ЕП поиска ЕС да въведе санкции срещу Турция

Турция реши да "отвори" квартал "Вароша" в град Фамагуста на остров Кипър
27 ное 2020 08:28, Петя Славова
62
ЕП поиска ЕС да въведе санкции срещу Турция
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент призова Европейския съвет да въведе санкции срещу Турция. Това се посочва в съобщение на ЕП по повод приета резолюция с 631 гласа "за", трима "против" и 59 въздържали се.

Решението на Турция да "отвори" квартал "Вароша" в град Фамагуста на остров Кипър подкопава изгледите за цялостно решение на кипърския въпрос, се допълва в приетия текст. ЕП призовава Турция да предаде "Вароша" на законните жители, под временната администрация на ООН, и да се въздържа от всякакви действия, които променят демографското равновесие на острова чрез политика на незаконно заселване.

Трайно решение за обединението на остров Кипър и неговия народ може да бъде намерено само чрез диалог, дипломация и преговори, заявяват евродепутатите. Те призовават Европейския съвет да запази единната си позиция за незаконните действия на Анкара.

Евродепутатите изразяват съжаление, че турските власти са подкрепили решение, основано на принципа за съществуването на две държави на острова, и заявяват подкрепа за справедливо, всеобхватно и работещо, основано на двуобщностна федерация решение, с единен международноправен статут. Те призовават ЕС да играе повишена роля за успешното приключване на преговорите под егидата на ООН, предава БТА.

Турция все повече се отдалечава от европейските ценности, а незаконните и едностранни военни действия в Източното Средиземноморие накърняват суверенитета на Гърция и Кипър, се допълва в резолюцията.

Евродепутатите отбелязват пряката подкрепа на Турция за Азербайджан в конфликта за Нагорни Карабах, както и действията на Анкара в Либия и Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: ЕСТурцияЕП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
456 преди 3 години
До Словянин В остров Крит имаше парче българска земя. Питайте на историците, те ще Ви кажат.
30
1
 
2
 
! Отговори
456 преди 3 години
До АнонименСеверна Кипърска Турска Република ще бъде призната като независима държава в най близките дни. Бъди сигурен в това.
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
накърняват суверенитета на Гърция!!!A гърция като малка държава Не накърнявали турция като иска цялото море за себе си!!!!
28
8
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Казах, пак ще посрещаме руснаците като освободители ! И още паметници за тяхната слава ще има !
27
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво две държави? Кипър си е гръцки, а турците там са крадци на земя и окупатори. турците си имат държава, майка си ли търсят там?
26
9
 
7
 
! Отговори
Tony преди 3 години
Ima mnogo po golemi problemi za nas, to Turciya stom e resilae vece e kray na viprosa. Nie da si gladame kak da se otirvem ot Covid 19.
25
17
 
8
 
! Отговори
Мда преди 3 години
А, *** нямат работа в Европа - нито по ум, нито по ценности, нито като степен на човешко развитие.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън,дрън гаджалистите си умреха от смях.Ама те са наясно колко европейски фабрики има при тях и най важното.Огромната алчност на капитала.Бля,бля...
23
3
 
4
 
! Отговори
Показно преди 3 години
Има вечни интереси, няма вечени приятели!Трябва винаги да сме нащрек!
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чета коментари на двама турски комунистанито при тях нито при нас сте добре дошли
21
10
 
9
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Кой е по-лош за Българско - Турция или Гърция? Това е въпросът. В наш интерес е двете съседки мах да са в лоши, в крайно лоши отношения. В перспектива - да си върнем Беломорието, поне част, което тъпата българска буржоазия проигра заради чукарите на Македония. Всички Велики сили ни го даваха. С него щяхме да сме по-важни и от Турция, и от Гърция.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз питам тия от Европейския парламент кои са европейските ценности да налагаме мнението си над другите искат не искат и да заменяме думата кражба с корупция че звучи по модерно
19
5
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Европо, Европо, турчулята те правят смешна !!!Ама юропейците още не са разбрали, че колелото на историята се върти и турчулята пак се опитват да възродят омразната османска империя, да завладеят Европа и да наложат исляма !!!
18
9
 
4
 
! Отговори
РАМАЗАН преди 3 години
ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ УРАААА ДПС И БСП ПОБЕДА ДА ЖИВЕЕ КУРАНА И СТАЛИН
17
14
 
4
 
! Отговори
ПОДРЕЗ РЯЗЪН преди 3 години
САМО ТУРЦИЯ ДА ЖИВЕЕ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ДПС УРААААА
16
11
 
3
 
! Отговори
РАМАДАН ТОРМОЗ преди 3 години
ДА ЖИВЕЕ КУРАНА И КУМУНИЗЪМЪТ САМО ДПС И БСП ПОБЕДА
15
6
 
2
 
! Отговори
ФИКРИ РАМЗИ преди 3 години
Не е ли драго човек да види възродени и възродители вече 75 години , другари, любовници, коалиционни парньори, ДА ЖИВЕЕ КУРАНА И СТАЛИН само бсп-бкп и дпс-атака победаУРААААААААААА
14
6
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
санкциите трябваше да се въведат още при свалянето на руския самолет убийствотона руския посланик измисления преврат и вкарването на хиляди хора в затворитепревръщането на църквите в джамии еп се мотае с години и не взема никакви меркиспрямо султаната
13
5
 
5
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
До Do АЛИДа тюркмена му дай само джамия и ще е щастлив като бебе в собственото си ако.
12
6
 
7
 
! Отговори
Do АЛИ преди 3 години
Истината е една единствена - вижте как живеят в гръцката половина и как в турската и се замислете сега ако могат самите хора да избират какво ще е решението!!!!!!!