Първи алергични реакции към ваксината на Pfizer

Здравните власти препоръчва хората с алергии да не се имунизират
Обновена: 9 дек 2020 15:27 | 9 дек 2020 15:21, Нели Христова
289
Първи алергични реакции към ваксината на Pfizer
Снимка: БГНЕС

Масовата ваксинация във Великобритания едва сега започна, но първите проблеми са налице.Регулаторите вече излязоха с предупреждение, че хората, които в миналото са имали "значителни" алергични реакции, не трябва да се ваксинират с новата ваксина срещу коронавирус.

Двама медицински служители се почувствали зле след като получили ваксината вчера, съобщава The Times. Те се се възстановяват "след подходящо лечение", казаха здравните служители, но Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти (MHRA) заяви, че Pfizer-Biontech не трябва да се използва за хора, които са имали значителни алергични реакции към ваксини, лекарства или храна, като предпазна мярка, докато случаите се разследват.

Това включва всеки, посъветван да носи автоинжектор за адреналин, като EpiPen.

Каквито са правилата и при всички останали ваксини, MHRA добави, че ваксинациите трябва да се извършват само "в съоръжения, където са налице мерки за реанимация".

Доктор Джуни Рейн, шеф на MHRA, обяви, че регулаторът ще следи ваксината "преди, по време и след" одобрение.

"От много обширни клинични проучвания знаем, че това не е би трябвало да се случва", заяви тя относно случаите на алергична реакция.

Главният медицински директор проф. Крис Уити пък заяви: "Както при всяко друго лекарство, искате да пристъпвате към употребата му по-внимателно, за да се запознаете с това как работи", предполагайки, че ваксинацията ще започне в болници, които са имат "подходящо оборудване", а когато лекарите вече се чувства удобно, прилагайки ваксината, тя ще започне да се инжектира и в други медицински центрове.

Той добави, че е важно "всичко по въпросите около страничните ефекти да е ясно, така че хората да са спокойни, че могат да вземат балансирано и разумно решение".

Според Уити много хора е двоумят относно приемането на ваксините срещу  COVID-19 и "чакат да видят какво ще стане". Според него, това е разумно, тъй като ваксините са нови. Хората наблюдават процеда и с правилната информация, в крайна сметка те биха решили да се ваксинират.

Броят на възрастните пациенти, приети в болница поради алергии, се е увеличил повече от два пъти от 2013 г. насам, с рекордно високо ниво от 27 172 през 2019-2020 г., според кампанията за анафилаксия.

Хиляди ваксинации бяха направени вчера, когато NHS стана първата здравна система в света, която започна масова кампания за ваксинация срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не сте така критични и осъдителни към Виагра?Пфайзер откриват силденафил и създават Виагра.Инхибиторът повишава кръвното,главоболие,цветни петна,има и не малко смъртни случаи следствие на спукани артериални стени,но пък сте яко надървени и смели в леглото .Нали сте мачовци и героизма в изневярата ви е по-важен от К19 и живота на уязвимите.В същото време много добре знаете и колко брака е спасила Виагра.Досега не бях чувал обвинения към Пфайзер за Виагра-напротив.
235
3
 
13
 
! Отговори
Салма Паек преди 3 години
"Тъй че едва ли тези богаташи включително Бил Гейтс ще са много доволни ако пчеличките са болни,нямат работа"Ако не си обърнал внимание, кошерът пращи по шевовете и цветчетата намаляват. Отделно че толкова много пчелички оакаха ливадите. Използвай я тази глава
234
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виаграта проблем ли ще е за ваксината или да я спирам?
233
13
 
9
 
! Отговори
не че нещо ама преди 3 години
Не мога да допусна, че още има любители на конспиративни теории.Не познавам някой, който не вярва в новия вирус.Познавам обаче такива, които не са убедени, че американците са кацали на Луната!Ако сте карали вируса не се ваксинирайте. Направете си първо тест за IgG антитела. И ако ги имате, ваксината е излишна.Така чух днес да казва един лекар, не му запомних името, но е карал вируса и каза че само ще хаби ваксината.
232
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са като едни пчелички които работят и чрез харчене пълнят с медец джобовете на богаташите. Тъй че едва ли тези богаташи включително Бил Гейтс ще са много доволни ако пчеличките са болни,нямат работа и съответно спрат да носят медец чрез харчове. Пък и Европа е златната пара на света и никой няма нарочно да направи така,че да изпукат хората от ваксината. Ако не е качествена това ще е точно,защото бързат да излекуват населениего с нея,а не, защото искат да избият това население.
231
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С нетърпение чакам момента,в който ще се ограничат правата на неваксинираните по субективни причини.Любопитен съм срещу кого ще протестират,когато правата им ще са отнети от частни компании ! Няма да е виновен Борисов и държавата този път.Да ходят да блеят срешу Луфтханза,Шератон,Буда бар и т.нАман от капацитети.Ама няма да се ваксинирам,ама мерките били либерални,били диктатура,има ковит,няма ковит.Избивали ги,следели ги,усвоявали пари.Боже,всичко ще спрегнат само най-явното няма да признаят
230
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е да изразиш съмнение относно ефиктивността на ваксината и да потърсиш икономическа подкладка в създаването й,съвсем друго е открито да обвиниш Пфайзър в умишлена смърт,чипиране,измяна на ДНК.Колко трябва да си пр()ст,за да намесиш целия свят в толкова мащабна и сложна конспирация при положение,че ако всички тези авторитети,които са съпричастни към вашето твърдение ,могат по много,много по-лесен и елементарен начин да ви ликвидират,чипосат,променят ДНК.Ще ви изтрепят за секунди ако поискат
229
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 239Докато п ро стото племе си духа носа и храчи по улиците не ваксина ами и господ не може да му помогне,не става дума само за Ковид. Ти поне научи ли се да си миеш ръцете? А дано ама надали.
228
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще ни избият с тия смотани ваксини заради едните пари да се нагушат
227
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 233 Анти Вак СърСупер ги подреди ! Браво ! Дано се възнесат ден след ваксинирането . Ще са кефяяяяя
226
11
 
