватни'' и строги противоепидемични мерки, защо има рязко увеличение на смъртните случаи!?
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали има ваксина бе.
6
1
 
16
 
! Отговори
бонго преди 3 години
260 на Германия са им много! Ние имаме 80 смъртни случаи за днес, вчера 106 (да почиват в мир!) при 12 пъти по-малко население.
5
1
 
2
 
! Отговори
Геро преди 3 години
Мангъро много го мразим щото не ми аресва и щото аз знам повече от него
4
3
 
20
 
! Отговори
x преди 3 години
Няма проблем. Меркел ще покани още инженери и физици от Близкия Изток и ще замести починалите.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като отменят карантината и смъртните спучаи още повече ще нарастнат и така да следващата карантина и после пак отпускане и т.н. и т.н.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на Борисов и Гешев!!!!!!!!
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си нямат Мангъров да им свати чай, така е.