Германия подготвя стотици центрове за ваксинация

Подготовката започва през декември, пише немско издание
16 ное 2020 21:15, Петя Славова
20
Германия подготвя стотици центрове за ваксинация
Снимка: БГНЕС

Стотици центрове за ваксинация ще бъдат създадени в Германия, за да прилагат новата ваксина срещу коронавирус, гласи съобщение в медиите.

Разпределението на милиони дози вероятно ще представлява огромно предизвикателство, предава БГНЕС.

Германските провинции планират да създадат стотици центрове за ваксинация в цялата страна, започвайки през декември, пише вестник "Велт ам зонтаг".

Още по темата

Според него здравните министри на 16-те федерални провинции са изготвили планове за създаване на един до два центъра на административна област – общо стотици центрове – както и наемане на мобилни екипи за ваксинация.

Твърди се, че столицата Берлин планира да създаде шест такива центъра, казва вестникт.

Обсъжда дали големите изложбени зали, повечето от които са извън употреба по предназначението си от началото на пандемията, да станат потенциални пространства за настаняване на някои центрове.

Германските здравни власти се надяват на бързо въвеждане на програмата за масова ваксинация след последните положителни резултати от изпитанията на ваксината на BioNTech, които показаха 90% ефективност.

ЕС вече е подписал сделка с BioNTech и Pfizer за осигуряване на 300 милиона дози, които германските служители планират да започнат да се използват през първите три месеца на 2021 година.

Към правителството обаче се отправят въпроси, доколкото няма план как да се справи със сложната задача за транспортиране на дозите ваксини.

Волфганг Албек, ръководител на фармацевтичната логистична компания Trans-o-flex, заяви пред "Велт ам зонтаг": "Изискванията към логистичните специалисти са напълно пренебрегнати."

Албек обвини германския министър на здравеопазването Йенс Шпан, че се е отклонил от въпроса, като каза: “Имам впечатлението, че министърът иска да няма нищо общо с важната тема за логистиката на ваксините."

Ваксината, разработена от немската компания BioNTech с помощта на американската фармацевтична фирма Pfizer, представлява особено предизвикателство пред логистичните вериги, тъй като трябва да се съхранява при температура от минус 70 градуса по Целзий.

Водещи вирусолози предупредиха за важността на доброто планиране на програмата за ваксинация, като заявиха, че ваксинацията на цялото германско население може да се проточи до 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Е и преди 3 години
А тук урегулират Орландовци наново, сиреч разширяват ги...
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем не е сложна задачката за мислещи, работещи и финансово обезпечени правителства и здравни системи.Сложна е задачката за спящи ГЕРБави функционери, които с готовност плащат милиарди левове държавни пари за стари летящи таралясници и плаващи корита, а нямат пари за осигуряване на нормално здравеопазване, че гражданите се принуждават да събират капачки.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стотици центрове за ваксинация ще бъдат създадени в Германия. През лятото на тази година на територията на цяла Русия бяха построени 19 нови инфекциозни болници, оборудвани по последна дума на медицинскуте изисквания за борба срещу COV-19. А бълагарския мат'риал бива залъгван от БоБотко с голи заверения, че ГЕРБавите работели. Освен изградените по 34 км. на година магистрали с наши пари, какво друго е свършил? Тръгвайте из България и показвайте какво е свършил и как функционира. Искаме да видим
14
4
 
3
 
! Отговори
конспирации преди 3 години
тези които вярват и разпространяват конспирации трябва да гният в затворите за вреда срещу човечествотоако нямаше масови ваксинации срещи 10-20 тежки болести сега нямаше да сме 8 милярда а най-много 1-2
13
2
 
2
 
! Отговори
конспиратор преди 3 години
на тези които вярват я *** конспирации ще им кажа няколко неща: и преди е имало масови ваксинации, срещу тиф, дизингерии едра шарка , туберколоза, тетаност и т.н.нищо необикновенно ням в това.Всички конспиратив ни теории се разпространяват и исмислят от ферми за *** спонсорирани от москва и пекинпросто да си знаетеЕС се бори с това от 2012 г.трябва всички да се борим като спрем да ги повтаряме и да им вярваме
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще измислят ваксина за конспирации тука има много болни за лекуване :)
11
3
 
3
 
! Отговори
Хасани Ахмедин преди 3 години
И мен *** взеха за ваксинатор,идвайте милички, първия път е малко страшно, ама за втората доза сами шъ мъ търсите
10
9
 
7
 
! Отговори
Гейтсовид 19 преди 3 години
Масовия геноцид за унищожение на 5 милиарда човека започва.Този път без разрушенията от втората световна война .1 000 000 пъти по-евтино и 1 000 пъти по-ефективно откъм жертви.Това ,което корана вируса на убие ,не се безпокойте ,Гейтс е направил специален коктейл ,който да довърши останалите няколко милиарда.После ще ми благодарите ,че съм ви казал истината и ви отварям очите.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е много хубаво, но доколко продължително ще ни защитава тази ваксина за 3 месеца, 6 месеца, година или до живот, никой не знае. Твърде е вероятно в началото на 2022 германското правителство отново да се готви за масова ваксинация.
8
2
 
15
 
! Отговори
Хайл Бейби преди 3 години
Гитлер с неговите десетина концлагери ще ви изглежда като лаик на фона на днешните фюрерчета.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливите - телефон с шайба и конска инжекия в бута - с пенецилин. Няма да го контролира Бил Гейтс, а Нинова.
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека масовото чипиране започне сега!!
5
3
 
4
 
! Отговори
Странни немци преди 3 години
А нашия *** бойко борисов ще чака до последно да види какво ще стане
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой покаже "наночип" ще вземе нобелова. На някои хора мозъкът им е нано.
3
13
 
9
 
! Отговори
х преди 3 години
Започва чипирането с наночипове. Като включат 5 джи то и ще могат да ни контролират тотално.
2
2
 
8
 
! Отговори
Атанасова преди 3 години
Колко ще е ефикасна тая ваксина, създадена сега, използвана през 2022 - вируса мутира
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно това трябва да се направи в България.