9
 
! Отговори
До 239 преди 3 години
Ти знаеш ли колко лекари има на света бе ,умен ?Нямало кой да даде !!!!Пффф....Знаеш ли колко бизнеса са потърпевши от Коронакризата ??С пъти повече пари са изгубени ,от колкото спечелените от Пфайзер !!!Кажи бе ,кой стои зад всичко,че не дава на някой лекар да изкаже съмнение ?Назови го ! Да не са извънземните ? М ?Междугалактическият съвет на светлината ?
225
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 239 Анонименайсиктир бе. мраза ви
224
1
 
5
 
! Отговори
ЗооВаксата ин акшън преди 3 години
доказано е че ваксата е хубаватранспортира се като в усъвршенстван ледников периодубедително показва изправане на ампулата след инжектирането йпопаднала в кошчето тя е на бездомници въртящи бизнеса с опаковачни матеряли С други думи има форма, цвят и влачност, но все още намирисва провокативно на Зоологическа градина и най вече на палавите и веселящи хората мънани и голями маймуниДа ли лекува - от Ръководството ще ни кажат очаквани и перспективни отговори.Я всички ваксинипо дърветата!!!
223
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 236Няма кой да даде на който и да е лекар по света да изрази съмнения срещу ваксината защото става дума не за чипосване и т.н глупости а за трилиони долари. Ако не беше толкова т ..п щеше да го проумееш.
222
4
 
5
 
! Отговори
До антиваксър преди 3 години
Знаеш ли начина на прилагане на ваксината ? Само това ми кажи ! Убеден съм,че не знаеш,но пък си АНТИ !Много си спрял ,брат !Ама много !Антиваксър бил .... ХахахахахахаБягай бе
221
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прехвалената ваксина още на втория ден даде фира,честито на печелившите.
220
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересен е факта,че нито един лекар в света не изказва съмнения относно ваксината,но пък форумните бг капацитети яростно ни обясняват как ни чипосват и си играят с ДНК чрез ваксините.Чудя се какъв е проблема да ни чипосат или объркат ДНКто ни с аспирин,сироп за кашлица,парацетамол,вит Ц,виагра.Или пък просто чрез питейната вода.И кои са ТЕ -тези,които ни чипосват или убиват? Путин,Тръмп,Меркел,Ердоган? Кой бизнес има изгода от малко население?Мишоци,гледайте си заварките и шофьорлъка и млъкнете
219
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корона вируса не е нов вирус. Познат е от 30те години на миналия век. През годините са правени много проучвания и ваксини, за сарс например, и корона при крави. Ковид 19 е нов, но все пак е от една и съща група. За направата на ваксината за ковид 19 са използвани и много стари проочвания. Така че ваксината не е на 100% нова.
218
1
 
6
 
! Отговори
ево, рево полуция преди 3 години
1)реакция на ваксинираните с генната мънки ваксина е че на третия ден започва да нараства размера на ушите,2)Обилното окосмяване обхваща раьоните зе генитално размножаване,челото,ръцете и краката,3)ако на 12-я ден ваксинираните се качът по дърветата изговаряйки 4 букви,от световни азбуки,ще означава че наистина са били ваксинирани с маймунен абезянской мъкийской ваксюху и че курана вируса никога нема да ги фане шо уши шъ чуът га иде,косми шъгъ барикадират и нозе че да финтират из клоните дървени
217
4
 
19
 
! Отговори
Анти Вак Сър преди 3 години
Да са ни живи и ...хм, здрави ваксърите . Вие сте ни надеждата . Ваксината е готова . Е ,не е изцяло готова , все още я тестват и не са сигурни дали има много странични ефекти ... но, това няма значение за ваксърите . Те вече се редят пред пунктовете за ваксиниране и дори по фанатизираните са си донесли палатки и походно котлонче за кафето. Не се блъскайте . Ние няма да ви пререждаме . Ваксинирайте се. Не ни мислете нас , антиваксърите . Ние ще изчакаме .Благодаря.