Втората вълна на COVID в Швеция доведе до частична блокада

Стараната се принуди да вземе мерки
Обновена: 12 ное 2020 06:15 | 11 ное 2020 20:24, Нели Христова
41
Втората вълна на COVID в Швеция доведе до частична блокада
Снимка: БГНЕС

За първи път от началото на пандемията Швеция налага частична блокада, съобщиха световните агенции. Забранява се на баровете и ресторантите да продават алкохол след 22,00 часа.

Ограниченията бележат отстъпление от предишните препоръки в страната - предимно доброволно спазване на мерки за ограничаване разпространението на коронавируса. Новите ограничения ще се прилагат в цялата страна от 20 ноември и означава, че всички заведения с лиценз за сервиране на алкохол трябва да затварят след 22,30 часа.

Премиерът на скандинавската страна Стефан Льовен заяви на пресконференция, че са пред риска да изпаднат в ситуацията като през пролетта.

На фона на нова вълна от ограничения на движението, властите в 13 от 21-те региона излязоха с препоръки шведите да избягват физически контакти с хора, с които не живеят под един покрив.

Но тези препоръки изглежда са оказали малко влияние. През последните седмици броят на заразените с коронавирус за денонощие достигна рекорд и болниците отчитат огромен наплив.

Льовен предупреди, че е готов да помисли за по-стриктни мерки за ограничаване събиранията на публични места, ако новите действия не донесат резултат.

По думите му от поведението на гражданите ще зависи дали ще празнуват нормално коледните празници.

В Швеция има над 166 000 заразени с коронавирус и повече от 6000 починали. Смъртността в Швеция на глава от населението е няколко пъти по-висока от съседните скандинавски страни, но по-ниска в сравнение с държави като Испания и Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
6
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Много са ми странни коронаидиотите. Който се чувства застрашен да ходи в Балкана. Аз просто се пазя и не разчитам разни щабове и министри с по-ниско интелектуално ниво да ми организират мерки. Мангъров ви каза, вируса ще мине през всички.
32
0
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ПИШЕТЕ ГИ ТЕЗИ ЗАГЛАВИЯ ПРАВИЛНО БЕ ***-ЩО Е ТОВА ДОВЕЧЕ????
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Ти не дърпай дявола за опашката, че ...
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31Спрамо България в сегашният моментса по-добре. Илище ми говориш за раковоболните починали от Ковид, след инфаркт и 85 години живот.ХАХА! Че то в България това са единици, там са основна част от населениетп.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Менгеле на 29.10440 починали за седмицата, в два пъти по-малка по население България (Не, не сме над 6.5 милиона ... вие серизни ли сте ... АХХАХАХА) Швеция.В Швециця - 68. Че с това темпо, до коледа и ни гони 6000, а малко след това ще ги задминем.
28
1
 
2
 
! Отговори
Менгеле на 29.10 преди 3 години
Според най-адекватни били мерките в Швеция и Беларус. В първата държава с 10-11 милиона население са починали около 5000 души на средна възраст над 85 г. Сега в Швеция се наблюдавал най-нисък брой заразени и починали.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров каза че се справя Добре какво стана
26
1
 
4
 
! Отговори
До28 преди 3 години
Що бе,човека е донякъде прав,сумата и западни институти го заявиха,пушачите имат някакъв имунитет срещу вирусът,а че другите ще минем под ножа е почти сигурно!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха, хитрата сврака ....
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Ти къде поркаш отличнико, вкъщи домашнярка ли?
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой и никакви мерки не могат да спрат коронавируса.Ще мине през 70% от хората и спира сам.Останалите 30% са пушачи, а тях не ги хваща.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво сега,шведите накъдето са се запътили ние от там се връщаме!
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баровевте прадлагат алкохол за алкохолиците (демек - завършилите с 3, лумпеняги)Върви, докато родителите и бабите плащат. После лумпенягите са на улицата да просят и крадат. И който ги застреля... ще е виновен...
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21 И ако заведението предлага основно алкохол , каквото правят баровете , нали ще затвори Или мислиш ,че хората ще ходят да чоплят семки самоА и знаеш как е , започне ли се един процес , няма спиране . Днес една заповед , утре друга , после третаПак се стига до основното - като не искат да спазват хората разни безобидни ограничения , рано или късно се стига до тежките забрани и карантини .
19
3
 
3
 
! Отговори
АутМангър преди 3 години
Обичам Ви!Не се надявайте на лечение!Лекувайте се при него!Тук - мреке!
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам търпение да им чуя новия аргумент на мангърчетата.Винаги са толкова чаровно смотани! Ама те като вожда им Мангърката.Марш да пиете чайчета в ресторантите на Алибегов.Тамо са раите!
17
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво викахте за Швеция?А, дааааа... Както викахте, че грипче няма.Както викахте, че то ще изчезне до лятото.Както викахте, че лекарите взимат по 1000лв, за да пишат болен от ковид.Както викахте, че джеритата танцуват в ковид отделеие.Както викахте, че Мангърката ще ви спаси....Еееееееееееееееееми, после се чудете що се казва "стаден имунитет"
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега всички погледи на коронаскептицит и други болни мозъци са насочени пак към Швеция - почне ли и тя с мерките , свършват им празните приказки Да не говорим ,че техният главна епидемиолог отдаааааааааавна си призна, че са се провалили в борбата с епидемията , ама мангъряните удобно го пропускат този факт . Не че не го знаят
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КоронАКБАР 8 такива като тебе по света много добре ги оправяха В Индия - по една шибалчица и да видим ще се правиш ли на тарикатСтранно е , когато човек се гордее с глупостта си
14
2
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Дойче Веле, Дойче Веле, познах те!